cebule - 3 ząbki czosnku - 1 czerwona papryka - 3 średnie pomidory lub 1 puszka pomidorów - 40 dag pieczarek - 3 ogórki kiszone - sól - pieprz - słodka i ostra papryka - 1/2 szklanki pomidorowej passaty - bulion Przyprawy znajdziecie na www.Skworcu.com.pl . 1. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy schab pokrojony w plastry. Dodajemy kolejno pokrojone warzywa: cebulę zwykłą i dymkę, pieczarki, paprykę, ogórki, pomidory, czosnek
Apetyczna babeczkanią warzywa, które smażymy około 10 minut. Przekrojone bagietki zapiekamy w piekarniku i po 5 minutach, sypiemy je tartym serem, a kiedy się roztopi wyciągamy z pieca i smarujemy pomidorową masą. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Hummus z warzywami Składniki: Puszka ciecierzycy, oliwa z oliwek, opcjonalnie pasta tahini, ulubione warzywa: marchew, papryka, rzodkiew, natka pietruszki, sałata, kalarepa, ogórki
Codogaraworeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, marchew 1 sztuka, seler 1 mały, papryka czerwona 1 średnia, papryka słodka mielona 1 łyżka, przecier pomidorowy 100 ml, woda 1/2 szklanki, ziele angielskie 2 sztuki, liście laurowe 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka ugotowany ryż wysypać z woreczka na durszlak, przelać zimną wodą i odsączyć, na gorącym(...)liść laurowy, marchew, seler starte na tarce grubsze oczka, wsypać pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwoną, dusić z 5 minut, usunąć ziele i liść laurowy, wlać wodę i dodać przecier pomidorowy, dusić z 15 minut, na koniec wsypać ryż, i podsmażać z 3 minuty mieszając do ryżu dodać obraną dokładnie z ości świeżą wędzoną makrelę, wymieszać i mieszając połączyć składniki
W Mojej Kuchni Lubiępapryka słodka i ostra w proszku, warzywa suszone bez soli coś a'la warzywko mąka pszenna do obtoczenia mięsa i do zagęszczenia gulaszu opcjonalnie 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1. Na oleju obsmażamy cebulę pokrojona w piórka, następnie przekładamy ja do gotującej się wody. 2. Na tym samym tłuszczu obsmażamy mięso pokrojone w kostkę i obtoczone w mace pszennej(...)pokrojona w plasterki marchewkę oraz pietruszkę. Całość gotujemy około 1 h lub i więcej aż do czasu kiedy mięsko zmięknie. 3. Pod koniec gotowania możemy dodać 1 łyżeczkę konc. pomidorowego i delikatnie odkryć przykrywkę aby zredukować wywar. 4. Gulasz zagęszczamy śmietaną z łyżką mąki (którą najpierw hartujemy gorącym gulaszem zanim dodamy ją). Gotujemy do zgęstnienia. Podajemy z ryżem lub kaszą
Gotowanie...to proste !skóry 5 Mini Papryczek lub 1 Duża 1 czerwona cebula 4 Łyżki Brązowego Ryżu Przyprawy po 1/2 łyżki:papryka czerwona,pieprz,chilli,vegeta. 1 łyżka soli 500 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 3 szklanki zimnej wody olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Bakłażana i Papryki myjemy. Bakłażana nie obieiramy, kroimy w dużą
Gotowanie PatkiBardzo prosta trzyskładnikowa przekąska. Składniki: -ciasto francuskie -sos pomidorowy (gotowy ze słoika, domowy z pomidorów w puszce, przecier pomidorowy lub po prostu keczup) -ser żółty
Diteczbiałe kiełbaski, Belgijskie: Dania rybne, warzywa z woka lub blanszowane, lody waniliowe, krewetki tygrysie Barley Wine: Polędwica wołowa, orzechy nerkowca, gofry, fistaszki Bitter: Fasolka po bretońsku, gołąbki w sosie pomidorowym, jagnięcina, smażone jajka, kiełbaski Jeśli nie macie dostępu do dobrze zaopatrzonych sklepów piwnych, istnieją w internecie sklepy wysyłkowe. Jeżeli interesujecie się kuchnią lub lubicie wypić dobre piwo, to warto
Kuchnia PROzdrowotnaPrzepis na smaczną i tanią zapiekankę z makaronem i kiełbasą w sosie pomidorowym. Składniki: ok 300 g makaronu świderki 250 g ulubionej kiełbasy puszka pomidorów duża cebula 5-6 pieczarek puszka groszku 150 g sera żółtego sól, pieprz, papryka słodka i ostra pęczek szczypiorku Przygotowanie Makaron gotujemy al dente i hartujemy zimną wodą. Kiełbasę kroimy w plasterki, cebulę
e-PrzepisyKulinarneobiad zrób sobie pizzę :D U mnie sprawdza się to idealnie! Pyszny placek, tym razem bezglutenowy, chrupiący, nieco przypieczony, a na wierzchu mnóstwo warzyw połączonych ze sobą sosem pomidorowym. Mimo, że jest to pizza to nie ma co się martwić, że jemy niezdrowo! Ta poniższa to wręcz samo zdrowe! Dużo warzyw, mało tłuszczu, zero cukru i brak glutenu
Zdrowie na języku :PSkładniki: fasola Jaś 1/2 kg, kiełbasa biała parzona 6 sztuk, smalec 1 łyżka, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, majeranek 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, sok pomidorowy 1/2 litra, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, cukier 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 2 łyżki fasolę zalać wodą i moczyć całą noc, wodę wylać, wlać(...)gotować do miękkości fasoli pod przykryciem na średnim ogniu białą kiełbasę parzoną obrać z flaka, pokroić na talarki, na smalcu podsmażyć kiełbasę z pokrojoną w kostkę cebulą, dodać sok pomidorowy dodać fasolę ugotowaną i z 2 szklanki wywaru z fasoli, dodać pozostałe przyprawy, wymieszać i gotować z 10 minut co jakiś czas mieszając - fasola jest najlepsza na drugi dzień
W Mojej Kuchni Lubięwypróbowania mojego prostego ale jakże pysznego przepisu na bakłażana zapiekanego z mozzarellą. POTRZEBUJEMY: porcja dla 2-3 osób 1 bakłażan 1 ząbek czosnku 1 kulka mozzarelli szklanka przecieru/soku pomidorowego (nie koncentratu) najlepiej domowego pół pęczka pietruszki pół cebulki oliwa bazylia (najlepiej świeża , choć może być przyprawa) oregano (najlepiej świeża , choć może być przyprawa) szczypta soli Bakłażana(...)czasie , sok który powstał wylewamy a plasterki bakłażana osuszamy ręcznikiem kuchennym. Następnie nacieramy plasterki startym czosnkiem, posypujemy bazylią i oregano. Do naczynia żaroodpornego wlewamy sok pomidorowy dodając podsmażoną cebulkę i posiekaną natkę pietruszki. Układamy plastry bakłażana. Plastry skrapiamy oliwą a na każdym układamy plasterek mozzarelli. Całość wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy z termoobiegiem około
WYSPA SZCZĘSLIWApyszny bigosik z młodej kapustki.. 1 główka kapusty młodej 1-2 marchewki 1 jabłko 50 dkg kiełbasy bulion sól, pieprz listek laurowy, ziele angielskie 2 łyżki koncentratu pomidorowego koperek Kapustę i marchewkę pokroić , wrzucić do gorącego bulionu . Na patelni podsmażyć pokrojoną kiełbasę, jabłko .Dodać do bigosu,dodać przyprawy.Gotować , aż kapusta będzie miękka. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy
Moje domowe kucharzeniechilli. Bardzo smakowite połączenie. Znacie czarnuszkę? Próbowaliście? U nas ostatnio to ulubiona przyprawa, nawet do tostów i pizzy :) Składniki na 3-4 porcje: 900 ml passaty pomidorowej 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 200 g szerokiej zielonej fasoli szparagowej 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka zielona 1 cukinia 250 g pieczarek olej rzepakowy do podsmażenia
Ze smakiem i z pasjączasu aż ciasto urośnie) Przykryłam ciasto ściereczką. Kiedy ciasto wyrośnie oprószamy ponownie stolnicę mąką i formujemy ciasto, aby uzyskać jeden duży placek :) Ciasto przekładamy do formy, smarujemy sosem pomidorowym, układamy dodatki. Pieczemy w temp. 200 stopni 5-8 minut. Tak przygotowaną pizze polewam oliwą, M jest tradycjonalistą i preferuje ketchup :) Dodatki do pizzy Moja połowa starty
Kukuleczkiktóre zapraszam tutaj 700 g filetów rybnych (miałam pangę) 3 cebule 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 200 g śmietany (dałam 18%) 3 łyżki oleju 200 g przecieru pomidorowego 1 liść laurowy sól pieprz olej do smażenia bułka tarta do panierowania Rybę pokroić w kawałki , oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju(...)pokrojoną w piórka. Dodać papryki drobno pokrojone i chwilę smażyć. Wlać 2 szklanki wody, dodać liść laurowy, doprawić solą, pieprzem i dusić do momentu zredukowania się połowy wody. Przecier pomidorowy wymieszać ze śmietaną i wlać do papryki. Wymieszać i chwilę gotować. Usmażoną rybę zalać sosem i podawać na gorąco. ryba po węgiersku
O kuchni z uczuciem