Cześć! O tym, że „całym domem” uwielbiamy podroby drobiowe nie raz już wspominałam. Serduszka drobiowe. Dzisiaj właśnie takie zrobiłam. Pyszne, mięciutkie a w towarzystwie majeranku to bajka! Szybko postaram się przejść do rzeczy Składniki: * 1 kg serduszek drobiowych * 4 liście laurowe * 6 ziarenek ziela angielskiego * 1 większa cebula * 2 łyżki masła * 1 łyżka mąki * majeranek * 1 nieduża marchew (opcjonalnie) * sól, pieprz czarny Serduszka oczyściłam. Odcięłam żyłki i tłuszczyk a na koni... czytaj dalej...
Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.