głową. Przypomniałam sobie, że Margarytka nie tak dawno serwowała kotlety kalafiorowe. No i masz babo rozwiązanie. A i z panierką sobie poradziłam. (Cauli) flower likes sun (flower) Ziemniaki ugotowałam w mundurkach dzień wcześniej. Obrałam, starłam na tarce. Kalafiora ugotowałam w lekko osolonej wodzie, ale nie do całkowitej miękkości. Wystudziłam na durszlaku, aby pozbyć się nadmiaru wody. Zmacerowałam i dodałam
bastalenawrzuciłabym właśnie te ziemniaczane łódeczki. Robiłam je już kilka razy i nigdy na zdjęciach nie wyglądają dobrze. Muszę też stwierdzić, że finalny smak w ogromnej mierze zależy od samych ziemniaków. Niestety na odmianach się nie znam i trudno mi powiedzieć, która jest najlepsza. Po upieczeniu ziemniaczki powinny być miękkie, ale nie powinny się rozpadać. Farsz brokułowy baaardzo dobrze się tutaj(...)ziemniaczki bardzo smakują, mam nadzieję, że Wam również przypadną do gustu. 4 duże ziemniaki 1 brokuł Około 140 g serka śmietankowego kanapkowego 1-2 łyżki musztardy 1 jajko Ok. 50 g tartego żółtego sera, u mnie cheddar sól, pieprz olej Dokładnie wyszorowane ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonym wrzątku na półmiękko (u mnie ok. 10-15 minut). Odcedzamy. Pozostawiamy
Smaki Na Talerzuopakowanie ) 1/2 cebuli 5 ugotowanych ziemniaków truflowych ( lub innych sałatkowych ) 50 g twarogu wędzonego ( można zastąpić oscypkiem lub nawet mozarellą ) Składniki na sos sałatkowy jogurtowy: 100 g jogurtu naturalnego 50 g majonezu świeże zioła ( np. tymianek, oregano, rozmaryn ) sól Przygotowanie sałatki: Cebulę pokroić w cienkie piórka. Ziemniaki ( ugotowane w mundurkach ) obrać ze skóry i pokroić w plastry
kolorowotorcikowojajka 1 nieduża cebula 2 ziemniaki 1 jabłko pęczek szczypiorku sól pieprz 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Filety śledziowe zalać zimną wodą i moczyć przez 2-3 godziny, aż będą tak słone jak lubimy. Buraczki ugotować lub upiec w piekarniku, nie obierając wcześniej. Ziemniaki ugotować w mundurkach, jajka na twardo. Jabłko i ogórki kiszone pokroić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieziemniaków 1 kalafior 4 jajka 200 ml śmietany kremówki 5 dag żółtego sera 15 dag szynki gotowanej sól i pieprz do smaku tłuszcz do formy natka pietruszki Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, obrać i pokroić w grube plastry. Kalafior oczyścić i ugotować w osolonej wodzie przez 15 minut. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, po środku ułożyć odsączony kalafior
Tradycyjna Kuchniaczosnku -olej Podzielone żeberka przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym, czosnkiem niedźwiedzim, słodką papryką, układamy warstwami, dodając pokrojony w plasterki czosnek, skrapiamy olejem, przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy i zdejmujemy skórki. Kroimy w ćwiartki. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy cienką warstwę opłukanej w zimnej wodzie i odsączonej kiszonej kapusty. Na niej
Maminek kulinarnybyć również ciekawą dekoracją nakrytego do obiadu stołu. Bo kto powiedział, ze ziemniaki muszą być prosto z wody i podane w mało ciekawy sposób? Do puree najlepsze są ziemniaki gotowane w mundurkach. Nie tracą smaku i wartości odżywczych. Jeśli jednak zależy nam na tym, żeby na stół podać gorące puree, bez konieczności odgrzewania, wtedy lepiej jest ugotować
Codzienna kuchnia niecodziennaRozejrzyjcie się po kuchni, lodówce i szafkach a sałatka wyczaruje się w oka mgnieniu. A teraz moja wersja wyczarowanej sałatki. Składniki: Mieszanka warzywna z groszkiem i kukurydzą 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 jabłka 3 kiszone ogórki 4 jajka ugotowane na twardo 2 puszki tuńczyka w oleju Majonez Sól Pieprz Wykonanie: Mieszankę warzywną odsączamy na sicie, tak samo postępujemy
Smaki Ewybardziej mojej koncepcji letniego dania. faszerowane ziemniaki 4-5 dużych ziemniaków, 15 dkg wędzonego boczku, 15 dkg białego sera, pęczek szczypiorku lub zielonej cebulki, sól, pieprz wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. ostudzić je w zimnej wodzie. przekroić na pół i wydrążyć łyżeczką pozostawiając 5 mm boki. wydrążone środki przecisnąć przez praskę. boczek pokroić w kostkę i wysmażyć na patelni. skwarki
Eksperyment sobotniskorzystałam z tego ..i robiłam "na oko"..a przyprawy do smaku.. ziemniaki ogórki kiszone cebula kostka bulionu warzywnego sól,pieprz do smaku Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonym wrzątku ,aby były miękkie, ale nie rozgotowane .Ostudzić i obrać ze skórki ,następnie pokroić w kostkę średniej wielkości. Ogórki pokroić w kostkę, a cebule drobno posiekać
Moje domowe kucharzeniekilku dniach świetnie smakowała jako dodatek do obiadu:-) Składniki: 4-5 średnich ziemniaków - najlepiej sałatkowych, na pewno nie mączystych 2 spore ogórki konserwowe 1 mała cebula czerwona pęczek koperku ewentualnie kilka gałązek świeżej kolendry dobry majonez - ok 3 łyżek pieprz, sól Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać ze skórki i pokroić w sporą kostkę. Najlepiej ugotować je dzień wcześniej(...)zostawić w mundurkach do wystygnięcia do następnego dnia. Cebulkę i ogórki konserwowe posiekać w drobną kostkę. Koperek i kolendrę również posiekać. Całość wymieszać dodając odrobinę pieprzu. Majonez dodałam przed samym podaniem, ponieważ po jakimś czasie ziemniaki wchłaniają majonez. Dopiero po wymieszaniu ziemniaków z majonezem posoliłam. Wcześniej lepiej nie solić bo majonez jest dosyć słony i można przesadzić. Nie należy
Ze smakiem bez glutenuSkładniki: 10 średniej wielkości ziemniaków 2 śmietany 18% po 200 ml (ukwaszone) 2 duże cebule 2 kostki twarogu 150 g tartej mozarelli sól, pieprz Sposób przygotowania: Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Twaróg mieszamy ze śmietaną. Dodajemy do niego cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem (powinno być dosyć ostre). Naczynie żaroodporne smarujemy
Pobite gary Barbarywędzonego łososia 1 cebula, 1 jajo, 1kg ziemniaków Sól, pieprz, 2 ząbki czosnku Galka muszkatołowa 4 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki Olej do smażenia Wykonanie Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Łososia rozgnieść widelcem, szpinak sparzyć i zmielić. Następnie przyprawić solą i pieprzem do smaku, dodać 2 ząbki zmiażdżonego czosnku i dusić na patelni około 15 minut
Tradycyjna KuchniaKażdy z nas zapewne lubi lubi sałatkę Jarzynowa.Jest to chyba już stała tradycja w naszych domach.A ja, mogę ją jeść i jeść bez końca :). 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach , obrać. 2 marchewki ugotowane 1 pietruszka ugotowane 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 2 Cebulę 3-4 ogórki konserwowane 1 łyżeczka musztardy 1 słoik majonezu 4 ugotowane na twardo
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipodczas mojego wyjazdu, na zdjęciach widzicie właśnie ją.) Będzie tak, jak zawsze: prosto, szybko, niedrogo i przede wszystkim smacznie :) Składniki: ziemniaki , majonez , sól , biały pieprz , czosnek , szczypiorek . Ziemniaki ugotować w mundurkach. Wystudzić, obrać ze skórki i pokroić w niezbyt drobną kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na drobnej tarce. Szczypiorek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem
Codzienna kuchnia niecodzienna