Wyłożyć ją na talerz, żeby wystygła. Udekorować brzeg talerza śliwkami (z wyjętymi pestkami) i ogórkiem. Wyłożyć na górę odsączonego śledzia z cebulą i popieprzyć. Podawać jako sałatkę z ziemniakami w mundurkach (w poście), albo jako zagryzkę do hucznej ostatkowej zabawy. Artykuł Postne śledzie z fasolą i śliwkami z octu pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiatanePORCJI: 8-10 Składniki: warzywa pozost ałe z gotowania barszczu: seler, 4 małe marchewki, 2 małe pietruszki, około 80 dag buraków, 7 małych ziemniaków, 4 jajka, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo, ziemniaki w mundurkach z dodatkiem soli. Wszystkie warzywa oraz jajka kroję w kostkę. Całość doprawiam do smaku solą oraz pieprzem, mieszam z majonezem
JejKuchniatłuszczu 3 żółtka po 1 łyżce świeżego rozmarynu i tymianku 5 goździków 5 nasion ziela angielskiego 3 nasiona jałowca 2 ziemniaki sól do smaku 1 łyżeczka czarnego pieprzu ½ łyżeczki białego pieprzu 100 g masła do smażenia Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Ostudź, obierz i przepuść przez maszynkę do mielenia. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na łyżce masła. Goździki, nasiona
codojedzeniakoperek i szczypiorek, wszystkowy mieszać, schować do lodówki na kilka godzin aby smaki się przgryzły - pyszne i zdrowe matiasy w tej wersji smakują i do pieczywa i do ziemniaków w mundurkach...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwody, dodajemy majonez, śmietanę i posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i wykładamy na wierzch sałatki. Wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. Podajemy np. z ziemniakami w mundurkach podanymi z kawałeczkiem masła
Gotowanie jest łatweDanie klasyczne i w wydaniu La Cocotte bardzo udane. Idealnie uduszone w czerwonym winie policzki wołowe, podane w gęstym, świetnie doprawionym winno-warzywnym sosie, z gotowanymi i podpieczonymi ziemniakami w mundurkach. Mięso delikatne, miękkie, rozpływające się w ustach. No cóż, klasyka w bardzo dobrym wydaniu. Mało widowiskowe danie, bardzo efektownie podane. Wszystkie smaki bardzo bliskie mojemu sercu, po prostu moje
królestwo garówuniwersalnym rozdrabniaczu (można w młynku do kawy) zmielone pestki wymieszać z serkiem, przyprawami i gdyby pasta była za gęsta rozluźnić dodatkiem mleka lub jogurtu podawać z grzankami, ziemniakami w mundurkach lub makaronem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!musztardowej lub konserwowe 3 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 1 łyżeczka musztardy (dodałam miodową) sól i pieprz Wykonanie: Ugotowałam jajka na twardo, ziemniaki (w mundurkach) i marchewkę. Po wystudzeniu pokroiłam w drobną kostkę i przełożyłam do dużej miski. Cebulę posiekałam i przelałam wrzątkiem na sitku. Kukurydzę odsączyłam z zalewy. Ogórki i jabłka pokroiłam
Kuchnia u Krysikcal. 2-3 małe ziemniaki 1 parówka lub inną wędlina 1 ogórek konserwowy 2-3 łyżki groszku konserwowego natka pietruszki i lubczyku sól pieprz olej ****************************** Ugotowane ziemniaki w mundurkach obrać,pokroic w kostkę.Parówkę obrać z osłonki i pokroić w plasterki.Ogórek konserwowy pokroić w kostkę.Groszek odcedzić.Nać i lubczyk posiekać.Wszystkie składniki wymieszać ze sobą,przyprawic
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiogórki kiszone 4 szt papryka czerwona połowę jak jest duża sól do smaku pieprz biały mielony do smaku majonez 4 łyżki' musztarda miodowa 1 łyżka Wykonanie: Gotujemy ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie, obieramy z łupinki i kroimy w kosteczkę, przekładamy do pojemnika plastikowego. Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę, dodajemy do pokrojonych ziemniaczków
Różowa kuchniaśredniej wielkości kotletów. Na patelni rozgrzewamy sporo oleju i smażymy kotlety do uzyskania ładnego złoto-brązowego koloru z każdej strony. Swoje podałam z mizerią oraz ziemniakami w mundurkach, ale kotlety są tak wszechstronnym daniem, że smakują pysznie z każdymi dodatkami. Nawet na pajdzie chleba posmarowane musztardą - pycha! Smacznego
Cooking Monsterkażdej strony, do uzyskania chrupiącej złocisto-brązowej skórki. Następnie wykładamy je na ręcznik papierowy, by osiąknęły z nadmiaru tłuszczu. Tak przygotowany kurczak smakuje świetnie z każdymi dodatkami - frytkami, ziemniakami w mundurkach czy ryżem. My zjedliśmy go z mieszanką warzyw na patelnię oraz jogurtowym sosem. Pycha - polecam
Cooking Monstermieście nie mogłam kupić nie solonych . Te przywiozłam sobie prosto z Kołobrzegu i gdybym wiedziała, że będą takie pyszne kupiłabym więcej niż pół kilo :( Do takich śledzi wystarczą ziemniaki w mundurkach i mamy obiad wyśmienity
Proste Potrawypiersi z kurczaka jedna paczka świeżego szpinaku, ok. 150 g 2 ząbki czosnku połowę słoika pomidorów suszonych 2 łyżki masła ser feta (opcjonalnie) sól pieprz DODATKI: ziemniaki w mundurkach rzodkiew ogórek zielony ulubiona sałata/ surówka świeży szpinak Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Szpinak opłukać, wysuszyć. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojony w drobna kosteczkę czosnek i podsmażyć
Calzonella.com