ziemniaki w mundurkach - 1232 przepisów (strona:48/83)

Kartoffelsalat- sałatka ziemniaczana ze śmietaną 208

pełną miskę pysznej sałatki :) Składniki: 6 młodych ziemniaków 2 cebule 1 pęczek rzodkiewki ½ pęczka natki pietruszki ½ szklanki gęstej śmietany sól i pieprz do smaku cukier do smaku Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, odcedzić,obrać, pokroić w grubszą kostkę razem z cebulą. Połączyć z startą rzodkiewką, posiekaną natką pietruszki, przyprawić do smaku. Podawać ze śmietaną

Tradycyjna Kuchnia
szybkowar-kacze piersi w sosie cebulowo-jabłkowo-śliwkowym... 169

zamknąć szybkowar, po zasyczeniu ciśnienia na mniejszym ogniu gotować z 45 minut, spuścić ciśnienie, wyjąć piersi i blenderem zmiksować wywar z cebulą, owocami na gęsty sos podać z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach pokrojonymi w talarki, ugotowaną w osolonej wodzie fasolką, buraczkami zasmażanymi - kacze piersi są z sosem obłędnie smaczne a sam sos naturalny bez mąki...pycha...polecam...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką, fetą i wędzonym boczkiem 219

zastąpić nawet i obiad. 500g ziemniaków 1 pęczek rzodkiewki (duży) 150-200g wędzonego boczku 120g sera feta 1/2 pęczka koperku Dodatkowo: majonez jogurt naturalny czarnuszka (zamiast pieprzu) Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Pokrojony boczek podsmażyć na patelni, a następnie dokładnie odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Rzodkiewkę pokroić w półplasterki, fetę w kostkę, a koperek posiekać

Di gotuje
Ruskie kotlety z sosiem pieczarkowym 208

boczek, smażymy do zarumienienia. Boczek przekładamy na talerz zostawiając na patelni olej, na którym smażymy cebulę. Podlewamy wodą, dusimy 5-10 minut do miękkości i wyparowania płynów. 2. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i rozgniatamy praską (najlepiej kiedy są jeszcze ciepłe). Mieszamy z twarogiem, boczkiem, cebulą, surowymi jajkami, mąką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z powstałej masy formujemy

Szefowa kuchni
Ziemniaczki z boczkiem 239

Składniki: 8 średnich ziemniaków 8 plasterków boczku 1 mała cebula 2 łyżki masła 1 gałązka lubczyku 3-4 gałązki oregano 2-3 ząbki czosnku sól i pieprz Przygotowanie Ziemniaki ugotować w mundurkach … Czytaj dalej Ziemniaczki z boczkiem

czarrna od kuchni
Kotlety ziemniaczane 167

menu. Polecam. Składniki: 10 średnich ziemniaków 2 jajka 1/2 szklanki mąki kostka twarogu (20 dag) 1/2 czerwonej cebuli łyżka masła mąka do panierowania tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Studzimy. Przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko i mąkę. Zagniatamy ciasto. Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na maśle. Dodajemy do twarogu. Wbijamy jajko. Solimy i pieprzymy do smaku

Pobite gary Barbary
kluski ziemniaczane z mielonym w sosie pomidorowym i parmezanem... 204

wodę, przyprawę w płynie, dodać cebulę z patelni, mielone kotlety i gotować na małym ogniu z 15 minut, ktlety wyjąć na talerz, wlać śmietanę, zagotować dodać natkę KLUSKI: ziemniaki ugotować w mundurkach, ciepłe obrać i przepuścić przez praskę lub maszynkę do mięsa, ciepłe wyłożyć na stolnicę, dodać sól, pieprz, przesiać mąkę, zrobić dołek i wlać w niego jajko, zagarniając składniki

W Mojej Kuchni Lubię
Torcik śledziowy (do siego roku) 240

warstwę lekko ugniatamy aby szczelnie wypełniła foremkę. Na koniec zdejmujemy obręcz, a całość dekorujemy natką pietruszki. Sałatka jest dosyć kwaśna dlatego dobrze smakuje ze świeżym chlebem albo z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka z śledzi i soczewicy 175

majonezu mleko sól, pieprz Wykonanie: Śledzia przepłukać, włożyć do miski i zalać mlekiem. Pozostawić by się wymoczył na ok 2-3 godziny w zależności jak słone były śledzie. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, pokroić w kostkę. Śledź, ogórek oraz cebulę pokroić w kostkę. Soczewicę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać jogurt wymieszany z majonezem i dokładnie wymieszać

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka brokułowa z ziemniakami 144

cebulka rewelacyjnie podkreśla smak sałatki Składniki ziemniaki, 4 duże sztuki brokuł, 1 sztuka cebula, 1 duża sztuka majonez, 3-4 łyżki śmietana 18%, 2 łyżki sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości, obieramy, kroimy w kostkę. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie 5-7 minut, dzielimy na różyczki. Cebulę kroimy w pióra, smażymy na złoty kolor na kropelce oleju

Gotowanie moimi oczami
Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą 331

średnich ziemniaków 1 duża wędzona makrela (500 g) 1 czerwona cebula 4 kiszone ogórki 3 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki majonezu Ziemniaki ugotować, jak nam wygodnie w mundurkach lub obrane. Następnie wystudzone obrane ziemniaki pokroić w średnią kostkę. Czerwoną cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Wędzoną makrelę oczyścić z ości i skóry, rozdrobnić na kawałki

Monia miesza i gotuje
GNOCCHI SZPINAKOWE czyli KOPYTKA PO WŁOSKU 210

paczka mrożonego szpinaku (świeży około 400 g) 1-2 łyżki masła lub 2 łyżki oliwy z oliwek 1 roztrzepane jajko ok.200 g mąki sól,pieprz 2 ząbki czosnku Ziemniaki ugotowałam w mundurkach w osolonej wodzie. Sugeruję aby zrobić to dzień lub co najmniej  parę godzin przed zaczęciem robienia ciasta. Obrałam je ze skórki i przecisnęłam przez praskę. Szpinak

potrawyregionalne
Sałatka ziemniaczana ze śledziem 574

łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu sól pieprz Śledzia wymoczyć w zimnej wodzie, około 2 godzin. W tym czasie raz wymieniam wodę. Wymoczone pokroić w skośne paseczki. Ziemniaki ugotować w mundurkach, a następnie obrać i pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać z pozostałymi składnikami i schłodzić w lodówce. sałatka ziemniaczana ze śledziem

O kuchni z uczuciem
Sałatka śledziowa 405

SKŁADNIKI:  4 szt. śledzi marynowanych podwójnych,lub 7-8 pojedynczych 4-5 dużych ziemniaków 1 cebula kilka ogórków korniszonów papryka świeża czerwona majonez i śmietanka 18% PRZYGOTOWANIE: ziemniaki ugotować w mundurkach,ostudzić ,obrać i pokroić w grubą kostkę, śledzie ,korniszony i paprykę również kroimy w grubą kostkę cebulkę w drobną kotkę mieszamy śmietankę z majonezem,pół na pół

Swojskie jedzonko
Kopytka z kurkami 157

przygotowania kopytek potrzebujemy (4 solidne porcje): – 1 kg ziemniaków – 1 jajko – 1 szklankę mąki bezglutenowej – szczyptę soli – odrobinę pieprzu Ziemniaki gotujemy w mundurkach, gdy będą miękkie

Szybko Tanio Smacznie