zupa krem - 8065 przepisów (strona:123/538)

Zupa krem z buraków 180

blogu cykl przepisów na Święta Bożego Narodzenia. Myślę, że to ciekawa alternatywa dla klasycznego barszczu… Może się skusicie w tym roku na coś innego, nowego? Pyszna zupakrem z buraków, z dodatkiem zielonej dymki lub świeżej bazylii, wygląda oszałamiająco ze względu na swój cudny, malinowy kolor. Zaskoczy wszystkich Twoich gości! Składniki: 1,5 litra bulionu (jeśli chcesz(...)zupy trochę cukru. Gdy warzywa będą już miękkie, wymieszaj ze śmietaną kilka łyżek zupy, następnie dodaj ją do garnka. Zagotuj. Wyjmij z zupy liście laurowe oraz ziele angielskie, następnie zmiksuj całość blenderem na gładki krem. Krem podawaj ze świeżym szczypiorkiem, dymką lub świeżymi ziołami – majerankiem lub bazylią. Smacznego

Garniec Magalie
Zupa krem grzybowa 142

Tradycyjnie zaczynamy od zupki Zupa krem grzybowa SKŁADNIKI: miseczka grzybów suszonych  0,5 litra bulionu z jarzyn 1 łyżka oliwy cebula, drobno posiekana 100 g serek topiony 100 ml śmietany sól morska, świeżo zmielony czarny i kolorowy pieprz, bazylia, czerwona czubryca, pietruszka Suszone grzyby opłukać pod bieżącą chłodną wodą i włożyć do rondelka, zalać 1 szklanką zimnej wody(...)równi z poziomem grzybów i zagotować. Zredukować ogień i gotować przez 20 minut. Zupę zmiksować razem z serkiem,śmietaną, bazylią, szczyptą soli i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wlać z powrotem do garnka i dodać wywar z moczonych grzybów w takiej ilości, aby uzyskać odpowiednio gęsty krem. Zagotować. Podawać posypaną pietruszką Smacznego

MarciochaKucharzy
Kremowa zupa z cukinii z serkiem topionym i prażonymi migdałami 145

Delikatna, letnia zupa krem z cukinii, serka topionego podana z grzankami i prażonymi migdałami. Dodatek białego wina doskonale podkreśla jej smak i radzę z niego nie rezygnować. Zawsze ją robię gdy mam nadmiar cukinii w ogródku, nigdy się nie znudzi. Pożywna i aromatyczna-obiad w 25 minut. Składniki: 1 młoda dość spora cukinia 1 młoda marchewka ½ pora ½ cebuli 3 młode(...)bulionem lub rosołem-tyle aby warzywa były zakryte, gotuję do miękkości. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodaję serek topiony gotuję chwilę –do rozpuszczenia.  Zupę miksuję blenderem na krem. Płatki migdałowe, prażę na suchej patelni na złocisto, posypuję zupę na talerzach dekoruję posiekaną natką. Podaję z grzankami. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Krem z kalafiora 126

kilku dni miałam w lodówce pół kalafiora, z którym nie miałam co zrobić, a marnować przecież nie będę. No i co? No i powstała zupa krem z kalafiora. Błyskawiczna i pyszna. Pół godziny na jej zrobienie wystarczy, przy czym przez większość czasu zupa gotuje się sama. Czy to nie wspaniałe? Taka zupka, mimo, że nie jest gotowana na bazie mięsa(...)dalej przez 15 minut (do momentu aż warzywa będą miękkie). Kiedy warzywa są już mięciutkie i się wręcz rozpadają, to bierzemy blender i miksujemy wszystko na gładki krem. Na koniec doprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem. Podajemy z grzankami, prażonymi nasionami lub orzechami, czy ziołowym pesto (np. PESTO Z PIETRUSZKI I LIŚCI RZODKIEWKI ). Smacznego! Artykuł Krem z kalafiora pochodzi

Analiza Smaku
Szparagowe Love 73

Gotowe w : 40 min   Dziś pora na szparagowe love tak nazwaliśmy to szybkie ale bardzo pyszne danie. Ponieważ syn jest miłośnikiem makaronów a mąż kotletów

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI I DYNI 81

Kiedy pogoda nas nie rozpieszcza, a za oknem hula wiatr, najprzyjemniej zaszyć się w domu z miską gorącej zupy. Doskonale nada się do tego KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI I DYNI. To zupa prosta w przygotowaniu, wymagająca niewielu składników i doskonale rozgrzewająca. Sprawdzi się na rodzinny obiad w każdym domu i przekona do siebie każdego niejadka. Artykuł KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI

COOKMAGAZINE
zupa z pieczonych buraków i jabłka 137

czymże są bowiem lepsze, zagraniczne delicje od plonów zebranych z naszych pól. Uważam, iż to już najwyższy czas, by pozbyć się kompleksów i miast chwalić zupy z karczocha, czy z francuskiej cebuli zając się kremem z naszych swojskich buraków. Tym bardziej że jesień w pełni,  a z taką zupą z pewnością lepiej zniesiemy jej chłody i słoty

Miód i pieprz
Zupa krem z cukinii 98

cukinii możemy przygotować mnóstwo przepysznych rozmaitości. M.in.sałatki, pikle, dżemy, keczupy, sosy a nawet ciasta. To warzywo to jeden z cenniejszych darów lata ;) U mnie prosta i pyszna zupa krem z cukinii z uprażonym sezamem. Składniki: 600 - 800 g cukinii 2 łyżki masła 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 800 ml bulionu drobiowego/warzywnego lub wody 100 ml szklanki śmietanki(...)dnem roztapiamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i cukinię. Smażymy 5-10 minut, do momentu zeszklenia cebuli. Zalewamy bulionem i gotujemy kilka minut. Doprawiamy solą, pieprzem. Zupę miksujemy na krem, pod koniec miksowania dodajemy śmietankę. Podajemy np.z uprażonym sezamem

Życie zaczyna się w kuchni
Krem ziemniaczany 94

Krem ziemniaczany to bardzo szybka, smaczna i syta zupa. Idealna na teraźniejszą pogodę. Nie wiem jak Wy, ale ja ostatnio ciągle mam apetyt na takie właśnie gęste zupy-krem. To jest świetna propozycja na szybki obiad. Dania z ziemniakami cieszą się u mnie zawsze powodzeniem, więc polecam na obiad:) Krem ziemniaczany 30 dag boczku wędzonego 3 duże cebule 2 marchewki

Pieguskowa Kuchnia
Zupa krem ze świeżych pomidorów z domowym makaronem 151

posklejał. Przygotowany makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju do miękkości. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Dokładnie osączamy z wody i mieszamy, żeby się nie posklejał. 2. Zupa: Marchewkę, pietruszkę, cebulę  i czosnek obieramy, płuczemy i dokładnie osuszamy. Pomidory myjemy i kroimy na ćwiartki. Można je sparzyć i obrać ze skórki, lub w trakcie gotowania wyjąć skórkę(...)zrumienić, następnie wrzucamy pomidory i chwilę przesmażamy. Do przesmażonych warzyw wlewamy bulion warzywny i gotujemy do miękkości pod przykryciem. Gdy warzywa będą miękkie miksujemy blenderem na gładki krem. Na koniec zupę przyprawiamy  Vegetą Natur . 3. Podanie: Na talerze nakładamy po porcji makaronu, nalewamy zupę, nakładamy po porcji jogurtu i posypujemy świeżym posiekanym koperkiem. Podajemy. Smacznego życzę. Moje rady

Izabelawkuchni
Krem marchewkowy z imbirem 207

Sycąca, lekko pikantna marchewkowa zupa krem z dodatkiem aromatycznego imbiru to bogate źródło witamin, a przede wszystkim beta karotenu.  Składniki na 2 porcje: 4 duże marchewki pietruszka duży ziemniak 2 szkl. bulionu cebula 2 cm świeżego imbiru pomarańcza łyżeczka kurkumy śmietana grzanki 2 łyżki masła sól, pieprz Warzywa pokroić na plasterki lub kawałki, imbir zetrzeć.  Na maśle zeszklić(...)cebulę, dodać pokrojone warzywa i całość dusić kilka minut.  Dodać imbir i wlać bulion. Gotować około 30 minut, aż warzywa będą miękkie. Zmiksować zupę blenderem na krem i doprawić. śmietanę można dodać przed lub po przelaniu na talerz. Podawać z grzankami lub innymi ulubionymi dodatkami

wyzwania kuchenne
Sos kurkowy z makaronem, prosty sos z kurek 150

zajmie Wam jakieś 15 minut. Dużo? Mało? Mało raczej I najwięcej roboty, jak to w życiu bywa, będzie z myciem grzybów. Ja lubię do różnych sosów czy niekiedy zup, takich typu krem, dorzucić ser. Zmienia się wtedy ich konsystencja a i zyskują na smaku. Warto poeksperymentować, z różnymi rodzajami dodawanych serów i zobaczyć, jak rodzaj sera wpłynie na smak. Polecam(...)zwykle w daniach z grzybami natka. Ale koperek się też świetnie sprawdzi. A ja dzisiaj kultywuję ciąg dalszy sezonu kurkowego i na kolację głodne misie dzisiaj zjedzą zupę krem z kurek {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/sos-kurkowy2.jpg","recipeIngredient":["250 g kurek\r","1 du\u017ca cebula\r","gar\u015b\u0107\u00a0sera \u017c\u00f3

Mieszam w Garnku
Krem z marchewki i selera 110

Prosta zupa krem, która zastąpi dwudaniowy obiad. Sycąca, dodająca energii, rozgrzewająca w chłodniejsze dni. Seler naciowy zawiera wiele cennych dla zdrowia witamin, a przy tym jest niskokaloryczny, dlatego warto włączyć go do swojej diety. Krem z marchewki i selera Składniki na 4 porcje: 3 duże marchewki 1 pietruszka 4 łodygi selera naciowego 1 duży ziemniak 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)garnku rozgrzewamy łyżkę masła klarowanego, wrzucamy wszystkie warzywa oprócz imbiru i smażymy kilka minut. Następnie dodajemy imbir, wlewamy bulion i gotujemy zupę pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie. Zupę miksujemy na krem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podajemy z grzankami. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Zupa krem kalafiorowy 139

Menu na dziś: Zupa krem kalafiorowy SKŁADNIKI:  1 kalafior  1 ziemniak  jogurt  boczek  sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kurkuma, lubczyk, chilli  grzanki czosnkowe Kalafior podzielić na różyczki i ugotować na parze razem z ziemniakiem.Wywaru, w którym gotował się kalafior nie wylewać! Dodać kalafior do wywaru.Zupę zmiksować z jogurtem. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową

MarciochaKucharzy
Zupa krem z ziemniaków 124

Jesień i zima to idealny czas na przygotowywanie zup o konsystencji kremu, najlepsze będą te rozgrzewające i aromatyczne. Taki jest właśnie ten krem z ziemniaków - szybki w przygotowaniu, z małą ilością składników i ogromem aromatu. Składniki: 2 l bulionu mięsnego/warzywnego lub wody 1 kg ziemniaków 1 duża cebula 5 ząbków czosnku olej do smażenia 2 liście laurowe 4 ziela(...)cebula się zarumieni dodać pokrojone ziemniaki i chwilę wszystko podsmażyć. Zalać całość bulionem, dodać przyprawy i gotować ok. pół godziny, aż ziemniaki będą miękkie. Po tym czasie z zupy wyjąć liście laurowe oraz ziele angielskie, całość zblendować. Zupę podawać z ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni