Zaczynamy zagniatać mąkę w jajkiem, następnie wlewamy dość wolno wodę i drugą ręką zagniatamy w ciasto. Po wyrobieniu wkładamy do lodówki na 30 minut. Farsz: 300 gram utłuczonych ziemniaków 300 gram sera ( u mnie twarożek owczy i kozi w równych proporcjach) cebula sól pieprz 1 łyżeczka mielonego kminku Z rozwałkowanego ciasta wykrawamy kółka, nakładamy
AZgotuj!przyprawami. Dusić mieszając z 5 minut aby trochę płynu odparowało i na koniec wsypać posiekany koperek z posiekanymi listkami bazylii - podawać z czym się lubi... my lubimy z ryżem, ziemniakami lub tostami............SMACZNEGO!!! #pudliszki
W Mojej Kuchni Lubiępestki, łyżką wyjmujemy miąższ do miski. Ostudzone jajka obieramy, kroimy w kawałki, wrzucamy do miski. Awokado i jajka miksujemy blenderem ręcznym lub rozdrabniamy za pomocą widelca albo tłuczka do ziemniaków. Mieszamy z majonezem, doprawiamy wasabi, solą i pieprzem. Artykuł Pasta kanapkowa awokado z jajkiem pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujekończąc na tatarze z ciecierzycy. Więc oczywiście jedno z nas wybrało więc tatara (klasycznego), który rozpływał się w ustach i zaostrzył apetyt na więcej. Drugą przystawką był śledź z ziemniakami i kwaśną śmietaną. Dla niektórych może być to połączenie mało oczywiste, jednak bardzo smaczne. Do przystawek wybraliśmy nalewkę Saska Wiśnia z nutą burbona. Co na danie główne? Poszliśmy totalnie
Kuchnia Bazyliiognia i zostawiamy pod przykryciem do ostygnięcia. Zimną kaszę przekładamy do miski. Dodajemy starty ser , jajko oraz sól, pieprz i curry w proszku. Rozgniatamy widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków, aż wszystkie składniki połączą się w zwartą masę. Dodajemy czarnuszkę i mieszamy. Odkładamy do lodówki lub od razu formujemy kotlety. Nabieramy po 2 łyżki masy i w zwilżonych wodą dłoniach formujemy
cool and mintyczasu do czasu nachodzi mnie ochota na coś dobrego, słodkiego i jeszcze żeby było zdrowo - tak powstała moja ostatnia sałatka ze słodkich ziemniaków, cieciorki, granatu, chipsów z jarmużu, pysznego słodkiego dressingu. Prawda, że uroczo wygląda? Smakuje obłędnie :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldczasu do czasu nachodzi mnie ochota na coś dobrego, słodkiego i jeszcze żeby było zdrowo - tak powstała moja ostatnia sałatka ze słodkich ziemniaków, cieciorki, granatu, chipsów z jarmużu, pysznego słodkiego dressingu. Prawda, że uroczo wygląda? Smakuje obłędnie :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldwarstwa), rozbełatnym jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażyć na małym ogniu z obu stron (najlepiej pod przykryciem) na rozgrzanym oleju lub maśle klarowanym. Podawać np. z ziemniakami i ulubioną surówką
Simply Foodkończąc na tatarze z ciecierzycy. Więc oczywiście jedno z nas wybrało więc tatara (klasycznego), który rozpływał się w ustach i zaostrzył apetyt na więcej. Drugą przystawką był śledź z ziemniakami i kwaśną śmietaną. Dla niektórych może być to połączenie mało oczywiste, jednak bardzo smaczne. Do przystawek wybraliśmy nalewkę Saska Wiśnia z nutą burbona Co na danie główne? Poszliśmy totalnie
Kuchnia Bazyliijest dobry jako dodatek ale też jako główny składnik potrawy. Krojony w cienkie plastry doskonale nadaje się do położenia na kromce chleba w towarzystwie sosu, jest pyszny z ugotowanymi ziemniakami i z koprem. Idealnie smakuje położony na orzeźwiającym ogórku, a także w sałatce ze świeżych warzyw. Smacznego ! Artykuł Łosoś po szwedzku – Gravlax pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM
Markowy smakWiadomo kotlecik mielony, klasyka. Ziemniaki do tego, plus mizeria (albo kapusta kiszona), ewentualnie buraczki. Każdy jadł nie raz. My też lubimy, choć ścierają się opcje dodatków. Aaaa i kanapka z kotletem mielonym. Klasyka podróżnicza i piknikowa. Teraz taka kanapka to … Czytaj dalej
slodkokwasnaplRisotto z sosem pomidorowym Zimno za oknem, chciałoby się zjeść coś ciepłego, pożywnego nie jak zwykle zupę czy ziemniaki. Wybór padł na risotto. Danie to jest bardzo popularne we Włoszech, przyrządzane na wiele sposobów. Ten przepis jest bardzo łatwy, a jednocześnie smaczny i efektowny. Koniecznie spróbujcie zrobić. SKŁADNIKI pół kg ryżu mała cebula pół litra przecieru pomidorowego 3 łyżki oleju
zielonacukinkaplastry około 3 cm szerokości. Delikatnie roztłukujemy dłonią każdy kawałek. 2. Mięso posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Smażymy około 3-4 minuty z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i surówką lub mizerią
Szefowa kuchnisosu i wlewamy do garnka. Mieszamy zawartość rondla do połączenia. Próbujemy – dosalamy i pieprzymy do smaku, gotujemy jeszcze przez 4-5 minut, do zagęszczenia sosu. Karkówkę podajemy z ziemniakami z wody, purée lub frytkami – najlepiej zbiorą z talerza ten naprawdę przepyszny, bardzo elegancki sos. SKŁADNIKI proporcje na 4 porcje 700g karkówki podzielonej na kotlety grubości
Karo in the Kitchenkilku minutach wyłączam gaz, sos jest gotowy. U mnie sos jest ostry, za sprawą chili z pestkami, pieprzu i ostrej mielonej papryce. Podaję go do makaronów, kasz, ryżu, ziemniaków lub klusek
Zasmakuj Kuchni