Jeśli masz delikatną skórę pod pachami, doceniasz naturalne i tanie kosmetyki, to jest produkt właśnie dla ciebie! Delikatny, naturalny i bezpieczny dezodorant. Ten Naturalny Krem ma
IzaGotujeteż jest, że jak się nie ma faceta u boku to kobita usycha. No cóż, taki to teraz etap w życiu mam. Ale zawsze humor poprawia mi kubek ulubionego kremu z pomidorów. Najbradziej lubię z pomidorów pieczonych. Dodajcie pieczony czosnek, odrobinę chili, ser pleśniowy i ... łyżkę konfitur śliwkowych. A poznacie nowe wrażenia smakowe! Takie wrażenia kulinarne póki(...)bulionu dodajemy obrane pomidory, zioła oraz wyciskamy upieczony czosnek. Dodajemy 2 czubate łyżki konfitury ze śliwek oraz łyżkę octu balsamicznego. Gotujemy wszystko razem, a potem miksujemy w blenderze. Zupę podajemy z serem pleśniowym
Bon Appetit Małgorzatydodajemy pokrojone szparagi, bez główek, smażymy chwilę, mieszamy od czasu do czasu 3. Dolewamy bulion i gotujemy, wrzucamy główki szparagów, gotujemy ok 4 minuty, dolewamy śmietanę i miksujemy na krem, sugeruję przecedzić przez sito, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową 4. Tortellini - mąkę mieszamy z jajkami i solą, zagniatamy kule, owijamy folią i odkładamy na ok 1 h 5. Szczawik ucieramy(...)smarujemy ciasto w okół farszu wodą i przykrywamy pozostałym ciastem, zlepiamy i wykrawamy kwadratowe tortellini, gotujemy je w osolonym wrzątku ok 3 minuty od wypłynięcia 8. Podajemy zupę z tortellini i oliwą
Słodki Kompromiskremowa zupa z kalafiora. Ser pleśniowy wspaniale komponuje się z kalafiorem i idealnie doprawia zupę. Do zupy oprócz bulionu dodałam też mleko, dzięki temu nie czuć goryczki kalafiora i zupa ma ładny kolor. składniki: 1 nieduży kalafior ok 700 g 1 l bulionu, u mnie drobiowy 1 szklanka mleka (250 ml) 100 g sera pleśniowego Do garnka wlać bulion(...)bulion się zagotuje wrzucić kalafiora. Dolać mleko. Gotować aż kalafior będzie prawie miękki. Potem dodać pokruszony ser pleśniowy. Gotować jeszcze aż kalafior będzie mięciutki. Następnie całość zmiksować na krem. Jeśli potrzeba można doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. Jeśli krem jest za gęsty można dolać bulionu. Krem podałam oprószony świeżo zmielonym pieprzem i prażonymi płatkami migdałów
Monia miesza i gotujetego skomponowane tak, by miały wysoką wartość odżywczą i w każdym daniu znalazły się elementy korzystnie wpływające na układ krwionośny. Przepisy są podzielone: na odżywcze koktajle, śniadania, zupy, dania główne oraz desery. Jest kolorowo, lekko, sycąco i smacznie. Nie znajdziecie tutaj kaloryczności dań, autorzy mówią, że jeśli zastąpicie dietę tradycyjną, na pewno stracicie zbędne kilogramy(...)zmianie nawyków straciłam zbędny tłuszczyk. Ja na pewno wypróbuję kostki z kaszy manny z pietruszką, bo urzekły mnie swą prostotą i apetycznym wyglądem. Nabrałam także wielkiej ochoty na krem z pieczonych buraków z pomarańczą, bo bardzo mnie takie połączenie smaków zaintrygowało i zaciekawiło. Książka napisana z pasją i to się czuje w każdym słowie, w każdej dobrej radzie
Cynamonowe szczęścieZemsta Teściowej to bardzo smaczny wypiek z zabawną nazwą. Ponoć nazwa wywodzi się z tego, że teściowe do ciasta dodała niewydrylowane wiśnie, by zięć miał pod
Przepiski.plTym razem nasze bajaderki są w wersji miniaturowej i z wyglądu bardziej przypominają trufle, zwłaszcza po obtoczeniu ich w kruszonych orzechach. Nazwa " przegląd tygodnia " nie jest
Cztery FajeryTrudno powiedzieć czy to krem czy coś innego, ale od tego przepisu zamierzam wznowić aktywne prowadzenie bloga :) Składniki (porcja - zdjęcie): 1 puszka kukurydzy (285 g) 250 ml bulionu 1 płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego 0,5 dużej czerwonej papryki (ok. 100g) 1 łyżeczka śmietany (18%) 150 g (maksymalnie) piersi z indyka 1 łyżeczka oleju kurkuma, chili, kolendra (ilość przypraw według uznania(...)dopiero ją pokroić) 3. Zupę w garnku miksujemy blenderem na gładko. Dodajemy śmietanę a następnie odłożoną wcześniej kukurydzę i pokrojoną paprykę. 4. Indyka kroimy w drobną kosteczkę, solimy. Smażymy na patelni (mi udało się to zrobić na łyżeczce oleju), możemy posypać trochę kolendrą, ale wtedy mniej dodajemy jej na początku do "kremu". 5. Usmażonego indyka dodajemy do gotowego
Malowane smakiemUwielbiam cukinię. Dlatego jak tylko znalazłam ten przepis na blogu cuda.wianki , to wiedziałam, że krem z cukinii szybko pojawi się na naszym stole. Krem wyszedł pyszny
Moja DelicjaJeśli jest coś, za co kochamy jesień, to z pewnością są to jej piękne kolory i pyszne smaki warzyw korzennych! Gdy cały świat skąpany jest w
Życie zaczyna się w kuchniWielki Czwartek. Tak na dobrą sprawę w domach trwa już Świąteczna gorączka i krzątanina. Co przygotować? Barszcz biały, żurek czy zupę chrzanową? Pieczeń rzymską, roladę szpinakową czy domową wędlinę? Jajka z majonezem, nadziewane pieczarkami czy może coś bardziej udziwnionego? Moje Świąteczne menu zaczyna się kreować już na kilka tygodni przed Świętami by uniknąć przedświątecznego braku pomysłu z powodu nadmiaru pomysłów(...)Jeśli natomiast nie macie jeszcze planów na mazurka to właśnie przed oczami macie najlepszy przepis na niego! Ja zakochałam się od pierwszego kęsa. Delikatnie kwaśna konfitura w połączeniu z kremem z masła orzechowego, granatem i chrupiącymi płatkami migdałów to idealnie komponujące się dodatki z kruchym, maślanym spodem ciasta. Polecam, serdecznie polecam. Składniki: Ciasto kruche: 200 gram masła 350 gram mąki
Mango PapajaPierwotnie zupa miała być z samej marchewki, ale jesienna marchew często ma gorzki posmak i aż prosi o to, by nie lądowała na talerzu samotnie. Tak więc powstała zupa marchewkowa "inaczej". I okazało się, że to połączenie dwóch pomarańczowych składników jest bardzo korzystne :) Składniki: - 1/2 kg marchewki - 1/2 szklanki surowej czerwonej soczewicy - 1 cebula - 1 ziemniak - szczypta ziół prowansalskich - sól(...)kostkę, lekko podsmaż w garnku na maśle klarowanym lub oleju. Dodaj pokrojone w kostkę marchewki i ziemniaka. Zalej 1 litrem wody (może być mniej lub więcej - zależy jak gęsty krem preferujesz), gotuj przez 10 minut. Dodaj soczewicę i gotuj jeszcze około 20 minut. Posól pod koniec gotowania, zmiksuj za pomocą blendera, przypraw, posyp prażonym na suchej patelni słonecznikiem
Smakuje zdrowonowych przepisów na śniadania, obiady, przekąski czy nawet słodkości! Znajdziecie przepisy na croissanty z kremem migdałowym i rabarbarem, na kokosową owsiankę z konfiturą z rabarbaru i czereśni, śniadaniowy krem z burakiem i owocami leśnymi czy przepis na wegetariańską kanapkę BLT z upieczonym burakiem! Wszystko wygląda tak cudownie apetycznie, kusi pięknymi kolorami, że ciężko się powstrzymać i nie zacząć od razu(...)syte obiadowe propozycje - mussaka z ziemniakami, wegetariańska zapiekanka pasterska z puree dyniowym, pyszne burgery z fasoli z pieczarkami czy marchewkowe lasagne bolognese! Poza tym jest sporo wspaniałych propozycji na zupy - chłodnik marchewkowy z pomarańczą i melonem, kremowa zupa z białej fasoli z wędzoną oliwą czy miso z chrupiącą marchewką, szparagami i omletem japońskim! Sami powiedzcie - aż chce się wszystko zjeść
Plate of Joyodrobinę tłuszczu (witaminy A, D, E i K rozpuszczają się w tłuszczach) i przyprawy, w szczególności zioła. Jest również bogate w witaminę C i magnez. Do przygotowania 4 porcji zupy potrzebujemy: - 2 opakowania świeżego szpinaku (lub ok 400 g mrożonego szpinaku) - 2 ząbki czosnku - zioła (ja użyłam mieszanki zioła dalmatyńskie) - łyżeczkę oliwy - sól, pieprz - bulion warzywny (ok 500 ml) Świeży(...)oskubać z łodyżek. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć czosnek oraz zioła. Gdy zawartość będzie zarumieniona dodać szpinak i bulion. Całość gotować na małym ogniu. Zmiksować na gęsty krem. Podawać gorące np w towarzystwie bagietki lub jogurtu
Szybko Tanio Smacznie