bardzo delikatna w smaku zupa z białych warzyw jest łatwa do wykonania i nie wymaga od nas dużo pracy. Głównym składnikiem i dominującym smakiem jest korzeń selera. Niektórzy wolą zupy krem, ja jednak częściej gotuję takie, w których można poczuć smak poszczególnych warzyw i dodatków. Tym razem również w zupie są tarte i krojone warzywa, chociaż krem na pewno byłby
Kuchcik gotujeKrem z batata to coś co ostatnio zagościło na stałe w moim codziennym menu. Zupę bardzo pokochałam za jej oryginalność dzięki dodatku w postaci masła orzechowego. Ten krem jest świetny zwłaszcza w chłodne dni ponieważ super rozgrzewa i dodaje energii. Natomiast aksamitny lekko słodkawy smak batata idealnie komponuje się z delikatnym masłem orzechowym – aż ciężko jest się oprzeć dlatego(...)kostkę batata i marchew. Smażymy aż warzywa lekko się zeszklą. Dolewamy bulion warzywny i czekamy aż nasza zupa się zagotuje i warzywa zmiękną. Pod koniec dodajemy masło orzechowe i świeży imbir. Ściągamy z ognia i miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami lub ulubionym pieczywem lub kiełkami Artykuł Krem z batata i imbiru pochodzi
I LOVE LIFEKremy to fantastyczna alternatywa dla zup bazujących na rosole, czyli na tłuszczu zwierzęcym. Dzięki temu mogą być posiłkiem dla Wegan, Wegetarian, osób z alergiami na produkty mięsne i tych, którzy pragną zrzucić zbędne kilogramy. Ta ostatnia grupa powinna być szczególnie zainteresowana, ponieważ z mięsa do wywaru dostaje się szereg substancji uwalnianych z tkanek i tłuszczy. Te substancje odpowiadają(...)Jeśli zbyt dużo wody nam wyparowało podczas gotowania to możemy jeszcze ze szklankę dolać, zależy czy chcemy zupę bardziej gęstą lub rzadką. Całoś miksujemy przy pomocy blendera na aksamitny krem. Zupa wyśmienicie smakuje z grzankami żytnimi, własnoręcznie przygotowanymi w piekarniku. Smacznego
Dieta Rozdzielna i Zdrowienastał ten dzień! Kilkakrotnie widziałałam tę zupę w stołówce w pracy, ale nie wyglądała ona zbyt zachęcająco - nitki porów pływały w jakiejś wodnistej (na oko) zawiesinie. Ja przygotowałam zupę - krem, a jej smak przeszedł moje oczekiwania;) mimo, że to danie kuchni brytyjskiej jest godne polecenia:) Zupa jesty banalnie prosta i szybka w przygotowaniu, a smakuje oczywiście wyśmienicie! Wszsytkim
Codzienne GotowanieMocno aromatyczna zupa krem na bazie białych warzyw, w tym kopru włoskiego. Lekki krem można zagęścić podając gotowany ryż jako dodatek. Składniki: ? 1 koper włoski ? 2 pietruszki ? 1 seler ? 4 ziemniaki ? 1 cebula ? pęczek koperku ? sól, pieprz do smaku ? 4 łyżki oliwy ? 1/2 szklanki śmietanki do zup Wykonanie: ? Cebulę obrać i pokroić w kostkę. ? Seler i pietruszkę obrać i pokroić(...)koper włoski. Podsmażyć ok. 1 minuty. ? Wlać ok. 1 litra gorącej wody, dodać sól, pieprz i gotować ok. 10 minut. ? Do zupy wrzucić ziemniaki i gotować do miękkości warzyw. Pod koniec wsypać koperek. ? Zupę zmiksować na gładki krem. ? Dolać śmietankę, doprawić solą i pieprzem. ? Rozlać na talerze i udekorować koperkiem
To co kochamMocno aromatyczna zupa krem na bazie białych warzyw, w tym kopru włoskiego. Lekki krem można zagęścić podając gotowany ryż jako dodatek. Składniki: • 1 koper włoski • 2 pietruszki • 1 seler • 4 ziemniaki • 1 cebula • pęczek koperku • sól, pieprz do smaku • 4 łyżki oliwy • 1/2 szklanki śmietanki do zup Wykonanie: • Cebulę obrać i pokroić w kostkę(...)wody, dodać sól, pieprz i gotować ok. 10 minut. • Do zupy wrzucić ziemniaki i gotować do miękkości warzyw. Pod koniec wsypać koperek. • Zupę zmiksować na gładki krem. • Dolać śmietankę, doprawić solą i pieprzem. • Rozlać na talerze i udekorować koperkiem
To co kochamfasolka smakują jeszcze lepiej niż zwykle. Zobacz przepis. Panzanella ze szparagami Włoski klasyk wzbogacony o szparagi, które wynoszą tę boską skądinąd sałatkę na zupełnie niebiańskie poziomy. Zobacz przepis. Zupa krem z kalafiora i soczewicy Ta zupa to potężna dawka zdrowia w zawiesistym, gęstym, aksamitnym kremie, który spokojnie może wystąpić w roli samodzielnego dania. Zobacz przepis. Burgery z boczniaków i kaszy
Niedzielny kucharzSpytaj siebie, co jest naprawdę ważne, i miej mądrość i odwagę, by budować wokół TEGO swoje życie" [znalezione przypadkiem] Zupa-krem z cukinii www.kuchniasmakow.blogspot.com 2-3 cukinie - obrać i pokroić w kostkę 5-6 ziemniaków - obrać i pokroić w kostkę 2 cebule - obrać i drobno pokroić 1 kostka rosołowa woda sól, pieprz, koperek lub bazylia vegeta masło 1. Cukinie
Kuchnia smakówzmroku, zimnych nocy i zółkniejących na drzewach liści... W chłodne, jesienne dni nic tak nie poprawia humoru , jak treściwy, sycący, rozgrzewajacy krem, najlepiej z sezonowych warzyw. Przepis na tę zupę krem z pieczonych pomidorów dostalam od Przyjaciółki i delikatnie go zmodyfikowałam. Efekt końcowy zachwyca. Pyszna kremowa zupa z dodatkiem aromatycznego pesto i ciagnącej się mozarelli to danie obowiązkowe tej jesieni(...)cebulę, czosnek i suszone pomidory. Zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez ok 10-15 minut. Nastepnie całość blendujemy na gładki krem i doprawiamy papryka, harrisą, solą, pieprzem i w razie potrzeby cukrem. Zupę podajemy gorącą, udekorowaną pesto i kilkoma plastrami mozarelli, w towarzystwie chrupiacych grzanek. * Pesto (można użyć gotowego, ale polecam zrobić domowe): 1 doniczka bazylii (uzywamy
Zawsze głodna!zalegał gdzieś na moim biurku. Przypomniałam sobie o nim ostatnio, kiedy miałam w domu za dużo dojrzałych gruszek. Gruszki i buraki tworzą wspaniały, słodki krem. Łyżka chrzanu dodaje ostrości i ostatecznie decyduje o smaku zupy. Świetnie rozgrzewa i oryginalnie smakuje, a do tego jest prosta w przygotowaniu i ekstremalnie tania. Jej smakiem na pewno zaskoczycie gości, kiedy podacie(...)oliwę i dusić na wolnym ogniu, aż cebula zmięknie. 4. Następnie blendujemy wszystko na gładki krem. Dodajemy łyżeczkę chrzanu. Solimy i pieprzymy do smaku. 5. Podajemy z pokruszoną fetą. Zupa krem z buraka i gruszki to naprawdę efektowne danie. Nie wymaga dużego nakładu pracy, ani pieniędzy, co czyni ją zupą tanią i łatwą, a do tego zdrową. Buraki dostarczają
two broke sistersczasami tęsknię do tego smaku, dlatego bardzo ucieszyłem się z mojego odkrycia i postanowiłem zrobić jesienną zupkę, w sam raz na zimową wiosnę ;) Szkodniki też bardzo chętnie zjadły zupę – zjedzą każdy krem, jeśli podam im do niego grzanki:) Czytaj dalej
Gotuj z Misiempokrojonego w kostkę ziemniaka, gałkę muszkatołową, obrane ząbki czosnku i pokrojoną cukinię. Koperek umyć, posiekać i wrzucić do zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zostawić trochę koperku do dekoracji. Gotować 20-25 minut. Chwilkę odczekać i zmiksować na krem. Można dodać śmietanę, ale ja nie dałam. Udekorować koperkiem, smacznego
Kuchnia Pokoleńczerstwej bułeczki zmiksowanej w malakserze ale nie na tzw bułkę tartą, tylko zostawiam większe kawałeczki, do tego posmak boczku i pieczywo nabiera drugiego życia! Taką posypkę możemy dodawać do zup kremów, do makaronów, pierogów, kopytek. Składniki: PANGRATTATO: 2,5 czerstwej bułki 100 g boczku 2 łyżki oleju rzepakowego Bułkę rozdrobnić w malakserze (ja zostawiam większe kawałki, nie rozdrabniam całkowicie). Boczek
Mój pomysł nauważany za naturalny antybiotyk i środek prewencyjny na jesienne i zimowe chłody. Dla tych, którzy nie przepadają za jego ostrym smakiem i zapachem polecam czosnek pieczony w formie pysznej zupy. Krem czosnkowa, wbrew pozorom, jest bardzo wdzięcznym daniem, z którym można eksperymentować dodając ulubione zioła, przyprawy orientalne, wszelkiego rodzaju masale, czy też pikantne mieszanki np. hot madras curry, znakomicie(...)drobno posiekane ziemniaki (im drobniej posiekane ziemniaki, tym krótszy czas gotowania), chwilę smażyć, dodać bulion i czosnek. Gotować do miękkości ziemniaków, zdjąć z ognia. Do zupy dodać serek Almette, całość zmiksować na krem, doprawić solą i dużą ilością białego, mielonego pieprzu. Zupę skropić olejem sezamowym, podawać ze szczypiorkiem i chrupiącymi plastrami szynki szwarcwaldzkiej wysmażonymi na patelni (lub grzankami - wersja wegetariańska
SzczyptaSmaQŁatwe Tanie Przepis na zupę kalafiorowo-brokułową krem. Składniki 2l bulionu drobiowo-warzywnego pół główki kalafiora 1 brokuł 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 4 średnie ziemniaki(...)kawałek pora 1/2 szklanki śmietany 18% natka pietruszki 2 goździki, ziele angielskie, liść laurowy, gałka muszkatołowa, imbir, sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia 1 Kalafior i […] Artykuł Zupa krem kalafiorowo-brokułowa pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl
PysiaGotuje.pl