Zaguby, sery i wędliny Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski – część III

Zaguby, sery i wędliny Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski – część III

Zaguby, sery i wędliny Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski – część III

Kolejnym i ostatnim punktem programu , była wizyta w masarni i serowarni „ Dażynka – Nadbużańskie Smaki” w Rotkach pod Drohiczynem. Dażynka to rodzinna firma, której nazwa powstała z połączenia imion właścicieli Dariusza i Grażyny Putkowskich – DA riuszgra ŻYNKA . Szefem jest pani Grażyna Putkowska. Firma wyrosła z gospodarstwa rolnego, które ustąpiło miejsca masarni i serowarni. Wędliny, wyroby garmażeryjne i majonezy wytwarzane są w oparciu o tradycyjne receptury, natomiast sery są wynikiem prób i błędów (t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, majonez, bułki, pierogi przepis, babka ziemniaczana, pierogi, tarta, ziemniaki, boczek, chleb, babki, ciasto, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, proste ciasto, pieczone ziemniaki, pieczony boczek, jajka z farszem, pyszne ciasto

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.