Kopytka z batatów

Kopytka z batatów

Kopytka z batatów

Przepis na : obiad

Kopytka z batatów Kopytka z batatów Składniki 300g batatów (1 sztuka) jajko 150-200 g mąki ½ łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki gałki muszkatołowej ¼ łyżeczki pieprzu łyżeczka soli Wykonanie: Batata obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odstawiamy do wystudzenia. Po przestudzeniu batata przegniatamy przez praskę do ziemniaków, dodajemy jajko i mąkę ziemniaczaną, a następnie wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Do got... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pomysłowa kuchnia

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.