ziemniaki w mundurkach - 1232 przepisów (strona:52/83)

Wigilijne śledzie w śmietanie 394

pokroić w grubszą kostkę.  Dodać razem ze śledziami  do śmietany i wymieszać. Przyprawić pieprzem i ewentualnie solą. Odstawić na pół godziny do lodówki. Podawać z gorącymi ziemniakami ugotowanymi w mundurkach. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Gnocchi z masłem szałwiowym 212

eksperymenty przyjdzie jeszcze czas. Składniki: 1 kg ziemniaków 100g mąki pszennej 1 łyżka soli świeżo zmielony pieprz 1 roztrzepane jajko Dodatkowo: masło odrobina oliwy listki szałwii Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie do miękkości, około 30-40 minut. Gdy będą miękkie odcedzamy i obieramy gdy są jeszcze gorące. Natychmiast rozgniatamy je praską lub mielimy maszynką. Jeszcze ciepłe

Smakowity Blog Kulinarny
Idealnie upieczona pierś kaczki z sosem żurawinowym i zapiekanymi ziemniaczkami 536

żurawinowy Żurawinę gotujemy z dwiema łyżkami wody oraz nalewką, tak długo aż się rozpadnie. Doprawiamy szczyptą soli, pieprzu oraz miodem. Dusimy jeszcze 1-2 minuty. Zapiekane ziemniaczki Ziemniaki gotujemy w mundurkach przez 15 minut, następnie studzimy i kroimy w ćwiartki. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, chili, majerankiem i tymiankiem. Dodajemy łyżkę tłuszczu wytopionego ze smażenia piersi kaczki i dokładnie mieszamy

Mango Papaja
SAŁATKA ŚLEDZIOWA 407

łyżki majonezu 1 łyzka jogurtu greckiego Wykonanie: Matiasy namoczyć w mleku, trzymać je w nim ok.2h. Następnie wyjąc, osączyć na papierowym ręczniczku i  pokroić w kostkę.  Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzić, pokroić w dużą kostkę. Jajka ugotować na twardo, pokroić w połplasterki. Ogórki kiszone pokroić w plasterki. Cebulę sparzyć wrzątkiem, odsączyć, natkę posiekać. Dodać wszystko do sałatki. Dołożyć

Walijskie Pichcenie
Sycąca sałatka ziemniaczana 321

brokuły i kalafior, ok 0,5kg pojedyncza pierś z kurczaka awokado 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy przyprawy: curry, tymianek, majeranek, bazylia, papryka ostra i ew. słodka Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach w mocno osolonej wodzie. Widelcem sprawdzamy czy są miękkie. Po ostudzeniu obieramy ze skórki i kroimy w grubą kostkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ósemki

Taste Of My Day
matiasy z sałatką jarzynową... 186

ogórek kiszony 4 sztuki, sól 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 2 łyżeczki, majonez light 180 ml, matiasy 8 sztuk marchew, pietruszkę, seler ugotować i wystudzone pokroić w kosteczkę ziemniaki ugotować w mundurkach i ostudzone obrać i pokroić w kosteczkę ogórek kiszony pokroić w kostkę obrany ze skórki dodać groszek konserwowy odsączony na sitku do smaku sałatkę doprawić pieprzem, majonezem light

W Mojej Kuchni Lubię
Sasznie 199

Sasznie wypełnione masą twarogową.  Składniki na 12- 15 sztuk: 1,5 kg ziemniaków 3/4 szklanki mąki pszennej 1 jajo sól  pieprz olej do smażenia 1. Ziemniaki ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, pozostawić do wystudzenia, obrać ze skórki, rozdrobnić w ręcznej prasce lub ugnieść jak zwykle na obiad. Do masy ziemniaczanej dodać jajo, mąkę oraz obfitą

Apetyczna babeczka
Sałatka śledziowa "Przysmak Gajowego" (bez glutenu, mleka, jajek) 189

grecki 400 ml majonez sojowy (niekoniecznie) 200 ml wersja bezmleczna: majonez (sojowy lub zwykły) 200 ml śmietanka sojowa 200 ml wersja light: jogurt naturalny niskotłuszczowy 400 ml Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Grzyby i oliwki pokroić w plasterki. Kalarepki i jabłka obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Kiszone ogórki pokroić

głodny alergik
Szybki zielony sos wiosenny 153

cytryny Przygotowanie : Zioła umyć, osuszyć i drobno pokroić Wszystkie dobrze wymieszać i dodać śmietanę lub jogurt Przyprawić do smaku solą, pieprzem ewentualnie zakwasić cytryną Nadaje się do ziemniaków gotowanych w mundurkach, proste i zdrowe

Proste Potrawy
Bliny z farszem 157

Farsz II 1 szklanka ugotowanej kapusty kiszonej kilka grzybów suszonych (namoczyć i ugotować) lub pieczarek(poddusić) Łyżka oleju, sól, pieprz  Kapustę i grzyby przepuścić przez maszynkę, przyprawić. Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ostudzeniu obrać, przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, jajko, posolić i wyrobić ciasto. Z ciasta formować większe placki, kłaść na każdym łyżkę wybranego farszu, utoczyć kulę, następnie rozpłaszczyć

Praktyczna pl
Płyną łodzie, płyną czyli Fårikål Dagen i Norge 185

pieprzu w trakcie jedzenia całość zalać 3 l wody, gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 2 godziny opcjonalnie można całość opruszyć mąką tradycyjnie potrawa podawana jest z ziemniakami gotowanymi w mundurkach Źródło: internet Prawda, że proste

bastalena
Dziwne? Ale zjadliwe #3 Nie samym żurkiem i mazurkiem 213

nich mięso (całą noc w lodówce). Następnie grillowaliśmy z obu stron.  Szwabska kartoflanka 4 średnie ziemniaki 2 ogórki kiszone pół cebuli majonez jogurt naturalny pieprz koperek Ziemniaki ugotowałam w mundurkach, wystudziłam, a następnie obrałam i pokroiłam w plastry. Ogórki kiszone oraz cebulę pokroiłam w drobną kostkę. W kubku wymieszałam majonez, jogurt ( ilość dobierzcie wg własnych upodobań ) pieprz i koperek

bastalena
Miał być grill, a (znowu) niewypał 277

chociaż. Do tego skrzydełka BBQ. Palce lizane były. I co z tego jak (znowu) przyszło nam pałaszować wszystko w domowym zaciszu. Ale przynajmniej "Żelazną damę" sobie obejrzeliśmy.  Ziemniaki ugotowane w mundurkach wystudziłam, obrałam, a następnie pokroiłam w półtalarki. Cebulę posiekałam w drobną kostkę. Pieczarki podsmażyłam na łyżce oliwy, wystudziłam. Kukurydzę odcedziłam. Wszystkie warzywa wymieszałam z 2-3 łyżkami majonezu

bastalena
Sałatka nicejska 374

dzięki urozmaiceniu warzyw dostarczy nam wielu cennych składników... Składniki: 250g fasolki szparagowej, puszka tuńczyka, 2 pomidory, czerwona cebula, główka sałaty, garść czarnych oliwek, 4 ziemniaki, 2 jajka. Ziemniaki ugotować w mundurkach do miękkości, ostudzić i pokroić w kostkę.  Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w cząstki. Dodać pokrojone w kostkę pomidory oraz odsączonego tuńczyka i przepołowione oliwki

Z miłości do słodkości
Salatka ziemniaczana 168

maly ogorek zielony salata peczek koperku skladniki na sos: 5 lyzek oliwy sok z cytryny 2 lyzki soku jablkowego sol, bialy pieprz lyzeczka musztardy cukier do smaku wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach, a nastepnie obieramy, kroimy w plastry i przekladamy do duzej miski. Salate kroimy w paski lub rozdzieramy na kawaleczki. Dokladamy do ziemniakow. Z jablka usowamy gniazda nasienne

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania