smak jest taki sam, jednak szczerze mogę je Tobie polecić. Wyszły pysznie. Porcja na 10-12 gołąbków Składniki: 200 g ugotowanej kaszy gryczanej 500 g surowego boczku 400 g ziemniaków 100 g ugotowanych ziemniaków ( 2 ziemniaki) 2 cebule sól i pieprz do smaku 1 kapusta z dużymi liśćmi 0,5 l bulionu warzywnego sos grzybowy Ciekawe rozwiązania(...)znajdziecie tutaj Przygotowanie: boczek pokroić na małą kostkę i podsmażyć na chrupkie skwarki. Na tłuszczu podsmażyć cebulę posiekaną w kostkę. Ziemniaki surowe zetrzeć na tarce i połączyć ze zmielonymi ziemniakami ugotowanymi, dodać skwarki i usmażoną cebulę, następnie dodać kaszę wszystko wymieszać i doprawić do smaku. Kapustę włożyć do dużego garnka z gorącą wodą i sparzyć
Niezły Młynekboczek się usmaży i stanie się chrupiący. Dodać cebulkę pokrojoną w piórka i smażyć, mieszając aż zmięknie. Zdjąć z patelni cebulę i boczek. Na tej samej patelni obsmażyć ziemniaki na złoty kolor. Dodać obsmażoną cebulkę z boczkiem i warzywa. Chwilę jeszcze smażyć i podawać. Można podać dodatkowo z sadzonym jajkiem. Wersja wegetariańska – proszę ominąć boczek. Też będzie pyszne
Kuchnia Pokoleńkapusty 600g kiełbasy śląskiej 150g wędzonego boczku 3-4 duże ziemniaki 2 papryki czerwone 2-3 średniej wielkości cebule około 10 pieczarek 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego majeranek mielona słodka papryka ostra papryka przyprawa ognista – wg uznania sól, pieprz Kapustę szatkujemy. Kiełbasę kroimy na półplasterki, boczek w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki(...)Wrzucamy boczek, smażymy przez chwilę. Do boczku dodajemy kiełbasę i smażymy dalej, aż do lekkiego zarumienienia. Zawartość patelni przekładamy do większego garnka. Na patelnię – jeśli jest taka potrzeba – wlewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy cebulę. Następnie dodajemy paprykę, a po chwili stopniowo dokładamy pieczarki. Gdy pieczarki się przesmażą, całą zawartość patelni przekładamy do naczynia z boczkiem
Smaki Na Talerzumaśle na złoty kolor. Między czasie obrać ziemniaki, marchew oraz 340 g jabłek. Składniki pokroić w kostkę. Przełożyć warzywa i jabłka do garnka z cebulą. Zalać całość wodą i posolić 1 łyżeczką soli. Gotować przez 30 minut pod przykryciem. Plasterki boczku zwinąć w rulonik i ułożyć na spodzie żaroodpornego naczynia(...)rulonikiem chrupiącego boczku. Krok po kroku: 1. Zeszklić cebulę 2. Pokroić warzywa 3. Przełożyć warzywa do garnka, zalać wodą i gotować 4. Boczek podsmażyć w piekarniku 5. Zupę zblenderować 6. Dodać soku jabłkowego 7. Zahartować śmietanę i połączyć z zupą Pobierz wersję do druku: Pobierz Ziemniaczany krem z boczkiem Artykuł Ziemniaczany
KuchniaWeDwoje.plmasło (do smażenia) Na farsz: 0,5 kg ziemniaków 0,25 kg sera półtłustego (opakowanie) Cebula Przyprawy: świeżo mielona sól, pieprz biały Do podania proponujemy: 200g boczek surowy wędzony Cebula Ziemniaki obieramy i umieszczamy w misce z osoloną wodą. Gotujemy do miękkości. Cebule obieramy i siekamy w kosteczkę. Podsmażamy delikatnie na patelni z odrobiną tłuszczu. W misce miksera umieszczamy składniki(...)Ugotowane ziemniaki wraz z podsmażoną cebulką i serem mielimy w maszynce do mięsa. Podczas mielenia doprawiamy solą (niewiele jeśli ziemniaki już były solone) oraz pieprzem. Jeśli nie posiadamy maszynki do mięsa farsz można ugnieść praską do ziemniaków. Usmażone naleśniki smarujemy farszem i zawijamy ruloniki. Następnie tniemy poprzecznie po skosie na 3 kawałki. Podajemy z podsmażoną cebulką i boczkiem
Kolizje SmakówProsta i smaczna zupa na obiad. Składniki: Ziemniaki 5 szt. Boczek wędzony 30 dag Cebula biała 1 szt. Chrzan tarty 1 mały słoiczek Kostka rosołowa 2 szt. Majeranek 1 łyżeczka Śmietana 18 % ½ szklanki Sól do smaku Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i gotować z dodatkiem kostek rosołowych w dwóch litrach wody. Boczek pokroić w grubszą kostkę, zrumienić na patelni
Tradycyjna Kuchniamenu ryby. To nieskomplikowane danie robi się naprawdę szybko i smakuje obłędnie. Składniki: 400 g filetów z dorsza 1 cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 50-100 g boczku 3 średnie ziemniaki 1-2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku sól, pieprz sok z cytryny 2 szklanki wywaru z warzyw 1-2 czerwone papryki Wykonanie: filety z dorsza pokroić w grubą(...)kostkę, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, odstawić do lodówki pokrojony w kostkę boczek częściowo stopić, dodać pokrojoną w kostke cebulę i paprykę, lekko podsmażyć, dodać 1-2 łyżeczki papryki i koncentrat pomidorowy, zagotować z wywarem. Dodać ziemniaki pokrojone w cienkie plasterki i dusić pod przykryciem, aż będa miękkie. Pod sam koniec dołożyć na 2-3 minuty rybę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zapieczonej w bulionie. 1 kg karkówki Przyprawa do karkówki Przyprawa uniwersalna typu Vegeta Musztarda łagodna miodowa Mąka do obtoczenia Olej do obsmażenia 3 marchewki 1/2 czerwonej papryki 7 ziemniaków 200 g boczku wędzonego Garść natki pietruszki 2 cebule Sól Pieprz 1,5 szklanki bulionu grzybowego lub pieczarkowego Karkówkę dokładnie myjemy i osuszamy. W całości nacieramy przyprawą do karkówki. Zamykamy(...)mące i obsmażamy na rumiano na rozgrzanej patelni. Mięso układamy w dużym żaroodpornym naczyniu. Marchew obieramy i kroimy w plastry. Ziemniaki obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Paprykę w kosteczkę. Warzywami przykrywamy mięso. Cebulę kroimy w piórka a boczek w paseczki. Wysypujemy na wierzch. Całość podlewamy bulionem. Pieczemy pod przykryciem w 170*C (z termoobiegiem) przez 60 minut. Pod koniec
VioletoweKucharzenieSkładniki: 230 g wędzonego boczku 6-8 większych ziemniaków 1-2 cebule pół pęczka natki pietruszki sól, pieprz szczypta kminku Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 250 g margaryny 250 g śmietany jajko do posmarowania ze szczyptą papryki Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą kminku, ostudzić. Boczek i cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na łyżce oleju. Wszystko razem zmielić
Gaździnka warzymiękkości. Studzę. Następnie dokładnie ubijam widelcem na jednolitą masę. Ser biały dodaję do ubitych ziemniaków, również rozbijam widelcem na jednolitą masę. Boczek kroję w kostkę, smażę na oleju. Cebulkę kroję bardzo drobno i smażę na oleju. Cebulkę łączę z boczkiem i dalej smażę by się ze sobą połączyły a boczek był chrupiący. Zostawiam
Gotowanie PatkiMłodą kapustę robię na różne sposoby, smakuje mi w każdej wersji:). Przygotowana z boczkiem jest samodzielnym daniem, można podać ją z pieczywem lub ziemniakami. 300g wędzonego boczku 2 główki młodej kapusty 3 marchewki 2 cebule 1 pęczek koperku vegeta, pieprz 1. Boczek kroimy na nieduże kawałki. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na małych oczkach tarki
Szefowa kuchniSmaczna, wartościowa sałatka na bazie bogatych w witaminy warzyw: pora, selera, marchewki, ziemniaków, która idealnie komponuje się ze smakiem marynowanych pieczarek i aromatycznego, chrupiącego wędzonego boczku. Składniki: 300g marynowanych pieczarek 3 ziemniaki 4 marchewki 1/2 selera 1 por 240g wędzonego boczku 1 ząbek czosnku 1 pęczek natki z pietruszki 5-6 łyżek majonezu sól pieprz 1 łyżka oleju Wykonanie(...)Ziemniaki, marchewki i seler ugotować, następnie wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Por drobno pokroić, a natkę z pietruszki i czosnek drobno posiekać. 2. Pieczarki odsączyć z zalewy, a jeśli są duże przekroić na połowę. 3. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. 4. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do dużej miski, dodać majonez, doprawić solą
Szalona Kuchnia Ewelinygrilla. Oczywiście możecie ją wykorzystać nie tylko w tym czasie. Może być dodatkiem do typowego obiadu. Też się w tej roli sprawdza. Składniki: Ziemniaki 6-8 sztuk ( ilość ogólnie dowolna ) 2-3 ogórki kiszone 150 g boczku wędzonego 1 cebula 1 łyżeczka musztardy 1 spora łyżka majonezu typu light Sól Pieprz Wykonanie(...)Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Pozostawiamy do wystygnięcia. Boczek i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Również odstawiamy do wystygnięcia. Przestudzone ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę. Dodajemy boczek i cebulę oraz posiekane ogórki. Do sałatki wykładamy musztardę i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. I gotowe. SMACZNEGO. (function
Smaki Ewypomidorków koktajlowych sos na bazie octu balsamicznego sos winegret (oliwa, cytryna,miód, sól,pieprz) Ziemniaki należy wyszorować razem ze skórką,pokroić je w ćwiartki, skropić oliwą i wstawić do piekarnika na około 20 minut (temp. 220 stopni C) lub zgrillować. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Następnie wcześniej zamarynowaną pierś kurczaka położyć na rozgrzanej patelni grillowej(...)odstawić na około 3 minuty by mięso odpoczęło, następnie pokroić je w plastry. Mix sałat rozłożyć na talerzach, skropić winegretem, poukładać ziemniaczki, pierś z kurczaka i pomidorki. Obsypać boczkiem oraz cienkimi wiórkami parmezanu. Na koniec polać odrobiną sosu na bazie octu balsamicznego i posypać odrobiną soli i młotkowanym kolorowym pieprzem
noteskulinarnyfiga