SKŁ ADNIKI 1 kurczak (ok. 1,3 kg) 250 ml piwa 250 ml bulionu warzywnego 1 łyżeczka m ączki ziemniaczanej 2 łyżki cukru trzcinowego 2 ga ł ą zki rozmarynu sok z 1 cytryny s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 1 pollo (ca. 1,3 kg) 250 ml di birra 250 ml di brodo vegetale 1 cucchiaino di fecola di patate 2 cucchiai di zucchero di canna 2 rametti di rosmarino succo di 1 limone sale, pepe PRZYGOTOWANIE W garnuszku zagotowujemy bulion z sokiem cytryny, piwem, cukrem i mączką ziemniaczaną. Kurczaka do... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".