poradzisz. Ja niestety nie dodaję selera, bo mam na niego uczulenie, ale warto go dodać. Do przygotowania wystarczy jeden garnek i gotowe. Składniki: 2 duże cebule, 2 pietruszki, 4 ziemniaki, 1 seler, por, 2 ząbki czosnku, 150 g śmietany 18%, 1 szklanka mleka, 3 szklanki bulionu, przyprawy: koperek, pietruszka, sól, pieprz Przygotowanie: Pokrój cebule w kostkę, a następnie zeszklij
Rozdomowionapodczas podgrzewania sprawiając, że sos ma doskonałą konsystencję. Dzięki dodatkowi płatków drożdżowych sos nabiera lekko „serowego” posmaku. Pieczarki przygotowane według tego przepisu możecie podać po prostu do ziemniaków, albo jako dodatek do obiadu. 250 g pieczarek (+ olej do podsmażenia) 1,5 szklanki mleka owsianego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka płatków drożdżowych 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego Pieczarki myjemy
Dieta bez mlekapora z pekinką. Nieco mdława kapusta pekińska, nabiera charakteru dzięki dodatkowi ostrego samego w sobie pora. Takie zestawienie smakuje świetnie. Surówka jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs, kasz, ziemniaków, ryżu itp. To co fajne, że możemy sami sobie dobierać jej ostrość dozując odpowiednią ilość dodawanego pora. Dla tych, co preferują wersję łagodniejszą, dajemy pora mniej, dla tych którzy lubią
Mieszam w Garnkugdybym ją przed dodaniem podsmażyła lekko na suchej patelni grillowej. Po prostu wyglądałaby ładniej. Tak czy inaczej, ryba w papilotach, z ziołową mieszanką, jest pyszna! Można podać np. z ziemniakami w mundurkach. Polecam! przepis pochodzi z tej strony - Great BritisChefs ZIMOWY DORSZ SKREI W PAPILOTACH - PRZEPIS składniki 400 g filetu Skrei, skórka usunięta - opcjonalnie 60 g szpinaku baby
Stare Garywyłożyć na przemian pulpeciki i brukselkę, zalać pomidorowym sosem, posypać pokruszoną mozzarellą i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Najlepiej podawać z młodymi ziemniakami
Szalona Kuchnia EwelinyCharakterystyczny moment, to ten kiedy skórka na udku od kaczki odsłoni kość, oznacza to, że mięso kaczki jest już mięciutkie. Zawsze nakłuwamy szpikulcem i sprawdzamy. Podajemy np. z pieczonymi ziemniakami, kaszą bądź pieczonymi warzywami! Przepyszne
SMYKWKUCHNIczęstowano gości już tylko deserami i śliwkami węgierkami, które stali bywalcy odczytywali jako sygnał do zakończenia biesiady . Steki z jagnięciny można podać… z czym kto lubi – puree ziemniaczanym, pieczonymi ziemniakami, komosą ryżową… i nie tylko. Mięso wyszło mięciutkie i soczyste. Przepis znalazłam na blogu Beaty – Stare Gary . Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Steki z jagnięciny appeared
mojewypiekiinietylkorozpuszczonego lub bardzo miękkiego masła pół średniej cebuli mały pęczek natki pietruszki sól morska, świeżo mielony pieprz bułka tarta do obtoczenia olej lub masło klarowane do smażenia do podania: ziemniaki, surówka z selera Surówka z selera: 2 średniej wielkości selery 2 słodkie jabłka 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego odrobina soku z cytryny garść rodzynków sól, cukier, pieprz Kotlety
Poezja smakusosu możemy dodać grzyby świeże lub mrożone. Dzięki nim jest tak bardzo aromatyczny. Najlepiej smakuje z ziemniakami i buraczkami. Pulpety: 500g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka, lubczyk 1 mała cebula Sos: 500g grzybów świeżych lub mrożonych (u mnie podgrzybki) 2 cebule 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego duży pęczek natki pietruszki 150ml
Szefowa kuchnizrazy na małym ogniu około 1 godziny. 10. Po tym czasie sprawdzić konsystencję sosu. Jeśli nam odpowiada, zostawić. Gdyby był zbyt rzadki, lekko zagęścić go mąką. 11. Podawać z ziemniakami lub kaszą i wyrazistą surówką. Smacznego
W mojej kuchniziołami prowansalskimi i kurkumą. Gotową zupę zdejmij z ognia, by lekko przestygła i zgęstniała. Zupę możesz podać z… grzankami, pieczywem czosnkowym, pitą, ciabattą, groszkiem ptysiowym, kostkami ugotowanego ziemniaka, paluszkami z ciasta francuskiego, świeżym szczypiorkiem, natką pietruszki, prażoną cebulką, prażonymi pestkami dyni. Te zupy też Wam posmakują… – Zupa fasolowa z kiełbasą
Kulinarne S.O.S.kruche i apetyczne. Do nadzienia używamy ulubiony dżem, u mnie to była własnej roboty czekowiśnia pomieszana z orzechami. Dodajemy posiekane orzechy włoskie,ziemne lub migdały. Składniki 150 g ugotowanych ziemniaków,zmielonych 150 g sera białego mielonego 150 g mąki pszennej 150 g cukru 200 g masła łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy … Czytaj dalej Słodkie pierożki
gotuj ze mną