zupa krem - 8065 przepisów (strona:430/538)

Krem z groszku z parmezanem 185

Bazą do tej zupy są pory, zielony groszek i wywar z warzyw lub mięsa. Koniecznie trzeba zatroszczyć się, by zupa nie była mdła i bez smaku

W kuchni wieczorem
Ciasto Espresso 1026

Ciasto Espresso to doskonała propozycja dla kawoszy, którzy w słodyczach szukają smaku i zapachu ulubionego napoju. Ciasto jest bardzo delikatne, aromatyczne i pięknie prezentuje się na

Przepiski.pl
Krem pomidorowo - paprykowy prosto z Węgier 102

Będąc na wypadzie ze znajomymi w Budapeszcie odwiedziliśmy tamtejszy targ. To już chyba tradycja, że będąc za granicą odwiedzam targowiska. I tym razem nie opuściłam zakupów

Karola gotuje
Placki z dyni 74

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dynia to roślina, która już od bardzo dawna znajduje swoje zastosowanie w kuchni. Z jej dodatkiem można przygotować wiele smacznych dań, przekąsek i

Przepiski.pl
Wiśnie w czekoladzie na kruchym cieście 102

Czekoladowo-wiśniowy sernik na zimno z mascarpone, z dodatkiem masy wiśniowej a'la kisiel, przygotowany na kruchym spodzie. Wierzch ciasta obsypany jest gorzkim kakao oraz udekorowany

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto bez pieczenia z mascarpone i bitą śmietaną 88

mascarpone 500 ml śmietanki 30%   Krem czekoladowy: 200 g kremu typu Nutella 80 g czekolady (użyłam czekolady gorzkiej 43%) 1 łyżka kakao 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny + 2 łyżki wody   Krem z białą czekoladą: 200 g białej czekolady 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny + 2 łyżki wody   Krem orzechowy: 400 g kajmaku(...)czekoladowy krem, a na kremie ułóż warstwę biszkoptów. Następnie przejdź do zrobienia drugiego kremu – do części mascarpone z bitą śmietaną dodaj startą na małych oczkach tarki białą czekoladę oraz cukier puder. Całość wymieszaj mikserem, a następnie żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i dodaj do kremu, wymieszaj. Gotowy krem wyłóż na biszkopty – rozsmaruj równomiernie, a na krem wyłóż kolejną

Via Gusto
Ciasto Izydor 105

Izydor to przekładane ciasto wielowarstwowe na biszkopcie. Składa się z dwóch blatów biszkoptowych przełożonych masą jabłkową, bezą kokosowo-makową oraz domową masą budyniową (bez dodatku kupnego

Kuchnia MagdaLeny
Torcik tiramisu bez glutenu 167

Torcik ten powstał, bo marzyłam, by w końcu móc przechytrzyć liczne alergie żywieniowe. Przepis ten to zmodyfikowana propozycja Weroniki Madejskiej przystosowano do produktów, jakie mogę spożywać

Humanistka w kuchni
A TY CO MASZ W SWOJEJ LODÓWCE? 190

chciał wsadzić tam prosiaka to wtedy może być problem :D ).   PRZECHOWYWANIE ŻYWNOŚCI – CO GDZIE I JAK DŁUGO? GÓRNA PÓŁKA: To idealne miejsce na słoiczki – dżemy, powidła, kremy do smarowania pieczywa, a także mleko , jogurty i kefiry. Jest tam najcieplej i na niższych półkach, gdzie temperatura spada – szybciej się zepsują. ( Dobre bakterie kwaszące rozwijają się w wyższej(...)boju ruszają szkodliwe bakterie gnilne ). ŚRODKOWA PÓŁKA: Tutaj powinniśmy przechowywać produkty o krótkiej trwałości- takie jak pokrojoną wędlinę, twarogi, sery, serki, a także przygotowane wcześniej domowe potrawy – zupy, mięsa czy też gulasze ( p amiętajmy jednak, by garnek zawsze był szczelnie przykryty pokrywką ). DOLNA PÓŁKA / SZUFLADY Tutaj temperatura wynosi ok. 10 C i jest wyższa wilgotność – j est więc

Ostra na Słodko
Gorąca czekolada, Syriana 157

Bardzo aromatyczna.  3. Nieduża liczba pozycji w menu wg mnie świadczy na korzyść restauracji. Ale w tak małej karcie dań jest kilka pozycji wegetariańskich (nawet wegańskich) – np. humus, zupa soczewicowa, falafle, pasta z pieczonej papryki z orzechami czy pasta z bakłażanów. Z łatwością da się skomponować dwudaniowy obiad. 4. Całkiem przyjemna muzyka arabska. Z atrakcji niejedzeniowych można dodać taniec(...)Bardzo jestem ciekawa, czy ktoś próbował tego białego sosu (przedostatnie zdjęcie)? Nie mogę rozszyfrować składników. Trochę podpytywałam, ale się nie udało... Jest podawany do niektórych dań. Smakował trochę, jak krem z mleka ryżowego ale był dość kwaśny (ocet, cytryna?). Właściwie smakiem przypominał  majonez wegański na mleku ryżowym, ale był bardzo puszysty, kremowy i lekki . Drugi sos - z czerwonej papryki

Qlinarnie i Qlinarnie
Rozgrzewający krem z czerwonej soczewicy 141

Na dworze buba (ostatnio moje ulubione określenie, na to co się dzieje za oknem:P), zimno, mokro, szybko ciemno... Tylko ciepły kocyk, wygodna kanapa, świeczki dookoła

Trufelkowo
Zupa dyniowa krem curry 176

zawsze przydadzą się po wysuszeniu na przyszły rok), marchewkę, pietruszkę i ziemniaka na plasterki i wrzucamy na patelnie ze sporą ilością rozgrzanego oleju (olej będzie potem jedynym tłuszczem w zupie i przyda się do aromatyzowania grzanek, więc nie należy żałować) i dodajemy połowę przypraw. 2. Powyższe składniki mają się zeszklić, nie usmażyć, więc smażymy je powoli na delikatnym ogniu(...)opcja upieczenia warzyw w piekarniku po wcześniejszym zamarynowaniu w oleju z przyprawami) 3. Warzywa przelewamy z olejem do garnka dodajemy około szklankę wody (w zależności jak gęsty ma być krem) i zagotowujemy. 4.Po zagotowaniu garnek odstawiamy do wystygnięcia. 5. Kiedy garnek wystygnie zawartość blendujemy na gładką masę i podgrzewamy dodając resztę przypraw, ewentualnie więcej wody jeśli krem jest

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Zupa-krem z dyni 105

Zakupiłam na pobliskim straganie taką oto piękną dynię.Ma ona 2 kilo i na zupkę nadaje się idealnie.Do naszej krem-zupki będziemy potrzebować: - 3 cebule -sól -pieprz -imbir (dodaje pikanterii) -wywar z warzyw lub mięsny albo po prostu woda -mleko kokosowe lub śmietana najlepiej tłusta,ale to już zależy od Was. -liść laurowy Pierwsze co robię to wstawiam wywar warzywny(...)dynia jest bardzo twarda. Następnie kroję w kostkę. Teraz zabieram się za nasze trzy cebule. Siekam je na średniej wielkości kostki.Nie muszą być idealne, gdyż i tak "zginą"w zupie. Tak samo jak dynię kroję imbir. Kawałek o wielkośći ok 5 cm obieram i kroję na plastry. Teraz bierzemy garnek. Ja przecedzam mój wywar i w tym samym garnku podsmażam

Pasje Jolki
Krokiety orzechowe 156

Krokiety orzechowe Uwielbiam krokiety orzechowe za ich intensywny, gorzkawy smak i aromat pietruszki. Są przepyszne z kapustą z grzybami i jako dodatek do ryby - smażonego karpia

Korniszonki

Proponowane wyszukiwania