śniadania - 47913 przepisów (strona:1557/3195)

Sałatka z tuńczykiem i soczewicą 241

śniadanie :) Składniki 150 g zielonej soczewicy 3-4 ogórki kiszone 3 jajka 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka tuńczyka sałatkowego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Sposób przygotowania … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem i soczewicą

czarrna od kuchni
Sos do jajek z rzodkiewką i czosnkiem 115

Jeszcze jedna propozycja na urozmaicenie Wielkanocnego śniadania, pyszny wiosenny sos, który do jaj pasuje znakomicie. Przyznam się, że podjadałam go przy robieniu, a potem ledwo zdążyłam ze zdjęciami, bo dzieciaki skonsumowały go ze świeżo upieczonym chlebem. Składniki: - 1 pęczek rzodkiewki - 1/2 pęczku zielonej części cebuli dymki - 3 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany - 3 łyżki majonezu - 2 ząbki czosnku - sól

Apetyczna babeczka
Jajka faszerowane 124

tylko lubimy. Tutaj nie ogranicza nas nic :) Dzisiejszy przepis to propozycja na Wielkanocny stół, choć równie fajnie sprawdzą się na imprezie, w karnawale, czy po prostu podane na kolację, śniadanie… Składniki na jajka faszerowane: 4 jajka 1,5 łyżeczki musztardy 1,5 łyżeczki majonezu pół pomidora pokrojonego w kostkę garść świeżego szpinaku sól, pieprz Przygotowanie jajek: Jajka gotujemy

NiePieprz.pl
Buraczki tarte na zimę 119

pomyśleliśmy, że i teraz jest dobry moment na to, bo być może przyda Wam się ten przepis do wykorzystania na wielkanocny stół. Takie buraczki byłyby niezłym dodatkiem do świątecznego śniadania.       Potrzebujemy: około 6,5 kg buraków 1 i 1/4 szklanki cukru (około 275 g) 1 szklanka octu (około 250 g) 4,5 łyżeczki soli Buraki zalewamy

Marder&Marder Manufacture
Przepis na… – Montone al forno, Wielkanoc po włosku 281

Wielkanoc we Włoszech rozbudza podniebienie dopiero przy obiedzie. Śniadanie jada się zazwyczaj klasyczne, na słodko, a dopiero główny posiłek dnia ma w każdym z regionów swoją odrębną tradycję. Daniem najbardziej popularnym, dość spójnym dla całego Półwyspu wydaje się jedynie baranina, choć i w tym przypadku jak Włochy długie i szerokie użyte dodatki różnią się od siebie. Oto jeden

Bon Ton Italia
.1222. tym razem na fioletowo 167

borówkowa surowa gryczanka z nerkowcami~ Poprzednio było zielono - dzisiaj mamy za to śniadanie w moim ulubionym kolorze - fioletowym :) W końcu nadeszła przerwa świateczna! Przyda się troche odpoczynku...Trzeba odespać nieco te zerwane noce ;) Muszę się Wam jeszcze pochwalić, że po raz drugi zostałam doceniona przez Marszałka woj. lubelskiego i zostałam stypendystką w dziedzinie fotografii! Dodało mi to mega motywacji

breakfast of dreams
Świąteczne pudełka ze śniadaniem Wielkanocnym dla alergika i nie tylko :) 90

szkole u mojego synka jest taka tradycja z okazji Świąt Wielkanocnych - każde dziecko przynosi pudełko ze śniadaniem dla innego dziecka.  W  środku są  produkty wybrane z listy, min.: jajka, owoce, kanapki z masłem i czekoladowa posypka, soczki, croissanty, itd...  a co dla alergika???? kiedy nie może czekolady mlecznej, mąki pszennej, jajek

nietadieta
Sałatka ze szpinakiem i pomarańczą 114

Pyszna, lekka, orzeźwiająca sałatka w sam raz na drugie śniadanie do pracy czy kolację. Polecam samo zdrowie. Składniki: 100 g szpinaku 2 duże pomarańcze 100 g sera camembert 2 pomidory 1/3 małej cebuli olej z orzechów świeżo mielony pieprz Wykonanie: Szpinak umyć, osuszyć. Pomarańcze umyć, obrać i wyfiletować (pozbyć się białych błonek), każdy filecik przekroić na pół

magiczna kuchnia Kasi
Owsiane placuszki z malinami 97

Wiosna już za pasem a to oznacza wysyp pysznych, polskich warzyw i owoców. Jeżeli, tak jak ja, nie możecie się już doczekać, umilcie sobie oczekiwanie zajadając pyszne śniadanie na bazie smażonych, owsianych placuszków polanych słodkim sosem malinowym. Ten pyszny sos przygotujecie z mrożonych polskich malin, które bez problemu kupicie w sklepach, np. w Biedronce. Osłodzony miodem dosłownie rozpływa się

Milion Smaków
Wytrawne placuszki a`la caprese 98

Uniwersalny, nadaje się i na śniadanie jak i na kolację.  Składniki 100 g mąki 2 łyżki stopionego masła 4 łyżki startego parmezanu 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól pieprz pół szklanki kremówki suszone oregano 3 suszone pomidory w oliwie 1 duży pomidor malinowy kulka mozzarelli ząbek czosnku   Przygotowanie   Mąkę, proszek do pieczenia, starty parmezan

R'n'G Kitchen
Zupa chrzanowa 149

Jedni nie wyobrażają sobie śniadania Wielkanocnego bez żurku, są tacy, którzy uwielbiają barszcz biały a pozostali są wierni zupie chrzanowej. Zupa krem z chrzanem, z dodatkiem chipsów z szynki parmeńskiej i jajka na pół-miękko to genialne połączenie, które zachwyci niejedną osobę. Polecam wykonać ją podczas tych Świąt. Składniki (na 2-4 porcje): 2 litry warzywnego bulionu 2 pietruszki

Mango Papaja
Sałatka pieczarkowa z fasolą 221

Smaczne śniadanie :) Składniki 1/2 kg pieczarek 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 pora 4 jajka 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania Pieczarki pokroić … Czytaj dalej Sałatka pieczarkowa z fasolą

czarrna od kuchni
Fioletowe jajka 196

Chcecie zaskoczyć gości na wielkanocnym śniadaniu? Koniecznie podajcie im fioletowe jajka. Barwione naturalnie przy pomocy buraków. Wyglądają fantastycznie,  a farbowanie tylko nieznacznie wpływa na ich smak :) Polecamy Czas przygotowania: cała noc Ilość porcji: 3 jajka Składniki: 3 ugotowane jajka 1 burak Burak gotujemy około godzinkę, aż będzie miękki. Wodę z gotowania zlewamy do miski i dorzucamy pokrojonego

Kolizje Smaków
JAJKA MARMURKOWE 150

zwał, ważne, że ten wielkanocny smakołyk jest w naszej rodzinie od co najmniej 6 pokoleń :) I bardzo dobrze, bo go uwielbiam. Przyznam nieskromnie, że w zeszłym roku na świątecznym śniadaniu zjadłam osiem :D SKŁADNIKI: - jajka - łupiny cebuli - sól - kminek - woda ILOŚĆ ŁUPIN CEBULI zależy od od ilości jajek, garnka i wielu innych czynników. Najlepiej będzie jeśli przyjmiesz

Kuchnia bezglutenowa Loli
Żurek wielkanocny – na domowym zakwasie, z domową białą kiełbasą 221

Wielkanocna gwiazda na stole. Żur. Czy na późne śniadanie, czy na obiad – mój żurek to zawsze bezkompromisowa wersja ‘na bogato’. Wielowymiarowy – mocno aromatyczny, perfekcyjnie kwaśny, gładki. Z unoszącym się znad talerza aromatem przypraw i ziół, który jest nie do pomylenia z niczym innym. W każdym domu żur robi się inaczej – ja robię go dokładnie tak. Uwielbiam żurek. Na szczęście

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania