zupa krem - 8065 przepisów (strona:130/538)

Krem z dyni i ziemniakami 98

Uwielbiam takie zupy, szybko się je robi i są pyszne. Nawet mój mały wnuczek się zajada. Masło z oliwą rozgrzać i obsmażyć cebulkę na złoty kolor

Kuchnia Pokoleń
Zupa krem z ziemniaków 102

Taką zupę przygotujecie w 30 minut. Jest sycąca i bardzo dobra. Werja wegetariańska oczywiście bez boczku, zastąpić go prażonymi pestkami dyni lub słonecznika. Warzywa oskrobać i

Kuchnia Pokoleń
Krem szpinakowy 167

Następnie dodać szpinak i zmiksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Pieczywo tostowe pokroić w kostkę, zrumienić w piekarniku lub na suchej patelni. Zupę podawać z przygotowanymi grzankami. Artykuł Krem szpinakowy pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Krem ze szparagów 179

Delikatna, pyszna zupa krem z białych szparagów.  Spróbujcie póki szparagi są z nami :) SKŁADNIKI 2 pęczki białych szparagów 2 szklanki bulionu warzywnego 2 szklanki śmietanki 30% 2 łyżki masła 4 żółtka 2 małe cebule 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej sól pieprz PRZYGOTOWANIE   Cebule drobno siekamy i podsmażamy w garnku na maśle. Odcinamy zdrewniałe końce szparagów i obieramy

Moje Kuchenne Rewelacje
Krem z brokułów z dynią i słonecznikiem 86

Krem z brokułów z dynią i słonecznikiem. Zielona bomba witaminowa, którą pokochają także dzieci. Pożywna, kremowa w smaku. Niezwykle szybka do przygotowania. Nie potrzebujesz gotować osobnego wywaru ani dodawać kupnych kostek rosołowych. Smaku samej zupie nada brokuł oraz lekko podsmażone masło. Kilka prostych składników, a danie będzie smakować jak z najlepszej restauracji. Możesz eksperymentować też z dodatkami. Świetnie sprawdzą się(...)łyżek serka śmietankowego lub śmietany kremówki sól, biały pieprz odrobina mielonej kurkumy i imbiru pestki słonecznika i dyni Krem z brokułów z dynią i słonecznikiem- przepis Zacznij od opłukania brokułów i podzielenia ich na mniejsze różyczki. Jeśli chcesz, do wykonania kremu możesz użyć także całych łodyg tego warzywa. Sprawdź tylko, czy są wystarczająco młode i nie są zdrewniałe. Zazwyczaj niesłusznie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ZUPA KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW. SŁODKO - OSTRA. 167

Jedno jest pewne - obojętnie przejść koło niej nie można. To propozycja mocno rozgrzewająca, więc będzie idealna na chłodne jesienne i zimowe wieczory. To wręcz antidotum na pogodowe niedogodności, Plusy zupy krem z pieczonych pomidorów: Łatwa: jak najbardziej. Szybka: dokładnie tak .  Nieskomplikowana: nie ma przy niej za wiele roboty. Robi się praktycznie sama. Wstawiłyśmy pomidory do piekarnika i włączyłyśmy film(...)Tania: Jeśli robimy ją w sezonie (a wtedy jest najlepsza) to kwota jest śmiesznie niska. W lecie bardzo łatwo można znaleźć niedrogie, mięsiste pomidorki. Kreatywna: Dziwne określenie jeśli o zupę chodzi, ale chyba najbardziej trafne. Możemy balansować na linii smaków i barw. Możemy wykorzystywać pomidory różnego koloru - pojedynczo lub w połączeniu. Dodatki też robią swoje. Vademecum dzisiejszego garnka: POMIDORY - - mnóstwo

Wypisz Wymaluj
Krem korzeniowy z dodatkiem fioletowej brukselki i imbiru 172

Zwykły krem z niezwykłych warzyw korzeniowych wzbogacony smakiem pieczonej fioletowej brukselki i nutą imbirową. Krem korzeniowy z dodatkiem fioletowej brukselki i imbiru. Zupa Krem Składniki ok. 700 g słodkiego ziemniaka, obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę 2 średniej wielkości żółte rzepy, obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę 1 śrdeniej wielkości cebula, obierz i drobno posiekaj olej kokosowy(...)inny tłuszcz do smażenia ok. 1 l 200 ml zimnej wody 1 łyżka suszonego lubczyku lub wedle smaku sól świeży imbir starty na grubych oczkach - dodatek na wierzch zupy Przygotowanie Wybór Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania 3 min Otwieranie Garnka Szybkie Jeśli powyższe wskazówki nic Ci nie mówią, zapraszam tutaj . rozgrzej w szybkowarze tłuszcz dodaj cebulę, szczyptę soli i podsmażaj

Szybko Szybkowar
Krem korzeniowy z dodatkiem fioletowej brukselki i imbiru 149

Zwykły krem z niezwykłych warzyw korzeniowych wzbogacony smakiem pieczonej fioletowej brukselki i nutą imbirową. Krem korzeniowy z dodatkiem fioletowej brukselki i imbiru. Zupa Krem Składniki ok. 700 g słodkiego ziemniaka, obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę 2 średniej wielkości żółte rzepy, obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę 1 śrdeniej wielkości cebula, obierz i drobno posiekaj olej kokosowy(...)inny tłuszcz do smażenia ok. 1 l 200 ml zimnej wody 1 łyżka suszonego lubczyku lub wedle smaku sól świeży imbir starty na grubych oczkach - dodatek na wierzch zupy Przygotowanie Wybór Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania 3 min Otwieranie Garnka Szybkie Jeśli powyższe wskazówki nic Ci nie mówią, zapraszam tutaj . rozgrzej w szybkowarze tłuszcz dodaj cebulę, szczyptę soli i podsmażaj

Szybko Szybkowar
Krem serowo-porowy z grzankami czosnkowymi 149

Pyszna zupa krem z pora, ziemniaków i sera :)  Ostrość pora łagodzi kremowość serka topionego, do tego pyszne grzanki czosnkowe :) Uwielbiamy takie zupy, szczególne na chłodniejsze dni :) Robi się ją prosto i szybko - jeśli lubicie takie gotowanie wypróbujcie mój przepis koniecznie :) SKŁADNIKI   1 duży por 2 ziemniaki 200g serka topionego gouda 750 ml bulionu warzywnego  2 łyżki masła

Moje Kuchenne Rewelacje
ZUPA KREM KUKURYDZIANY 158

przynęty. Nie - robali nie wcinałyśmy! :) Glisty zostawiłyśmy dla ryb a my zadowalałyśmy się kukurydzą. I nagle pyszne wspomnienie uruchomiło mózgownicę. Połknęłyśmy haczyk. Przyszła chętka na kukurydziane danie. Powstała rozgrzewająca zupa. Krem kukurydziany.  SKŁADNIKI: - wywar mięsno-warzywny, szklanka (+/- do uzyskania odpowiedniej konsystencji.) - kukurydza - 2 kolby/puszka, - ziemniak, 2 - marchew z wywaru, - cebula, 1 mała czerwona, - śmietana 30% - 1/2 kubeczka (+/- do uzyskania(...)wyjadanymi prosto z puszki, ale smak się dużo nie różni. W tej zupie kukurydza gra pierwsze skrzypce (któż by się spodziewał patrząc na jej kreatywną nazwę, prawda?). Smak jest bardzo mocno wyczuwalny. Lekko urozmaicony, lekko podkręcony, ale... kukurydza kukurydzą zostaje! :))) A tu coś dla tych, którzy kremy kochają - do wyboru, do koloru, wystarczy kliknąć: KLIK

Wypisz Wymaluj
Rozgrzewający krem z buraka i batata 177

Pyszny, czerwony, słodkawy krem z buraka i batata. Rozgrzewający, zdrowy i sycący. Uwielbiam! Razem z kremem z marchewki - będzie moją ulubioną zupą krem, podczas tegorocznej jesieni. Składniki: - 2 duże buraki - 1 średni batat - 0,5 cebuli - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka oleju/masła - szczypiorek - sezam nasiona - 1l wody/bulionu - sól, pieprz ew. 1 łyżka domowej bulionetki Warzywa obrać i pokroić(...)tradycyjne: Warzywa włożyć do garnka, zalać wodą/bulionem, dodać przyprawy lub domową bulionetek. Gotować do miękkości warzyw. Na patelni podsmażyć na oleju, na złoto cebulę z czosnkiem. Dodać do zupy. Gdy warzywa zmiękną - zmiksować Podawać z posiekanym szczypiorkiem i nasionami sezamu. Smacznego

CookYourself
Zupa z białych warzyw 116

bardzo delikatna w smaku zupa z białych warzyw jest łatwa do wykonania i nie wymaga od nas dużo pracy. Głównym składnikiem i dominującym smakiem jest korzeń selera. Niektórzy wolą zupy krem, ja jednak częściej gotuję takie, w których można poczuć smak poszczególnych warzyw i dodatków. Tym razem również w zupie są tarte i krojone warzywa, chociaż krem na pewno byłby

Kuchcik gotuje
Krem z batata i imbiru 163

Krem z batata to coś co ostatnio zagościło na stałe w moim codziennym menu. Zupę bardzo pokochałam za jej oryginalność dzięki dodatku w postaci masła orzechowego. Ten krem jest świetny zwłaszcza w chłodne dni ponieważ super rozgrzewa i dodaje energii. Natomiast aksamitny lekko słodkawy smak batata idealnie komponuje się z delikatnym masłem orzechowym – aż ciężko jest się oprzeć dlatego(...)kostkę batata i marchew. Smażymy aż warzywa lekko się zeszklą. Dolewamy bulion warzywny i czekamy aż nasza zupa się zagotuje i warzywa zmiękną. Pod koniec dodajemy masło orzechowe i świeży imbir. Ściągamy z ognia i miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami lub ulubionym pieczywem lub kiełkami Artykuł Krem z batata i imbiru pochodzi

I LOVE LIFE
Zupa krem z zielonego groszku 125

Kremy to fantastyczna alternatywa dla zup bazujących na rosole, czyli na tłuszczu zwierzęcym. Dzięki temu mogą być posiłkiem dla Wegan, Wegetarian, osób  z alergiami na produkty mięsne i tych, którzy pragną zrzucić zbędne kilogramy.  Ta ostatnia grupa powinna być szczególnie zainteresowana, ponieważ z mięsa do wywaru dostaje się szereg substancji uwalnianych z tkanek i tłuszczy. Te substancje odpowiadają(...)Jeśli zbyt dużo wody nam wyparowało podczas gotowania to możemy jeszcze ze szklankę dolać, zależy czy chcemy zupę bardziej gęstą lub rzadką. Całoś miksujemy przy pomocy blendera na aksamitny krem. Zupa wyśmienicie smakuje z grzankami żytnimi, własnoręcznie przygotowanymi w piekarniku. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Zupa porowa 152

nastał ten dzień! Kilkakrotnie widziałałam tę zupę w stołówce w pracy, ale nie wyglądała ona zbyt zachęcająco - nitki porów pływały w jakiejś  wodnistej (na oko) zawiesinie. Ja przygotowałam zupę - krem, a jej smak przeszedł moje oczekiwania;) mimo, że to danie kuchni brytyjskiej jest godne polecenia:)  Zupa jesty banalnie prosta i szybka w przygotowaniu, a smakuje oczywiście wyśmienicie! Wszsytkim

Codzienne Gotowanie
Zupa krem z kopru włoskiego 27

Mocno aromatyczna zupa krem na bazie białych warzyw, w tym kopru włoskiego. Lekki krem można zagęścić podając gotowany ryż jako dodatek. Składniki: ? 1 koper włoski ? 2 pietruszki ? 1 seler ? 4 ziemniaki ? 1 cebula ? pęczek koperku ? sól, pieprz do smaku ? 4 łyżki oliwy ? 1/2 szklanki śmietanki do zup Wykonanie: ? Cebulę obrać i pokroić w kostkę. ? Seler i pietruszkę obrać i pokroić(...)koper włoski. Podsmażyć ok. 1 minuty. ? Wlać ok. 1 litra gorącej wody, dodać sól, pieprz i gotować ok. 10 minut. ? Do zupy wrzucić ziemniaki i gotować do miękkości warzyw. Pod koniec wsypać koperek. ? Zupę zmiksować na gładki krem. ? Dolać śmietankę, doprawić solą i pieprzem. ? Rozlać na talerze i udekorować koperkiem

To co kocham
Zupa krem z kopru włoskiego 109

Mocno aromatyczna zupa krem na bazie białych warzyw, w tym kopru włoskiego. Lekki krem można zagęścić podając gotowany ryż jako dodatek. Składniki: • 1 koper włoski • 2 pietruszki • 1 seler • 4 ziemniaki • 1 cebula • pęczek koperku • sól, pieprz do smaku • 4 łyżki oliwy • 1/2 szklanki śmietanki do zup Wykonanie: • Cebulę obrać i pokroić w kostkę(...)wody, dodać sól, pieprz i gotować ok. 10 minut. • Do zupy wrzucić ziemniaki i gotować do miękkości warzyw. Pod koniec wsypać koperek. • Zupę zmiksować na gładki krem. • Dolać śmietankę, doprawić solą i pieprzem. • Rozlać na talerze i udekorować koperkiem

To co kocham

Proponowane wyszukiwania