jakie jadłam. Składniki: opakowanie makaronu spaghetti Lubella 70- 80 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 cebula 2 marchewki 2 puszki pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju kokosowego 2 plastry boczku 200ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki mleka zioła prowansalskie, bazylia, oregano, sól , pieprz Na głębokiej patelni rozgrzać(...)Dodajemy wino, gotujemy kilka minut, aby alkohol mógł odparować. Pomidory z puszki rozdrabniamy, dodajemy je do mięsa. Całość gotujemy jeszcze kilkanaście minut. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy do smaku. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Podajemy go z sosem i dekorujemy bazylią. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij
Słodki ZakątekNajsmaczniejsze lasagne powstaje z domowego makaronu, z beszamelem i sosem pomidorowym z dodatkiem czerwonego wina. Uwielbiam to danie, bo daje dużo energii w tak pochmurne jesienne dni. Składniki na makaron: 2 szklanki mąki 1 łyżeczka soli 2 jaja 2 łyżki wody mąka do posypywania SHAPE \* MERGEFORMAT Składniki na farsz: 70- 80 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
Słodki Zakątekkurczakiem – składniki: 2 filety z kurczaka 1 papryka (kolor dowolny) 2 szklanki kolorowego makarony np. muszelki, świderki 200g pieczarek 1 cebula 1 łyżeczka curry 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki wody sól pieprz olej do smażenia Kolorowy makaron z kurczakiem – przepis: Makaron gotujemy al dente wg. przepisu na opakowaniu. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę(...)podsmażamy. Następnie dodajemy cebulę, paprykę pieczarki i całość dusimy przez ok. 10 minut. W międzyczasie doprawiamy sos solą, pieprzem i curry. W szklance z wodą rozrabiamy 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego i dodajemy go do pozostałych składników. Całość dusimy kolejne 10 minut. Ugotowany makaron mieszamy z sosem i przekładamy na talerze. Prawda, że szybko i co najważniejsze smacznie?:) Inne przepisy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!minutach dodaj pomidory z puszki razem z zalewą, przypraw do smaku, dodaj cukier, chwilę duś do połączenia składników. W osolonym wrzątku ugotuj makaron. Gdy będzie gotowy dodaj do sosu pomidorowego, połącz ze sobą, posyp serem i rzeżuchą i … smacznego
Zasmakuj Kuchniprzyprawami. Naczynie żaroodporne lub blaszkę wysmarować tłuszczem. Mięso wyłożyć do naczynia lub formy i piec w temperaturze 180 ºC przez 45 minut. Zapiekanka znakomicie smakuje także z sosem pomidorowym na bazie wywaru mięsnego i świeżych pomidorów lub przecieru. Smacznego! — BTW całości: 1170 g, 1928 kcal
Ola la LCHFziemniaczane z kukurydzą, bekonem i serem cheddar (Frittelle di patate con mais, bacon e cheddar) **** Jabłecznik z bakaliami (Torta di mele e frutta secca) **** Spaghetti zapiekane z sosie śmietanowo-pomidorowym z brokułami, szynką i pieczarkami (Spaghetti con broccoletti, prosciutto e champignon al forno) **** Pulpeciki z kurczaka w sosie musztardowym (Polpettine di pollo con salsa alla senape) **** Jabłkowe ciasto
La grande e la piccola cuocaziarenek ziela angielskiego (użyłam Skworcu) * 3 liście laurowe (użyłam Skworcu) * pieprz do smaku (użyłam Skworcu) * przyprawa do ryby (użyłam Skworcu) * olej do smażenia * 1 koncentrat pomidorowy * odrobina cukru do smaku * mąka do obtoczenia ryby Wykonanie: Marchewki, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w piórka i wszystko dusić pod przykryciem na małym(...)palniku. Do warzyw dodać koncentrat pomidorowy, liście laurowe, ziela angielskie, sól, pieprz, cukier i dalej gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie (ewentualnie można podlać odrobiną wody). Filety rybne posolić, posypać przyprawą do ryby, obtoczyć w mące i usmażyć. W misce układać warstwowo warzywa-ryba-warzywa-ryba, ostatnią warstwą powinny być warzywa. Ryba po grecku
Zrób to smaczniemięsko, sosik i resztę składników. Udusiłam pod przykryciem. Wyszło pysznie i co najważniejsze wszystko się zmieściło! Testy pojemnościowe przeszła również patelnia podczas duszenia 40 sztuk pulpecików wołowych w sosie pomidorowym: Upiekłam na niej również filety z łososia na niewielkiej ilości tłuszczu i podsmażyłam ugotowane wcześniej brokuły: Podsumowując, patelnie marki WOLL nie są absolutnie przereklamowane. Są naprawdę najwyżej jakości
Moja Delicjakiełbasy, itp. (u mnie 240g świeżej karkówki i 160g smażonej gęsiny) - 1-2 plastry wędzonego boczku - 1 cebula - 1 ząbek czosnku (nie trzeba) - 2 ogórki kiszone - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 400ml bulionu (lub wody) - 2 łyżeczki słodkiej papryki - 1/2 łyżeczki ostrej papryki - 2 łyżeczki majeranku - sól i swieżo mielony pieprz - ziele (u mnie 4 kulki) - liść laurowy - 1-2 łyżki(...)dodałam liść laurowy, ziela angielskie, majeranek, paprykę ostrą i słodką, całość zagotowałam. Gotowałam pod przykryciem (na małym palniku) 10 minut. Następnie dodałam pokrojone w paski ogórki kiszone i koncentrat pomidorowy. Można zagęścić danie mąką, my nie przepadamy za sosami, dlatego ja mąkę pominęłam. Po ok.5 minutach wyłączamy palnik. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Ja dodałam także 2 łyzki wody
Smaczne ZdroweSkładniki 4 podwójne płaty śledziowe w occie 1 szkl. rodzynków 4 średniej wielkości cebule 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego (dobrej jakości) olej pieprz Sposób Rodzynki zalać gorącą wodą na 15 minut. Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać odsączone rodzynki oraz odrobinę świeżo zmielonego pieprzu, chwilę przesmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy oraz 1/4 szkl. wody, zagotować i ostudzić
Kuchenne aromatybolognese 400 gram mielonego mięsa drobiowego 1/3 papryki czerwonej 1/2 cebuli czerwonej ząbek czosnku łyżka oliwy z oliwek 1/2 szklanki bulionu 3 łyżki koncentratu pomidorowego szczypta soli, chili, cukru, bazylii i oregano Dodatkowo: 400 gram tartej mozzarelli jajko do posmarowania wierzchu bułeczek sos słodko- kwaśny lub barbecue do podania Na oliwie(...)smażę posiekaną cebulę, czosnek i paprykę. Dodaję mięso oraz przyprawy (bez cukru i soli) i całość rumienię na oliwie przez kilka minut. Wlewam bulion oraz koncentrat pomidorowy i duszę składniki jeszcze 5 minut. Doprawiam do smaku solą i cukrem. Studzę. Przygotowuję dwie duże blachy, które wykładam papierem do pieczenia. Niewielką porcję wyrośniętego ciasta rozciągam w dłoniach na kształt koła
Mango Papajaobowiązkowymi są ziemniaki i aromatyczne przyprawy charakterystyczne dla kuchni Wschodu. Składniki (na 2 porcje): ok. pół kg dyni 2 duże ziemniaki olej do smażenia pół słoika sosu warzywnego lub pomidorowego łyżka nasion kolendry szczypta cynamonu pół łyżeczki kozieradki łyżeczka kurkumy łyżeczka imbiru pół łyżeczki ostrej papryki w proszku natka kolendry Dynię i ziemniaki oczyścić i ewentualnie obrać. Podzielić warzywa(...)piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Kolendrę utłuc w moździerzu na proszek. W garnku z grubym dnem podgrzać łyżkę oleju i podgrzać na nim przyprawy. Wlać sos warzywny lub pomidorowy i go podgrzać. Warzywa pokroić na mniejsze kawałki takie na jeden kęs i wrzucić do sosu. Danie podawać z dużą ilością natki kolendry. 1/2018 Okładka książki "Na ścieżkach złudzeń" Joanny
Weekendy w domu i ogrodziemielonej piersi z indyka 3 łyżki otrębów (ja użyłam żytnich) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka rozmarynu pół pęczka koperku 1 jajko 300 ml wody 400 ml passaty pomidorowej szczypta cukru sól pieprz Mięso wrzucamy do miski, dodajemy do niego otręby, startą cebulę, rozdrobniony czosnek, rozmaryn, poszatkowany koperek i jajko, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, wszystko dokładnie
Kardamonovycheddar i oliwkami. Dla koloru i smaku nie zabrakło koktajlowych pomidorków. Smakują nam na ciepło lub zimno. Podaję je z dipami, najczęściej czosnkowym na jogurcie, pomidorowo-ziołowym lub ostrym pomidorowym. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka czarnych oliwek tarty cheddar kilkanaście pomidorków koktajlowych suszone przyprawy: zioła prowansalskie, sól, pieprz, ostra papryka oliwa Przygotowanie: Pomidorki kroję w cienkie plasterki, oliwki
Zasmakuj Kuchniprzepis. Sałatka ta to istny król imprezy - nawet koronę ma! Uwielbiają ją dorośli i dzieci - głównie dzięki zawartości chipsów. Sałatka meksykańska składniki: mięso mielone 500g pieczarki 500 g przecier pomidorowy 4 łyżki puszka kukurydzy puszka fasolki czerwonej jogurt naturalny 500 ml 6 łyżek majonezu pół główki sałaty lodowej 4 pomidowy 2 czerwone cebule 200 g sera żółtego sól, pieprz, papryka(...)czosnku opakowanie nachos Sałatka meksykańska sposób przygotowania: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Mięso mielone przesmażamy na odrobinie oliwy wraz z cebulą i przyprawami. Przed końcem smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Przesmażamy je na maśle. Sałatę lodową myjemy, rwiemy i układamy ją na dnie miski. Pomidory kroimy w kostkę i układamy
Pani domowa