brakuje mi wiosny. Niemal każdego dnia miksuję sobie nowe koktajle dla poprawy nastroju i dla zdrowia. Takie śniadanie lubię najbardziej na świecie. Dzisiaj zainspirowały mnie orzechy włoskie i kupione wczoraj jabłka, odrobina płatków owsianych i jak niemal zawsze banany, które bardzo lubię w koktajlach , nadają całości gęstszej konsystencji i są takie zdrowe. Koktajl jabłkowo - bananowy z pomarańczą Składniki
Moja smaczna kuchniarównie dobrze można go pominąć (chociaż warto dodać) lub zastąpić np. cynamonem lub większą ilością wanilii. Babka jest idealna do kawy, herbaty czy nawet do mleka na drugie śniadanie. Ja szczególnie lubię ją za chrupiący cukrowy wierzch. Czasami babka piaskowa może wydawać się nudna i mało ciesząca oczy. Właśnie dlatego dziś proponuję odrobinę zaszaleć i sprawdzić moje inne sposoby
MohiellaLubię takie proste połączenie składników. Poniższa surówka świetnie smakuje kilka godzin po przygotowaniu (rodzynki lekko zmiękną). Taka surówka idealnie nadaje się jako dodatek do obiadu jak i na drugie śniadanie. Składniki na porcję dla 4 osób: 4 średniej wielkości marchewki 2 słodkie jabłka 2 garście rodzynek sól, pieprz sok z cytryny Marchewki i jabłka umyć, obrać ze skórki
UgotowaćZaletą tych placuszków jest to, że wykonanie ich nie jest skomplikowane, nie zajmuje dużo czasu, a same placuszki są fajną propozycją na drugie śniadanie czy podwieczorek. I co ważne, zwłaszcza dla małych brzuszków, są one ciepłą przekąską :-) SKŁADNIKI: - 1 szklanka mleka - 1 jajko - 2 łyżki oleju - 1 pełna szklanka mąki - 2 płaskie łyżeczki cynamonu - 2 płaskie łyżeczki proszku
Wielopokoleniowocytryny, nektar z agawy – miksujemy. Dodajemy jogurt – ponownie miksujemy. Podajemy lekko schłodzony lub… jak kto lubi. Jogurt bananowy z mango i nektarem z agawy, to propozycja do śniadania, obiadu, na podwieczorek… i nie tylko. Szybko, pysznie i zdrowo. Polecam również: Kefir malinowy z grzybka tybetańskiego “Anielskie” smoothie Smoothie z kwiatem z ananasa Koktajl z pomarańczą… i nie tylko Koktajl
mojewypiekiinietylkoweekend udało mi się dołączyć do akcji Wypiekanie na śniadanie, której tematem był chleb z TEGO przepisu. Zdecydowałam się bo akurat byłam u rodziców, miałam wolne popołudnie, a chleb na sodzie z jabłkami i rozmarynem wydawał się bajecznie prosty. Dodatkowo zachwyciły mnie zdjęcia innych uczestników akcji, którzy kusili nimi już od piątku. Chlebek roztacza niezwykły aromat, moi rodzice stwierdzili
Pasja SmakuTydzień mija za tygodniem a u mnie tak jakoś wyszło, że pominęłam kilka tematów Wypiekania na śniadanie. Tym razem byłam ciekawa jak smakuje chleb, który jest tematem tego tygodnia. Szczerze powiem, że wolę jednak z innymi dodatkami bo ten wyszedł bardziej na słodko niż wytrawnie. Ale z domowym dżemem jeżynowym smakował dość dobrze. Nie miałam świeżego rozmarynu
Ewa w kuchniroku Wielkanoc jest bardzo wcześnie więc najwyższa pora na propozycje wielkanocnego menu. Jajka faszerowane cebula mają smaczny słodkawy posmak. W formie sowy będą miłym towarzyszem nie tylko wielkanocnego śniadania. Składniki: 6 jajek średnia cebula łyżeczka masła 2 łyżki majonezu sól, czarny pieprz do dekoracji: marchew, oliwki (najlepiej faszerowane) Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki
Pyry na GazDzisiaj zachęcam Was do przygotowana wegetariańskiej sałatki na bazie kaszy kuskus. Poniższa sałatka składa się z łatwo dostępnych warzyw: pomidorków, ogórka i zielonej pietruszki. Sałatka idealna na drugie śniadanie jak i późną kolację. Składniki na porcję dla 2-3 osób: 1/2 szklanki kaszy kuskus (100 g) 1/2 długiego ogórka 100 g pomidorów koktajlowych zielona pietruszka (kilka gałązek
Ugotowaćwww.codogara.pl/5182/tradycyjna-slaska-rolada-wolowa/ , gdzie znajdziecie prosty przepis. Pyzy z gzikiem – Wielkopolska Tradycyjne pyry z gzikiem to tradycyjne danie kuchni wielkopolskiej zwłaszcza poznańskiej, które smakuje doskonale jako przekąska, lunch lub śniadanie. Ziemniaki z puszystym twarożkiem zdobywają uznanie od XIX i podawane są w knajpach także poza Wielkopolską. Warte spróbowanie lekkie i pożywne danie. Zupa z rybich głów – Kaszuby Leżące nad morzem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniafont:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pyszna surówka z czerwonej kapusty. Idealna do obiadu czy nawet śniadania. Mój mąż zachwyca się nią za każdym razem i zjada zawsze ogromną porcję. Przygotowanie zajmuje tylko chwilę, nawet jeśli robimy to bez pomocy robota kuchennego. Składniki: 1/3 kapusty czerwonej
Gotowanie i blogowanieTaką pastę można zrobić na śniadanie czy kolację ale też na zbliżające się Święta Wielkanocne. Oczywiście świąteczną wersję można wzbogacić dodatkowymi składnikami albo większą ilością jajek ale w sumie takie połączenie jest też smaczne. Jest to tańsza wersja pasty z racji tego, że jest w niej konserwa tyrolska ale nie zawsze musi być szynka. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniponiedziałkowym cyklu "fit" chciałyśmy zaproponować Wam coś idealnego na II śniadanie. Chociaż przyznam, że taki słodki deser będzie również pyszny. Twarogowe placuszki w połączeniu z wanilią i cynamonem skomponowały idealny smak. Placuszki są proste w wykonaniu i nie pochłoną wiele czasu. Twarogowe placuszki z wanilią i cynamonem SKŁADNIKI : 1 duże jajko 250 g twarogu chudego 1 łyżeczka
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPudding chia z kawą i kakao - czyli idealne poniedziałkowe śniadanie. Ferie i po feriach. Wydaje się, że te czternaście dni to stosunkowo długi okres, a jednak mija w okamgnieniu. Szczerze mówiąc ciągle mam wrażenie, że dopiero rozpoczął się rok szkolny... Rzucam sobie wyzwanie, będę pojawiać się tu codziennie, aż do świąt. Przepis: własny / 1 porcja/ 2 łyżki nasion
tost z dżememDzisiaj propozycja na pyszne śniadanie- naleśniki! Nie takie zwykłe, bo czekoladowe, a ponadto z Nutellą i bananami. Polecam, choć na chwilkę odstąpić od tradycyjnych i zasmakować się właśnie w czekoladowo- bananowej rozkoszy naleśnikowej ;) Składniki: (na ok. 8 sztuk) Ciasto: 2 jajka szczypta soli 1/2 łyżki cukru trzcinowego 1,5 szkl mleka 2 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżka
Nastoletnie Wypiekanie