przez 2 godziny. Po tym czasie zdejmujemy przykrywkę z naczynia i pieczemy jeszcze przez 15 minut aby wierzch mięsa się zarumienił. Podajemy na ciepło jako danie główne z ziemniakami lub kaszą bądź na zimno jako dodatek do kanapek
Qchnia po prostuminut aż kapusta zrobi się miękka. 3. Pod koniec można dołożyć kwaśnej śmietany, dla mnie idealna jest sama kapusta z masłem. Doprawiamy do smaku. Smaki dzieciństwa czyli młode ziemniaki, młoda kapusta i jajko sadzone!!! Pychota
Apetyczna babeczkasię schab. Dusimy cebulę aż cały płyn się zredukuje. Na talerzu na gotowy schab wykładamy podsmażoną i uduszoną cebulkę. Duszony schab doskonale smakuje z surówką ze świeżych warzyw i ziemniakami
Dieta bez mlekaSezon na młodą kapustę właśnie się rozpoczął. W tym roku zaczęłam od takiej właśnie wersji kapusty z pieczarkami. To fajny dodatek do ziemniaków, jajka sadzonego i maślanki. Równie dobrze będzie smakować z pieczywem. Składniki: 1 główka młodej kapusty 300-400 g pieczarek 1 cebula 2-3 łyżki siekanego koperku sól, pieprz odrobina wody olej do smażenia opcjonalnie masło i mąka
Kuchnia domowa Aniwiadomo czasami co wziąć do pracy. Kotlety, ziemniaki i surówka nie jest sposobem na zaspokojenie głodu w pracy... dla mnie. Potem czuję się ciężko i źle. Taką sałatkę można zjeść na zimno. Jest sycąca. lekka i smaczna. Idealnie nada się do pracy, szkoły czy na uczelnię. W sałatce wykorzystałam białą fasolę, szpinak, makaron Arc Pol pełnoziarnisty oraz warzywa. Wszystko wykończone
Kuchnia w oparachśledzik na okrągło solony z kolorowym pieprzem 200g SEKO – 2 opakowania * grillowana kukurydza * świeży szpinak * prawdziwe, dobrej jakości masło * czosnek * świeży ogórek SAŁATKA: świeży szpinak baby + pieczone ziemniaki + pieczone buraki + śledzik na okrągło solony z kolorowym pieprzem 200 g SEKO ( wraz z olejem i cebulką ) + sól + pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Bułki nacinamy, smarujemy z każdej strony dobrej jakości masłem
Ostra na Słodkorozrób w niewielkiej ilości wody, wlej na patelnię i od razu dokładnie wymieszaj z całą resztą. Na koniec dodaj posiekany koperek. Rada: klopsiki w kapuście najlepiej smakują z młodymi ziemniakami. Artykuł Wiosenny garnek: pyszne klopsiki duszone w młodej kapuście. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polskacienkie parówki w bułce z prażoną cebulką i konserwowymi ogórkami? Co zrobić z parówek? Proponuję przygotować parówki na kilka sposobów: w cieście francuskim lub kukurydzianym, w pysznej sałatce z ziemniakami, która jest idealna na grilla, jako składnik wytrawnych naleśników, czy jako rogalik z farszem, który doskonale zastąpi bułki na śniadanie, oraz jako dodatek w potrawach. Dania z parówkami są proste
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięminut. Pod koniec doprawiamy do smaku i wsypujemy resztę kopru. Jeśli sos jest zbyt gęsty dolewamy wody. Pulpety podajemy gorące z każdym rodzajem kaszy, ryżem lub z ziemniakami. W wersji na szybko idealnie będę smakować również z chlebem. Smacznego
Apetyczna babeczkapołączeniu z jogurtem i śmietaną z dodatkiem grubego szczypioru z dodatkiem cukru pudru lub bez Za każdym razem wychodzi inna, smakuje lepiej. To świetny dodatek do obiadu z ziemniaków i np. piersi kurczaka, pieczonego kurczaka, kotletów mielonych lub schabowych. SKŁADNIKI: 2 długie ogórki 2 spore łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz, łyżeczka cukru pudru PRZYGOTOWANIE: Ogórki myję, obieram, ścieram na tarce
Zasmakuj Kuchniklasyczny przepis na sos chrzanowy. Tradycyjny sos chrzanowy znamy jeszcze z doskonałych kuchni naszych mam i babć. Pamiętacie jeszcze ten świetny sos chrzanowy podawany do jajek sadzonych i ziemniaków na obiad? Sos chrzanowy jest idealnym dodatkiem nie tylko do jajek. W wersji na ciepło świetnie uzupełnia dania mięsne, rybne, a pulpety w sosie chrzanowym uwielbiają chyba wszyscy. Zobacz prosty
Moja Książka Kucharskapapierem do pieczenia, układamy kotlety, na każdy nakładamy po łyżeczce masła i podsypujemy odrobiną papryki (może być cayenne:)) Pieczemy 10 minut. Następnie wykładamy na półmisek , u mnie podawane z ziemniakami i buraczkami
Mój pomysł narozdrabniam całkowicie). Boczek drobno pokroić. Na rozgrzanej patelni usmażyć boczek, dodać rozdrobnioną bułkę, olej, smażyć aż całość będzie chrupka. ZUPA: 1,5 szklanki puree z pieczonej dyni 2 ziemniaki 1 marchew 1 cebula 1 pietruszka 1 ząbek czosnku 500 ml wody lub wywaru mięsnego\warzywnego przyprawy: sól, pieprz, cayenne, kurkuma, imbir, tymianek świeży lub suszony 1 łyżka oleju rzepakowego
Mój pomysł nasolą, pieprzem dusic pod przykryciem ok 15 minut. Na koniec wymieszać mąkę ze śmietaną, wlać do dania, dodać posiekany koperek, wymieszać, gotowac jeszcze 5 minut. Danie podawać z ryżem, ziemniakami lub chlebem
Mój pomysł na