zupa pomidorowa - 17796 przepisów (strona:280/1187)

WOŁOWINA NA PESTO Z RUKOLĄ I PARMEZANEM 66

między sobą, powodując totalną eksplozję. Danie od którego nie da się oderwać. INNE PYSZNE MIĘSNE DANIA GŁÓWNE:   BOEUF STROGONOW NA MAŚLANYM PURÉE     GOŁĄBKI KLASYCZNE Z SOSEM POMIDOROWYM     KARKÓWKA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM Z GROSZKIEM I MAŚLANYM PUREE     BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM     STEK CIELĘCY Z GNOCCHI

globuskulinarny
Najbardziej popularne przepisy w 2020 roku 87

zasmakował? Dajcie znać w komentarzach Najbardziej popularne przepisy wegańskie w 2020 roku Makaron ze szpinakiem wegański Tortilla przepis na ciasto Warzywa z tofu w sosie satay Ryż z sosem pomidorowym Pulpety z kaszy jaglanej Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Ciasto bananowe Wegańskie ciasteczka cynamonowe Chałwa domowa bez cukru Kotlety z buraka i kaszy jaglanej – pieczone Najbardziej popularne przepisy wegetariańskie

WegePrzepis
Chrupiące tortellini z serem 439

papierze do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok 15 – 20 minut do momentu, aż pierożki ładnie się zrumienią. Udekoruj natką pietruszki. Znakomicie smakują z pikantnym sosem pomidorowym. Zachęcamy również do sprawdzenia innych naszych pomysłów na pyszne przekąski. Polecamy przepisy na: pikantne skrzydełka w chrupiącej panierce , aromatyczne zapiekanki gyros , chrupiące kanapki z pastą jajeczną oraz doskonałe roladki

Kuchnia Na Wypasie
Surówka z czerwonej kapusty i marchewki 70

drugi dzień. To chyba tyle. Z proporcjami możecie się bawić. Ja specjalnie chciałam dowalić dużo marchewki, już dawno mnie to korciło. Wyszło super. Zjedliśmy ją z pulpetami w sosie pomidorowym i ciemnym ryżem. Reszta zostanie zaraz wchłonięta z tortillami z kurczakiem, jakie mamy dziś na kolację. Jutro na Facebooku może w końcu opublikuję post wakacyjny. Nie potrafię się

Kardamonovy
Łazanki z włoską kapustą i pieczarkami 68

potrafię już bez niej żyć. Jeżeli chodzi o makaron, może wygląda mało klasycznie, ale innego w sklepie nie znalazłam. Były 3 rodzaje świderek, rurek, literek, makron do rosołu, do pomidorowej i do kijwieczego. Łazanki były jedynie z dziewczęcymi falbankami – coś zdecydowanie nie dla mnie. Nieważne. Ale… no właśnie, tak sobie pomyślałam, że warto by było się

Kardamonovy
GULASZ WOŁOWY Z WARZYWAMI 61

łyżeczka soli * pół płaskiej łyżeczki czarnego, mielonego pieprzu * 1 płaska łyżeczka papryki mielonej słodkiej * pół łyżeczki papryki mielonej ostrej * 10 ziarenek ziela angielskiego * 4 listki laurowe * 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego * odrobina oleju do smażenia mięsa * 1 łyżka masła * 5 łyżek mąki Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki pokroić w półplasterki. Paprykę czerwoną pokroić w większą kostkę. Na patelni rozgrzać(...)obie papryki mielone, wymieszać. Wlać około 300 ml bulionu, wymieszać zasmażkę z bulionem. Tak przygotowaną zasmażkę wlać do garnka z mięsem.  Do garnka dodać również paprykę, pieczarki, koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liście laurowe i wlać pozostały bulion. Całość wymieszać. Gotować gulasz pod przykryciem na średnio nagrzanym palniku grzewczym około 2 godzin (do miękkości mięsa). Gulasz co jakiś czas zamieszać

Zrób to smacznie
Sznycel schabowy po myśliwsku 100

mąka pszenna bułka tarta sól i pieprz do smaku masło klarowane do smażenia ( ew. smalec) Sos: pieczarki: 300 g boczek wędzony: 100 -150 g cebula: 1 szt. koncentrat pomidorowy: 1 łyżka śmietana kremówka: 1-2 łyżki papryka słodka: 1 łyżka bulion warzywny lub woda: 125 ml sól i pieprz do smaku opcjonalnie pietruszka Sznycel schabowy po myśliwsku Przygotowanie: Kotlety(...)plasterki cebulę i wszystko przez chwilę smaż na średnim ogniu. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki. Grzyby puszczą wodę. Smaż od czasu do czasu mieszając, aż płyn wyparuje. Dodaj koncentrat pomidorowy, bulion lub wodę oraz sól, pieprz i paprykę do smaku. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu, aż płyn się nieco zredukuje. Dodaj śmietanę i wymieszaj. Ponownie dopraw w razie konieczności

Kuchnia Na Wypasie
Test patelni Woll 84

ponieważ posiada specjalnie profilowany rant udało się zachować czystość podczas gotowania. Pokrywa z żaroodpornego szkła okazała się niezastąpiona. Gołąbki najpierw obsmażyłam na mocno rozgrzanej patelni, a potem zalałam sosem pomidorowym i dusiłam pod przykryciem na wolnym ogniu. Patelnia nagrzewa się bardzo równomiernie i nawet na małym płomieniu mięso dusiło się równo na środku i na brzegu. Oprócz przygotowania gołąbków

babka w formie
Faszerowane papryki z tuńczykiem 79

pół szklanki cebuli dymki (białe i zielone części) do posypania – sól i pieprz Do podania : – domowe guacamole – kwaśna śmietana – ewentualnie inny meksykański sos np. pomidorowa pikantna salsa. Przygotowanie : Ugotuj komosę ryżową zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C i nasmaruj oliwą naczynie do zapiekania. Najlepiej sprawdzi się forma z wyższym rantem

nietylkopasta.pl
Duszona pierś z indyka – idealna na kanapki 82

indyka . POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Indyk – mięso uniwersalne Bardzo często wybieram mięso z indyka do przygotowania rozmaitych dań na obiad, jak np. klopsiki z indyka w sosie pomidorowym , greckie keftedes czy włoskie burgery z marynowaną cebulką . To zdrowe, niskokaloryczne i bardzo smaczne mięso, które świetnie pasuje do różnego rodzaju potraw. Pierś z indyka w całości przygotowuję od kilku

Na-talerzu.pl
Domowy ketchup. 100% pomidora na zimę. Wiesz co jesz. 82

przechowywane w chłodnym, ciemnym miejscu - jest szansa, że długo nam posłużą...pod warunkiem, że dużo ich zrobimy oczywiście. Taki keczup jest doskonałym uzupełnienie potraw z grilla, bazą do sosów pomidorowych, dodatkiem do makaronów, zapiekanek, serów i tak bym mogła wymieniać i wymieniać. Sam w sobie jest pyszny. U nas ostatnio wylądował na pizzy i naprawdę zrobił różnicę. Zachwyciliśmy się

Kuchnia po mojemu
Cukinia nadziewana kaszą pęczak 130

push({}); Cukinia nadziewana kaszą – Składniki 2 średnie bądź duże cukinie 100 g ugotowanej kaszy pęczak 500 g pieczarek 1 duża cebula 10 sztuk pomidorków koktajlowych 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz zioła prowansalskie pęczek szczypiorku oliwa z oliwek olej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinia nadziewana kaszą – Wykonanie Przygotować 2 młode cukinie średnie bądź duże. Najlepiej jeśli będą dosyć grube(...)wrzucić cebulę wraz z pieczarkami, dusić na małym ogniu przez kilka minut. Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki. Do pieczarek z cebulą wrzucić ugotowany pęczak, rozdrobniony środek cukinii, następnie koncentrat pomidorowy oraz pokrojone pomidorki, podusić wszystko przez kilka minut na patelni na małym ogniu. Do wcześniej przygotowanych cukinii ponakładać dokładnie farsz, może być „z górką”. Tak przygotowane cukinie włóż

To Musisz Wiedzieć
Amerykańskie, włoskie, neapolitańskie – jak zrobić idealne ciasto na pizze? 89

różne sposoby. Klasyczna pizza włoska Pizza jest jedną z najbardziej rozpowszechnionych na świecie potraw kuchni włoskiej. W formie najbardziej klasycznej, ma postać placka z ciasta drożdżowego z sosem pomidorowym oraz posypką z tartego sera – najczęściej mozarelli. Po doprawieniu różnymi ziołami, pizzę piecze się w mocno nagrzanym piecu. Podawać można ją zarówno na gorąco, jak i na zimno. Prawdziwa

jakszef.pl
Faszerowana papryka 67

papryka – składniki: 4 większe papryki, 500g mielonego mięsa z indyka, łyżka masła klarowanego, łyżka oliwy z oliwek, mała czerwona cebulka, pęczek szczypiorku, 1 pomidor malinowy, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 ząbki czosnku, woreczek ryżu basmati, 4 łyżki kiełków brokuła ( tutaj kilka słów o kiełkach i ich właściwościach), łyżeczka oregano, łyżeczka majeranku, pół łyżeczki słodkiej papryki, pół łyżeczki płatków chilli(...)papryk kroję w kosteczkę i dodaję je do farszu. Usuwam tylko ogonki. Do podsmażonego mięsa dodaję pokrojone w kostkę kawałki papryk, posiekany szczypiorek, pokrojonego w kostkę pomidora oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko mieszam i przesmażam. Na koniec dodaję także ugotowany ryż i całość mieszam. Gotowym farszem nadziewam papryki. Na koniec warzywa umieszczam w naczyniu do pieczenia i wlewam do niego pół

Natka Pietruszki
Obiad do słoika z sosem a’la Stroganow 177

postem lub na naszym FB. OBIAD DO SŁOIKA Z SOSEM A’ LA STROGANOW Składniki na 6 słoików 0,5 l: łopatka wieprzowa: 1 – 1, 20 kg koncentrat pomidorowy: 300 – 400 g pomidory: 4 szt. papryka czerwona: 1 szt. pieczarki lub grzyby leśne: 300 g cebula: 2 szt. ulubiony makaron: 120 – 150 g ziele angielskie: 6 ziaren liść(...)poczujemy” jej aromat, dorzucamy pokrojone w plastry grzyby, pokrojoną w kostkę paprykę i obrane ze skórki pomidory. Smażymy, aż warzywa zmiękną i przekładamy do mięsa. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy solą oraz majerankiem. Na koniec dodajemy makaron, dokładnie wszystko mieszamy i nakładamy do słoików. Zakręcamy i zostawiamy do ostygnięcia. Starajmy się, żeby sos nie był zbyt wodnisty. Lepiej niech

Kuchnia Na Wypasie

Proponowane wyszukiwania