Uwielbiam chłodne, zimowe wieczory. Oczywiście ukryta w domu przy wesoło, rozpalonym kominku. Za oknem panuje półmrok, a w kuchni unosi się zapach kremowej zupy z porów. Lekko słodki aromat kminku i gałki muszkatołowej wydobywa się z garnka. Inspiracja pochodzi z książki kucharskiej Agnieszki Maciąg, przepis zmodyfikowany do własnych potrzeb. Musicie mi uwierzyć, zupa jest przepyszna :) Składniki na 4 porcje: 3 duże pory 5 średnich ziemniaków 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3cm startego korzenia imbiru kmine... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...