przejedzeni. To raczej takie typowo śniadaniowe bułki. Do szklanki mleka czy kakao. Zresztą do kawy czy herbaty też się nadają. Są słodkawe więc wystarczy je tylko masłem przesmarować i śniadanie gotowe. Ale z plasterkiem wędliny też smakują wybornie. Zdecydowanie zachęcamy do zrobienia ich. Nie mamy wątpliwości, że będą hitem na naszym blogu. Nie mamy też wątpliwości, że my sami
Marder&Marder ManufactureJeśli nie macie pomysłu na to co przygotować na wielkanocne śniadanie, proponuję zrobić pyszne białe kiełbaski pieczone na piwie. Ich przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy, a efekt końcowy jest znakomity. SKŁADNIKI: 4 parzone białe kiełbasy, 1 por, 2 cebule, 1,5 łyżki musztardy, 1/2 łyżki świeżego startego chrzanu, 150ml piwa jasnego, 1 łyżka masła, sól, pieprz, pieprz
Tradycyjna kuchnia Kasiskładniki wrzucamy do wysokiego naczynia i rozdrabniamy blenderem na gładką masę. Jeśli mamy możemy użyć blendera z kielichem do koktajli.Ważne aby sok jabłkowy był zimny. Smoothie rewelacyjne na śniadanie, można używać innych owoców a nawet dodać kefir lub jogurt. Zdrowe i pyyyyyszne
KuchcikoweLovekoteczki zależy jak się na nie patrzy:). Bułeczki są bardzo smaczne, puszyste i łatwe do przygotowania. Idealnie nadają się do podania na przykład podczas zbliżających się Świąt Wielkanocnych na śniadanie. Będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 35 szt. bułeczek 500 g mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550) 250 ml letniego mleka 80 g roztopionego i przestudzonego masła
Uwaga Babcia Piecze ChlebDziś mam dla Was kolejny fantastyczny przepis na placuszki z kaszy jaglanej – idealne na leniwe śniadanie albo lekki obiad. Robi się je w błyskawiczny sposób i są na tyle uniwersalne, że śmiało można kombinować z dodatkami. Dżem , masło orzechowe , krem czekoladowy , prażone orzechy czy też zwykły cukier puder pomogą stworzyć z nich pyszne danie, którym zachwycą się zarówno
Ostra na SłodkoKolejny tydzień i kolejne wypiekanie na śniadanie. Jakoś tak bywa, że nie zawsze biorę w nim udział. Tym razem też myślałam, że nie dam rady ale udało się. Jako, że lubię prażoną cebulę a mój mąż nie za bardzo, choć nie wiem czemu bo cebulę lubi zrobiłam część z samym czosnkiem a część z czosnkiem i prażoną cebulką właśnie
Ewa w kuchnitych dwóch czyli pomidorową kremową :) Początek zawsze taki sam, gotujemy fasolę i kiedy już jest miękka, połowę przerabiamy na obiadową zupę ekspres, a połowę na "smalec" - na kolację, śniadanie i jeśli zostanie, to jeszcze jedną kolację. Tym razem zupa powstała najpierw taka biała kremowa jak w linku powyżej, a potem dolałam do niej litr soku pomidorowego i łyżeczkę papryki
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEpiekarnika na 50 minut na 160*C Gotową babkę od razu wyciągamy z formy i pozostawiamy do ostygnięcia. Dekorujemy cukrem pudrem lub kandyzowanymi owocami :) *** Tymczasem w moim karmniku .... ... drugie śniadanie
W Moim Magicznym Domuwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój) Muffinki są przepyszne i smakują jak małe, wytrawne bułeczki. Cieplutkie - rewelacja, ale na zimno też smaczne. Idealne na śniadanie, które bez problemu można przygotować poprzedniego dnia. Długo zachowują swoją świeżość i zachowują mięciutkie wnętrze. (7-8 sztuk) 80g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
Di gotujeUwielbiam czosnkowe pieczywo. Bardzo ucieszyłam się, że w ramach akcji "Wypiekanie na śniadanie" w tym tygodniu zaproponowano czosnkowe zawijaski . Nie mogłam nie spróbować:) Lekko zmodyfikowałam przepis i upiekłam takie oto bułeczki, złożone z dwóch warstw ciasta przełożonego czosnkowym masełkiem. Bułeczki podałam do żurku, pasowały świetnie. Resztę przekroiłam i zjadłyśmy z żółtym serem, były równie smaczne, choć trochę się rozwarstwiały
6nieboJeśli tak, jak ja nie lubicie ciężkich i tłustych śniadań to taka pyszna pasta na śniadanko będzie Wam smakowała. PRZEPIS KLIK
SMYKWKUCHNIBabka na bogato, z dodatkiem suszonych moreli i żurawiny. Pyszna, owocowa, bardzo aromatyczna i wilgotna dzięki dodatkowi mleka kokosowego. Pożywna i syta, bardzo przypomina keks. Idealna i na drugie śniadanie i do popołudniowej kawki. Łasuchy będą mruczeć z zadowolenia! Myślę, że "otulona" białą polewą czekoladową może pięknie prezentować się na Wielkanocnym stole. Zapraszam do przepisu! Składniki: 100 g wiórków
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jajka na Wielkanoc. W tym roku odpowiednio wcześnie bo jajka muszą się co najmniej 2-3 tygodnie marynować je zrobiłam. Czy nam będą smakowały przekonam się dopiero na śniadaniu wielkanocnym. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo Zalewa: 1i1/4 szkl wody 1/4 szkl octu 10% 1/4 szkl cukru 1 mniejsza cebula 1 łyżeczka soli morskiej 2 listki laurowe 8 ziarenek
Ala piecze i gotujePamiętam moje zdumienie, gdy po raz pierwszy usłyszałam o sałatce Gyros. Wtedy jedyna myśl jaka przychodziła mi do głowy, jeśli chodzi o sałatki
Rozpustne gotowanie