ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1565/2562)

BIAŁA KIEŁBASA ZAPIEKANA W SOSIE CHRZANOWYM 147

chrzanowym to danie idealne nie tylko na świąteczny stół, ale także jako ciepły posiłek na obiad czy kolację. Jeśli podana zostanie na obiad to doskonale sprawdzi się z dodatkiem ziemniaków, a na kolację wystarczy pajda chleba lub ciepła bułeczka. Danie proste, szybkie w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczne.  Składniki: * 2 białe kiełbasy (użyłam kiełbasy białej z szynki  Henryk

Zrób to smacznie
Koreański sos na zimno – dip do tofu, warzyw i naleśników 149

tofu, wegańskiego mięska czy wytrawnych naleśników. Zachęcam do wypróbowania Lista kilku prostych przepisów koreańskich, bez “wymyślnych składników”: kimchi z kapusty pekińskiej , kimchi z kapusty białej , pikantne ogórki nadziewane kimchi , ziemniaki duszone po koreańsku , tofu z brokułami po koreańsku , naleśniki po koreańsku , sałatka azjatycka z komosy ryżowej , ogórki kiszone po koreańsku , warzywa marynowane po koreańsku , boczniaki po koreańsku , koreański pączek wytrawny

Lamarida.pl
10 pomysłów na śniadanie z jajkiem 208

Wydrążamy środek łyżeczką. Kroimy w kosteczkę. Mieszamy z jajkami. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej rzepakowy i doprawiamy solą himalajską oraz pieprzem i ziołami. Następnie dodatkowo zgniatamy tłuczkiem do ziemniaków. 10. PASTA JAJECZNA Z SEREM FETA Składniki: 3 jajka 1/3 kostki sera feta półtłustego 1 łyżka jogurtu naturalnego Pieprz czarny Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Przelewamy zimną wodą i obieramy

Czarnawisienka
Udka zapiekane w sosie pomidorowo-paprykowym 635

piec przez ok. 60 minut, do miękkości mięsa. Gdy góra sosu zaczęłaby się przypalać, przemieszać ją. Gotowe danie posypać natką i podawać na ciepło, np. z kaszą, ryżem lub ziemniakami

Simply Food
Żołądki w sosie chrzanowym 184

pieprzem. Gdyby sos był zbyt gęsty, możecie śmiało dodać jeszcze odrobinę bulionu lub wody. 5 Na samym końcu do żołądków dodajemy odrobinę koperku. Podajemy z kaszą gryczaną, pęczakiem lub ziemniakami.   Artykuł Żołądki w sosie chrzanowym pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Żurek wegetariański. Co najmniej tak dobry jak tradycyjny. Nasz autorski przepis 171

pieprzem i dużą ilością majeranku. Po zagotowaniu trzymaj na ogniu jeszcze kilka minut. Żurek jest najlepszy, gdy chwilę postoi, a wszystkie smaki się przegryzą. Świetnie pasują do niego zrumienione ziemniaki – pokrój je w grube plastry i ugotuj w osolonej wodzie, aby były lekko twardawe, skrop olejem, następnie zrumień na patelni z obu stron. Do żurku dodaliśmy też ugotowane jajka

Kulinarna Polska
Pałeczki z kurczaka zapiekane z pomidorkami 162

pomidorki koktajlowe oraz posiekanego w plasterki pora. Pieczemy około 50 minut (do godziny!) w 180 stopniach góra/dół. Kurczak ma się zarumienić, nie spalić. Równolegle można upiec ćwiartki ziemniaka jako dodatek do obiadu. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Google Plus 0 Save 0 0 Shares

Latosiowydom
Surówka z łodygi brokuła 152

warsztatach w środę jadłam surówkę z łodygi brokuła. Prosta, ale niezwyczajna. To naprawdę fajny dodatek do obiadu, z czego czego nie lubimy jadać. Szef podał ją razem z pieczonymi ziemniakami, chipsami z obierek i mięsem obranym z żeberek. Polecam nie tylko tę surówkę, ale sprawdzenie czy naprawdę możemy mniej marnować jedzenia w naszym domu, czy potrafimy wykorzystywać wszystko co się

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kapuśniak z batatami 151

Ostatni słoik ze spiżarnianych zapasów kiszonej kapusty zużyłam na przygotowanie tego kolorowego kapuśniaku. Ze zwykłej kiszonej kapusty możesz wyczarować zdrowe, pełne smaku danie, wystarczy zwykłe ziemniaki podmienić batatami. Taki kapuśnieczek doda Ci siły na przetrwanie wiosennego przesilenia i wzbogaci organizm w potrzebne składniki odżywcze. Składniki:   0,5 kg kiszonej kapusty 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka plaster selera kawałek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gulasz myśliwski z kurczakiem 180

kurczakiem Aromatyczny i wyrazisty w smaku sos z mięsem drobiowym, wędzoną kiełbasą, cebulą, grzybami i kiszonymi ogórkami. Bardzo smaczny i szybki w przygotowaniu obiad. Potrawę możemy podać z ziemniakami, pyzami lub kaszą. Polecam!     Składniki: 0,5 kg podudzia z kurczaka (bez skóry i kości) 1 cebula 1 wędzona kiełbasa 2 ząbki czosnku kilka suszonych grzybów 2 ogórki kiszone

Blog z Apetytem
Potrawka z kurczaka z dynią i szpinakiem 150

jest w nim najcenniejsze , więc unikajcie tego Na koniec doprawiamy pieprzem i gotowe ,można podawać . Potrawka z kurczaka smakuje doskonale z dowolnymi dodatkami ,takimi jak ryż , makaron czy nawet ziemniaki Smacznego ! Artykuł Potrawka z kurczaka z dynią i szpinakiem pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Polędwica wieprzowa z pieczarkami w sosie dyniowym 265

mięsa i rozgotowania się dyni. Na sam koniec całość zagęścić (śmietanę wymieszać z mąką oraz zimną wodą, następnie należy ją zahartować gotowym sosem) i sos zagotować. Polędwiczki podawać z ziemniakami

Ugotować
Tarte buraczki z porem 602

najróżniejszych wersjach. Dziś tarte buraczki z porem. Prosto, a jak pysznie. Tak przygotowane buraczki doskonale pasują do drugiego dania. Ja najczęściej podaję je do do mięs, sosów i ziemniaków. Ale sprawdzają się również obok kasz, makaronów, a nawet klusek śląskich. Przygotowanie tartych buraczków jest bardzo proste. Ja najczęściej przygotowuję surówki na bazie pieczonych buraków, ale możecie spokojnie wykorzystać też buraki

Słodkie okruszki
Kapsalon 176

sałatka: sałata lodowa (kawałek) ogórek (kawałek) pomidor sól,pieprz 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na paseczki. Przyprawiamy i odstawiamy.  2. Smażymy frytki (gotowe lub obieramy ok. 3 ziemniaki, kroimy na frytki) i przygotowujemy sos mieszając wszystkie składniki. 3. Pierś kurczaka smażymy na łyżce oleju. 4. Składniki na sałatkę kroimy przyprawiamy i mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni

NA MOIM TALERZU
Max Burgers Warszawa – W poszukiwaniu smaku 3/2018 149

spotkania mieliśmy okazję spróbować wielu pozycji z menu. Zaczęliśmy oczywiście od przystawek/dodatków i sosów. O sosach wspomnę jeszcze później (zobaczysz dlaczego), dlatego przejdźmy do przekąsek. Frytki – z ziemniaków ze skórką, cienkie, chrupiące. Frytki z innych sieci się do nich nie umywają. Zresztą nie bez powodu moim ulubionym daniem w Max-ie są właśnie frytki (z dodatkami). Krążki cebulowe

SandraFrej.com