blaszkę lub do naczynia żaroodpornego ,polewamy resztą marynaty, pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*c przez około 50-55 minut –aż mięso nabierze złoto-brązowego koloru. Podajemy z gotowanymi ziemniakami. Smacznego
Wanilia i Kardamonżeby był w sosie. Zagotować i włożyć wszystko do żaroodpornego naczynia. Na górze rozłożyć szpinak. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 15 minut. Podawać z ryżem makaronem lub ziemniakami. Pycha , smacznego
Kuchnia PokoleńJabłka w tym roku są tańsze od ziemniaków, to takie moje spostrzeżenie po ostatniej wizycie na ryneczku. Oczywiście niska cena skłoniła mnie do nabycia słusznej ilości i zrobienia z nich czegoś pysznego. Bo ciasta z jabłkami w naszej rodzinie są lubiane bardzo. Tym razem postanowiłam klasyczny jabłecznik na biszkopcie połączyć z masą o smaku kawy cappuccino. Przygotowałam prostą kawowo śmietanową
Cynamonowe szczęścieDanie proste i szybkie. Jednocześnie można przygotować ziemniaki. Wystarczy 20 min by zrobić obiad dla całej rodziny. Reszta robi się sama. Najlepsza remulada ever od Folwark Składniki: 4 udka z kurczaka 3/4 szklanki remulady duńskiej od Folwark 1 główka czosnku Przygotowanie: Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, nakłuwamy. Sos mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Udka mieszamy z sosem, układamy
R'n'G Kitchenzdjęciu: frytki z pasternaku, pieczone ziemniaki, surówka z buraków , surówka z marchewki, selera korzennego, naciowego, jabłka i cebuli, smażony kotlet z mozzarelli, panierowany w mące kukurydzianej i jajku. Meimei znajduje się na ul. Geodetów (w budynku Respana). Znajdziecie tu chińskie danie narodowe, czyli pierogi ale również kimchi, ciasteczka ryżowe, baozi (pieczone pierogi). Jest nawet trochę dań wegańskich do wyboru
Qlinarnie i Qlinarniedzień, które sprawiają, że lunch jest bardziej oryginalny i smakuje inaczej niż zwykle. Znajdziemy tu przepisy m.in. na: karczocha z sosem musztardowym, sałatkę z chorizo, jajek i ziemniaków czy zawijasy z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem 3. Dla uwięzionych przy biurku - proste danie, które zjesz szybko, nie przerywając pracy, jak: zupa z czarnej fasoli, kanapka z wędzonym
Kuchnia MagdaLenypanierce z bułki tartej i sezamu. Smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju, z każdej strony na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podjemy z ziemniakami i surówką
Kuchnia MagdaLenyżółta za to zawiera więcej potasu i fosforu fasolka jest niskokaloryczna - tylko 27 kcal w 100 g dzięki obecność błonnika daje długie uczucie sytości i może być zamiennikiem dla ziemniaków lub makaronu fasola żółta charakteryzuje się kremowym, delikatnym smakiem, natomiast zielona fasola jest bardziej wyrazista w smaku Przepisy z fasolką szparagową ZUPA PESTO Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
Kuchnia MagdaLenygoryczką piwa. Do tego pyszna i krucha wołowina, która rozpływa się w ostach. Fantastyczne danie! Podałam je na sposób belgijski, czyli z frytkami, ale równie smaczne będzie z ziemniakami, kaszą czy makaronem... Składniki: ok. 600-700 g wołowiny (łopatka, polędwica, ligawa) 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1 szklanka bulionu ok. 400 ml piwa ciemnego typu porter
Kuchnia MagdaLenylinię lub odchudzających się. Poza tym, burak to polski superfood, dlatego warto sięgać po dania z burakami jak najczęściej! Gotowe burgery możemy podać z sałatką i ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami lub po prostu wsadzić w bułkę 🍔 Składniki: 2 średnie buraki 1 szklanka kaszy jaglanej 2,5 szklanki bulionu 2 ząbki czosnku 1 mała cebulka 1 jajko 2-3 łyżki mąki
Kuchnia MagdaLenybułce tartej. Smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju, z każdej strony na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podjemy z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami pieczonymi i surówką
Kuchnia MagdaLenyogniu, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawiamy do smaku papryką słodką mieloną, pieprzem oraz solą. Do gotowego sosu przenosimy kawałki kurczaka i podgrzewamy jeszcze przez 2 min. Podajemy z ziemniakami, makaronem lub innymi dodatkami według uznania
Kuchnia MagdaLenyzgęstnieje i doprawiamy do smaku pieprzem oraz sokiem z cytryny. Do gotowego sosu przenosimy klopsiki i podgrzewamy jeszcze przez 2 min. Przed podaniem posypujemy czosnkiem niedźwiedzim. Podajemy z makaronem, ziemniakami lub kopytkami. Przepis bierze udział w konkursie Ambition
Kuchnia MagdaLenypokrojone pieczarki, kawałki papryki i na wierzchu ogórki kiszone. Całość zalewamy sosem i przykrywamy naczynie. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 1,5 godz. Podajemy z ziemniakami, kaszą lub innymi dodatkami
Kuchnia MagdaLenyobtaczamy je najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym, z obu stron na złoty kolor. Najczęściej podajemy z ziemniakami i surówką
Kuchnia MagdaLeny