zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:296/1190)

Koktajle dla dzieci 199

mleka lub 200g maślanki.   ...i na koniec...smakowo może również spodobać się niektórym dzieciom, jeżeli nie - - świetna opcja na II śniadanie lub podwieczorek dla Rodzica:    KOKTAJL POMIDOROWY - 2 pomidory lub 1 przecier pomidorowy;     - natka pietruszki lub koperek (garść);   - 1 łyżka otrąb owsianych;   - szczypta oregano lub bazylii; - szczypta soli i   pieprzu ziołowego

MintTaste
Shepherd’s pie, czyli zapiekanka pasterska 275

kucharek. Dlatego jest to jedno z tych dań, gdzie możecie śmiało puścić wodze kulinarnej fantazji i eksperymentować. pół kilo mielonego mięsa 2 marchewki 1 średnia cukinia 3 łyżki koncentratu pomidorowego 0,5 kg ziemniaków 2 łyżki masła klarowanego/ oleju kokosowego 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżka bazylii 1 łyżeczka soli Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości i odstawiamy do ostudzenia(...)płyn odparuje. Na środek patelni wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy mięso. Smażymy całość aż mięso nie będzie gotowe, a warzywa nie zmiękną. Do 1/3 szklanki wody dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Warzywa z mięsem doprawiamy koncentratem, bazylią, pieprzem ziołowym oraz solą. Mieszamy wszystko i redukujemy sos. Przekładamy mięso z warzywami do naczynia żaroodpornego. Do przestudzonych ziemniaków dodajemy masło klarowane

Dieta bez mleka
Śmietankowa kapusta z boczkiem / Creamy cabbage with bacon 194

pewnością każdy może się zmierzyć z tym przepisem. Jeżeli jesteś fanem tego typu dodatków do dań głównych, polecam także kapustę zapiekaną w beszamelu , czy zasmażaną kapustę w kremowym sosie pomidorowym – pyszności! Jeżeli posiadasz Tefal Cuisine Companion, to praktycznie zrobi on to danie za Ciebie. Wskazówki poniżej. Scroll down for recipe in English Śmietankowa kapusta z boczkiem

karmelowy
Pasta Calamari z owocami morza na czosnkowym maśle 253

Makaron w kształcie krążków kalmarów idealnie imituje owe krążki kalmarów i doskonale nadaje się do podania go z krewetkami, ośmiorniczkami, mieszanką owoców morza lub nawet rybą np. w sosie pomidorowym Można oczywiście podać go do makaronu tylko z warzywami w sosie a owe makaronowe krążki do złudzenia przypominające kalmary "zmylą oko". Jako dodatki wybrałam młody groszek cukrowy, ale może

Sztuka gotowania w/g Samiry
Kanie po grecku 260

sól i pieprz. Kanie wyszły FANTASTYCZNE, więc gorąco polecam. Składniki: kanie ( u mnie 6 sztuk) 3 marchewki 1 duża pietruszka 1 seler  2 cebule  200 g koncentratu pomidorowego, 5 ziarenek ziela angielskiego 3 liście laurowe 3 goździki sól, pieprz do smaku 2-3 łyżeczki cukru 1 szklanka wody  olej do smażenia mąka 2-3 jajka Sposób przygotowania(...)warzywa, sól, pieprz, goździki, ziele angielskie i liście laurowe, poddusić 5 minut, a następnie zalać wodą i gotować do miękkości często mieszając. Do warzyw dorzucić podsmażoną cebulę, wlać koncentrat pomidorowy i ponownie zagotować. Wsypać cukier i doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. Do  dużej miski układać naprzemiennie warstwy gorącego sosu i grzybów, tak, aby sos był na samym

Gosia gotuje
Roladki z indyka i pęczak na parze z pomidorową sałatką ze szpinaku – Angie gotuje odc. 6 226

znajduje się 4,1WW i 4,8 WBT SMACZNEGO! Jeśli podoba Ci się film – subskrybuj mój kanał na Youtube . Artykuł Roladki z indyka i pęczak na parze z pomidorową sałatką ze szpinaku – Angie gotuje odc. 6 pochodzi z serwisu Dietolog

Dietolog
Krewetki toskańskie – w sosie czosnkowo-śmietanowo-serowym 275

szklanki startego parmezanu. Zagotowujemy. Próbujemy czy sos jest odpowiednio doprawiony. Dokładamy usmażone wcześniej krewetki i od razu podajemy. Inspiracja od Cafe Delites . Zobacz także: Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym Przepis na pulpeciki z cukinii pojawił się na blogu Szczecin... Łosoś z ziemniakami hasselback i duszonym jarmużem Łosoś z ziemniakami hasselback i duszonym jarmużem to danie,... Mule w białym

Poezja smaku
Makaron pióra z sosem bolognese 163

wieku, gdy to w Lublinie powstał pierwszy młyn- młyn Kauzego. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 por, biała część przecier pomidorowy oliwki starty żółty ser 1 marchewka sól, pieprz, bazylia suszona makaron pióra Lubella Przygotowanie: mięso przełożyć na rozgrzaną, suchą patelnię, olej nie jest potrzebny, bo mięso jest dosyć tłuste(...)cebulę, czosnek, pora i marchewkę posiekać drobno do podsmażonego mięsa dodaj posiekane warzywa dodaj sól i pieprz do smaku oraz bazylię smaż przez chwilę wszystko razem dodaj opakowanie przecieru pomidorowego do mięsa duś pod przykryciem na małym ogniu przez ok 10 minut podawaj z makaronem, a na wierzchu posyp startym serem Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Makaron muszle nadziewane dynią, szpinakiem i trzema serami 186

zachwyceni tak podanym makaronem! Już od pewnego czasu chciałam przygotować tego typu zapiekankę, bo zachwycał mnie je wygląd. Możliwości smakowych jest wiele (choćby klasycznie - muszle nadziewane mozzarellą w sosie pomidorowym), jednak zdecydowałam się na bardziej oryginalną wersję wykorzystującą królującą obecnie na targowiskach dynię. Luźno inspirowałam się tym wegańskim przepisem . Uwielbiam łączyć dynię z gorgonzolą, zaś dwa pozostałe występujące

Chilli Czosnek i Oliwa
Piersi z kurczaka w płatkach kukurydzianych 395

też może Cię zainteresować: Piersi kurczaka z orzechowo-pietruszkowym pesto i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym Piersi kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej i sosem pomidorowym ze szparagami Kieszonki z kurczaka nadziewane serkiem topionym z szynką i bazylią     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Papryka faszerowana mięsem mielonym 184

przygotować papryki i mięso. Później papryki robią się już praktycznie same. 0,5 kg mięsa mielonego 6 średnich papryk 100 g ryżu (1 torebka) 1 jajko 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól pieprz Z papryki wycinamy szypułki i gniazda nasienne. Płuczemy wodą, by pozbyć się ze środka wszystkich nasion. Mięso mieszamy z surowym ryżem i jajkiem. Doprawiamy masę solą i pieprzem(...)solimy. Do każdej papryki wlewamy łyżkę wody. Zagotowujemy i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 35 – 40 minut. Pod koniec gotowania mieszamy 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego w niewielkiej ilości wody i dodajemy do garnka z paprykami. Zagotowujemy po raz ostatni. Gotowe. Faszerowane papryki świetnie smakują z ziemniakami lub z chlebem

Dieta bez mleka
Kotleciki z soczewicy i ryżu 251

ramach naszej domowej akcji "Resztki. Nie marnujemy" .  Te domowe kotleciki pachnące curry, podane na kolację w pewien nudny szary wtorek, wraz z podsmażonym na oliwie czosnkiem i sosem pomidorowym były strzałem w dziesiątkę. Do tego stopnia, że na  stałe zagościły w naszym codziennym jadłospisie. Ostatnio wylądowały nawet w moim  śniadaniowym pudełku do pracy. ;) Kotlety z soczewicy

U Fiolki
Zapiekanka z kaszy jaglanej i grzybów 153

zdejmowany brzegiem wyłożyć papierem do pieczenia ( można użyć formy na tartę, należy ją wysmarować masłem). Wyłożyć kaszę, Piec 30 minut. Przed pokrojeniem lekko przestudzić. Można podać z sosem pomidorowym. Pasuje też surówka z marchewki. 3.5.3228 The post Zapiekanka z kaszy jaglanej i grzybów appeared first on Cooking for Emily

Cooking for Emily
Zapiekane kluski serowo-gryczane z cukinią 167

Takie kluski pieczone. Nie tak zwarte, jak placki, czy pulpety. Masa jest stosunkowo luźna, ale po upieczeniu rozpływa się w ustach, a nie rozwala na talerzu :) 600 g passaty/przecieru pomidorowego 100 g kaszy gryczanej niepalonej, łamanej 1 średnia cukinia, ok. 200 g 250 g serka capri, typu włoskiego 1 jajko przyprawy: sól, majeranek (duużo majeranku), papryka słodka (i/lub ostra jeśli(...)Dodajemy do niej rozbełtane jajko, pokruszony ser, tartą cukinię i przyprawy. Mieszamy dokładnie. Masa powinna być zwarta, ale delikatnie lejąca. Kluski formujemy w wilgotnych dłoniach i wykładamy na sos pomidorowy. Pieczemy ok. 20-30 minut w 180 st. C. Można pod koniec pieczenia włączyć tryb grilla, jeśli Wasz piekarnik posiada taką opcję. Smacznego

Kucharzyca
Pizza na spodzie z kalafiora 122

umieszczamy na nim masę kalafiorową. Formujemy placek o grubości około ½ cm. Pieczemy w piekarniku przez około 30 minut w temp. 190 o C. Po upieczeniu smarujemy placek sosem pomidorowym, posypujemy oregano i układamy szynkę, starty ser, cebulę i pomidory. Pieczemy około 10 minut. Pod koniec pieczenia wykładamy rukolę. Kroimy na kawałki i SMACZNEGO. Wartość kaloryczna 1 porcji

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania