Zaguby, sery i wędliny Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski – część III
Zaguby, sery i wędliny Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski – część III
Kolejnym i ostatnim punktem programu , była wizyta w masarni i serowarni „ Dażynka – Nadbużańskie Smaki” w Rotkach pod Drohiczynem. Dażynka to rodzinna firma, której nazwa powstała z połączenia imion właścicieli Dariusza i Grażyny Putkowskich – DA riuszgra ŻYNKA . Szefem jest pani Grażyna Putkowska. Firma wyrosła z gospodarstwa rolnego, które ustąpiło miejsca masarni i serowarni. Wędliny, wyroby garmażeryjne i majonezy wytwarzane są w oparciu o tradycyjne receptury, natomiast sery są wynikiem prób i błędów (t... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pasztet, majonez, bułki, pierogi przepis, babka ziemniaczana, pierogi, tarta, ziemniaki, boczek, chleb, babki, ciasto, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, proste ciasto, pieczone ziemniaki, pieczony boczek, jajka z farszem, pyszne ciasto
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz