Wiosennie... delikatnie...kolorowo... Zupa krem paprykowy z feta i bagietką }i{ SKŁADNIKI: 2 papryki czerwonej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 ziemniak oliwa/olej do smażenia bulion wegetariański (suszone warzywa, wrzątek, oliwa) sól, pieprz, pieprz cayenne feta bagietka z czosnkiem/ziołami jak ktoś lubi delikatniejszą, można dodać łyżkę jogurtu Paprykę dokładnie myjemy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy
MarciochaKucharzyUwielbiam zupy krem w wielu odsłonach. Ostatnio wypróbowałam nowe połączenie: bataty + dynia. To połączenie naprawdę smakuje obłędnie... Pokochałam ten smak i na pewno na stałe zagości w moim domu. Bataty i dynia są słodkie, więc dla zrównoważenia smaku, należy podawać tą zupę z kwaśną śmietaną. Składniki: bataty 4 szt, dynia 90 dag, cebula 1 szt, czosnek 2 ząbki, marchew(...)żeby się nie przypaliły. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa. Całość zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. Zupę miksujemy na gładki krem i przyprawiamy do smaku. Podajemy z posiekaną natką pietruszki lub z lubczykiem oraz z czosnkową bagietką i kwaśną śmietaną. Dodatkowo zupę możemy posypać prażonymi pestkami słonecznika
kulinarne odsłony patiwindow.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zupa z białej fasoli i słodkich batatów 5 od 11 osób Autor: Paweł Clad Danie: Zupa Kuchnia: Włoska Trudność: Łatwe Ilość 4 porcje Przygotowanie 20 min. Gotowanie 30 min. Kalorie 60 kcal Niespotykana kremowa zupa z białej fasoli cannelini i słodkich ziemniaków batatów. Podana w nietypowy sposób z posypką zwaną gremolatą. Składniki: ZUPA KREM 1 szklanka białej(...)żółtą część skórki cytrusa, gdyż biała warstwa pod nią jest już gorzka. Aromatyczną gremolatą oprósz zupę nalaną do głębokich talerzy. Ilość gremolaty dozuj wedle uznania, ma bardzo intensywny smak. Uwagi: Zupę możesz zaserwować z chrupiącymi grzankami ziołowymi. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Zupa z bia\u0142ej fasoli i s\u0142odkich batat\u00f3w","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020
ProstePesto.plProsty przepis na dietetyczną zupę krem z białych szparagów, którą można zjeść zarówno na obiad jak i kolację. Czas przygotowania i ilość porcji 50 minut, około 4 porcji. Produkty 500 g białych szparagów, 2 średnie ziemniaki, 2 cebule, 1 litr wody 1 łyżka masła, 1/2 szklanki mleka sól, szczypta cukru. natka pietruszki do ozdobienia Przygotowanie W garnku od zupy rozpuść(...)wody. Następnie obierz i pokrój szparagi. Dorzuć je do gotującej się zupy. Zupę gotuj, aż ziemniaki i szparagi będą miękkie. Garnek zdejmij z gazu i zmiksuj zupę za pomocą blendera na gładki krem. Do miski wbij dwa żółtka jaj i wymieszaj je widelcem. Następnie do żółtek dodaj kilka łyżek zupy i dokładnie wymieszaj. Żółtka wlej do garnka z zupą, przypraw
Fit&Fast Kitchenzupa dla całej rodziny. Marchew to z pewnością jedno z najpopularniejszych warzyw. Dodajemy do rosołu, robimy z niej surówki, przyrządzamy przeciery dla najmłodszych. No właśnie. Zapominamy, że i my możemy zjeść pyszną zupę marchwiową. Ze względu na to, że marchew dostępna jest cały rok, warto wypróbować ten przepis i modyfikować go według własnych upodobań. Bez wątpienia można dodać do zupy(...)imbiru sok z połowy pomarańczy kurkuma, chili, kolendra w proszku 600 ml bulionu warzywnego 100 ml kremówki lub mleka kokosowego granat i pestki dyni do posypania 2 łyżki masła Krem z marchwi z granatem i dynią – przepis Marchewkę obierz i pokrój w plasterki, selera na centymetrowe kawałki. Imbir obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Na maśle zeszklij
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Aksamitna, kremowa, delikatna zupa- krem z pietruszki, której charakteru i oryginalnego smaku dodaje wędzony łosoś jest przepyszną i prostą w przygotowaniu potrawą, znakomitą propozycją na wykwintny obiad lub kolację. składniki na 4 porcje 80 dag pietruszki mały por 3 ziemniaki 150 g wędzonego łososia 600 ml bulionu 250 g śmietany 12 % 3 łyżki masła lub oliwy z oliwek(...)warzywa mieszamy i lekko dusimy, następnie wlewamy bulion i wszystko gotujemy około 20 minut pod przykryciem. Garnek z ugotowanymi warzywami zdejmujemy z ognia i lekko studzimy. Przestudzoną zupę miksujemy na gładki krem, następnie doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz czarnym pieprzem, wlewamy śmietanę i wszystko dokładnie mieszamy. Zupę ponownie doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Wędzonego łososia kroimy
Smakowite Daniadwóch tygodniach wakacji potrzebowaliśmy czegoś normalnego Zupa krem kalafiorowy z migdałami SKŁADNIKI: kalafior młoda włoszczyzna płatki migdałów 50 ml białego wina sól, pieprz , gałka muszkatołowa , chilli 100 ml jogurtu greckiego świeży koperek Kalafiora dzielimy na różyczki, warzywa obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą, wsypujemy sól i odrobinę cukru, gotujemy pod przykryciem do miękkości. Wodę prawie całą
MarciochaKucharzystaje się jednolity dzięki zmiksowaniu na krem. Do tego rodzaju zup zawsze podaję jakiś chrupiący dodatek. Dziś prażone płatki migdałów. Składniki: mrożone brokuły (200g); może być oczywiście świeży Zielona zupa krem mrożony groszek (100g) zielona część pora łyżeczka zielonej czubrycy duży ząbek czosnku łyżka octu ryżowego lub sok z cytryny sól,pieprz jogurt naturalny lub grecki łyżka płatków migdałowych (uprażonych
Weekendy w domu i ogrodziepełen pozytywnych emocji dzień, należy się dobra sycąca zupka Zupa krem z cieciorki SKŁADNIKI: 1 puszka ciecierzycy 1 puszka pomidorów oliwa z oliwek 500ml bulionu warzywnego pęczek natki pietruszki sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryczka chilli prażone kabanosy/ prażony boczek Do wrzącego buliony dodać pomidory i gotować przez ok 10 minut. Następnie dodać odcedzoną ciecierzycę
MarciochaKucharzyAleż skąd! Przepis na połączenie tych wszystkich wymagań jest prosty jak drut, a mieszanie w garze to czysta przyjemność. Ta aksamitna zieleń ze zdjęcia to właśnie owoc naszych starań. Zupa krem szpinakowa z mocną nutą czosnku. Delikatna, kremowa, pachnąca na kilometr, sycąca ale nie zapychająca. Można się zakochać... No i jak na zielone przystało - uzależnia i uszczęśliwia. SKŁADNIKI: - opakowanie szpinaku(...)przyprawą warzywną, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i gotowe :) Jeśli chcemy kremową konsystencję, całość blendujemy podajemy np. z kleksem śmietany. Nam najlepiej smakuje z ziarenkami :). ZUPA. Wspaniała jest. Tak jak w przypadku innych kremów - dobra zarówno na gorąco, jak i na zimno, choć my zdecydowanie preferujemy tą cieplejszą wersję. Pierwsze skrzypce gra tu oczywiście szpinak, co widać gołym okiem, choć
Wypisz WymalujTakie smaki lubię najbardziej: Zupa krem czosnkowa z cukinią, krewetkami i kukurydzą SKŁADNIKI: 200 g krewetek 1 cebula 1 cukinia pół litra bulionu warzywnego kukurydza z puszki łyżka zielonej pasty carry 50 ml mleka kokosowego 2 ząbki czosnku sos sojowy, oliwa, sól, pieprz, papryka chilli Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulęi podsmaż chwilę, dodaj cukinie pokrojone
MarciochaKucharzyKrem brokułowy można serować małym dzieciom i na eleganckich pryzjęciach. Ja wybrałam coś pomiędzy. Bardzo smaczna i pożywna zupa - krem. Banalnie prosta w przygotowaniu, a jednocześnie smaczna i efektowna. 2 brokuły 1 średnia cebula 1 marchewka 1 pietruszka 1 mały por 2 ząbki czosnku kawałek selera (korzeń) 1l wody łyżeczka papryki w proszku sól, pieprz 2 kromki pełnoziarnistego chleba(...)koniec gotowania można odkryć, aby woda nieco odparowała. Doprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Lekko przestudzić i zmiksować. Pieczywo tostowe pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Zupę nalać do miseczek dodać grzanki i podawać. Smacznego
Codzienne GotowanieJesień to najlepsza pora na zupy kremy, gęste, treściwe, mocno warzywne i szybkie. Taka szybka w przygotowaniu zupa z cukinii z orzeszkami i groszkiem ptysiowym zachwyci wyjątkowym smakiem. A że jej przygotowanie nie zajmie Wam dużo czasu i nie będzie wiele kosztować na pewno zagości w jesiennym menu. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikUwielbiam zupy kremy, naprawdę wystarczy obojętnie jaką zupę warzywną zblendować, podbajerować przyprawami i mamy super zupę, czasami kolor może bycz szary ale smak rekompensuje. Wykopywałam ostatnie warzywa w ogródku i tym sposobem mam hurtowe ilości pietruszki, a że uwielbiam ja pieczoną to zrobiłam zupę, jak rzadko to się zdarza jeśli chodzi o zupy których nie zna Miśka była zachwycona. Składniki(...)używam wrzątku co znacznie przyśpiesza gotowanie), gotować około 10 minut. Dolać mleko i sól. Zagotować ponownie i zupa jest gotowa. Blendowanie nie jest konieczne bo zupa sama w sobie jest naprawdę smaczna, ja zrobiłam krem żeby Miśka nie wiedziała, że to pietruszka (powiedziałam Jej z czego jest dopiero jak stwierdziła że jest smaczna- ale mamo, ja nie lubię pietruszki było
greenscarf