Ciasto Makowa Panienka to bardzo smaczny wypiek z dodatkiem brzoskwiń. Wygląda bardzo elegancko, okazale i pięknie prezentuje się na stole. Idealnie sprawdzi się na szczególne okazje
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czekoladowe ciasto z mikrofali Każdy z nas z pewnością ma takie chwile, że nachodzi go ochota na coś słodkiego. Kiedy szafki ze słodyczami
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik to nic innego jak rodzaj ciasta deserowego, którego głównym składnikiem jest biały ser. Domowy sernik z 15 jaj z polewą to król
Przepiski.plSkładniki (na 1 porcję) - mała cebula (ok. 70 g), - ząbek czosnku, - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5 g), - ok. 200 g pieczonej dyni, - 5 łyżek mleka kokosowego
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachKiszone rydze Kiszone rydze to prawdziwy przysmak polskiej kuchni. Choć dziś nieco zapomniany, na szczęście znów wraca do łask smakoszy. Do kiszenia trzeba wybrać rydze zdrowe
Korniszonkiwspólnego gotowania, przygotowałam chłodnik. Ogórkowy. Nie przepadam za chłodnikami, zdecydowanie wolę ciepłe zupy. Tym razem jednak, muszę przyznać, trafiłam w dziesiątkę wypróbowując przepis z Hjemmets bedste mad , nr 7/8/2017. Zupa smakuje jak rzadka mizeria, a dodatek miętowego pesto nadaje jej charakteru. Z chrupiącymi grzankami smakuje wybornie; w ciepły, prawdziwie letni dzień znakomicie nada się na pełnoprawny obiad. Swoją drogą miętowe(...)czosnku 50 ml oliwy sól pieprz dodatkowo: 4-8 kromek pszennego chleba Ogórki obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w blenderze z miętą, bulionem i jogurtem, zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, mocno schłodzić. Listki mięty, sok i skórkę z cytryny, orzeszki, starty parmezan i czosnek umieścić w blenderze. Zmiksować na jak najgładszą pastę. Dodać oliwę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJak ja kocham gotować! Uwielbiam spędzać czas w kuchni w poszukiwaniu idealnego, zbilansowanego i wyważonego smaku. Mój mąż śmieje się, że nigdy nie wie co zje
SMYKWKUCHNISkładniki (na 1 porcję) - cebula (ok. 70 g), - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5 g), - szpinak świeży lub mrożony (ok. 30 g), - 3 ziemniaki (ok. 210 g
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachNa koniec wspomnień z chrzcin Maksymiliana postanowiłam zamieścić skromną galerię zdjęć, które powstały przy produkcji i serwowaniu dań przygotowanych dla gości naszego Spin-Dżitsu. Znalazły się
Kuchnia po mojemumięsożerców- jak najbardziej można przygotować zupę na rosole, z dodatkiem mięsa czy ulubionej kiełbaski. Jedna z pyszniejszych zup, jak ocenił mój P. (a to baaardzo wymagający typ, który za zupami zbytnio nie przepada!;) ), co mnie bardzo cieszy, bo mam w planach robić ją częściej, gdyż do końca zimy dalej niż bliżej, a solidna porcja rozgrzewacza każdemu się przyda- Wam również(...)piórka, następnie dodać poszatkowaną marchewkę wraz ze startym imbirem i kolendrą i chwilę podsmażyć. Dodać pokrojone pomidory i całość smażyć przez około 5 minut. Pomidorową pulę zmiksować na gładki krem i przelać do garna z grochem. Gotować przez około 10-15 minut (lub do miękkości grochu). Doprawić solą, pieprzem oraz papryczką chili. Smacznego
Kraina Miodem PłynącaGazpacho – hiszpański chłodnik Świetna zupa w okresie wiosenno-letnim, gdy mamy do czynienia z upałami i brakiem apetytu, ponieważ ta zupa smakuje najlepiej mocno schłodzona, jest lekka, bardzo bogata w witaminy i niesamowicie świeża w smaku. Teraz, gdy rozpoczyna się sezon na pomidory (bo, to najważniejszy składnik gazpacho ), naprawdę warto wybrać się na targ lub do dobrego sklepu(...)się nie minąłem z prawdą, ponieważ po dotarciu do domu i oporządzeniu ich trafiły do blendera, gdzie goniły we wszystkie strony aż w końcu się poddały i zmieniły w krem… Tak to zwykle się kończy. Mamione pięknymi słowami uwierzyły, że będzie fajnie. Niestety, nie wiedziały, że fajnie będzie, ale dla mnie i osób w telewizji, gdy je zjemy
BlendmanWędzony łosoś serwowany na bagietce posmarowanej kremowym serkiem to idealne pomysł na smaczną przekąskę. Jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu. Ładnie prezentuje się na stole
Przepiski.plGrzanki z oliwą czosnkową i parmezanem Grzanki z oliwą czosnkową i parmezanem mogą stanowić: *Szybkie, pyszne i pożywne śniadanie *Dodatek do zupy *Przystawkę do dania głównego Składniki do grzanek: - 4 kromki ulubionego chleba - garść startego parmezanu - garść pomidorków koktajlowych - pokrojony plasterek żółtego sera - oregano - garść rukoli Składniki do oliwy czosnkowej: - 250ml oleju rzepakowego Wielkopolskiego - 4 ząbki czosnku - szczypta chili Sposób(...)rukolą. SMACZNEGO! Przygotowaną oliwę czosnkową nie dodawaj tylko do grzanek - używaj ją przede wszystkim do rozmaitych potraw - nada Twoim daniom niesamowity smak i aromat. Polecam podawać grzanki z przepysznym kremem pomidorowym - przepis znajdziesz -> tutaj . #OlejKonwenanse #OlejWielkopolski
MintTasteNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenProsta i pyszna zielona kremowa zupka przesycona aromatem młodego koperku. W sam raz na letni obiadek. Zupkę można podać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub tak jak
Monia miesza i gotujeCzas przygotowania: 45 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 8,00 zł SKŁADNIKI: 1 cukinia 2 pory 2 marchewki 1 seler 1 pietruszka 1 ząbek
kulinarnyJa