ziemniaki gotuj w osobnym garnku i dodaj pod koniec gotowania zupy. Jestem leniwcem. Gotowałam w jednym. 4.Pod koniec gotowania dodaj kapustę kiszoną i pieprz. 5. W wersji na bogato dodaj: podsmażoną cebulkę i boczek. 6.Nakładaj na talerz i podziel się ze znajomymi,którym gadałaś/łeś o zupie przez cały dzień.A nóż widelec się odwdzięczą obiadem(choć prawdopodobniejsze jest
Fiolka w kuchniprosty obiad! 600 g filetu z kurczaka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa Skworcu (tu kupisz) 1 łyżka przyprawy do kurczaka po lubelsku RAFEX (tu kupisz) 200 g pieczarek 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka chrzanu 150 ml bulionu 3 łyżki koperku 4 łyżki oleju z cytryną i bazylią Pieczone ziemniaczki: 300 g młodych ziemniaków
VioletoweKucharzenieObiad pełen sezonowych produktów – najlepszych właśnie teraz! Prostota na talerzu jest właśnie tym co lubię w gotowaniu. Kilka pasujących do siebie składników i mamy idealny efekt. Ja na nowo próbuję przekonać się do jajek w takiej postaci – jeszcze kilka miesięcy mogłam jeść tylko te bardzo wysmażone. Składniki (dla 2 osób): 8 szparagów 2 jajka 6 młodych ziemniaków
Pasja Smakujednogarnkowy obiad lub gorącą kolację. To nieskomplikowane w przygotowaniu, proste, bardzo smaczne, sycące i pożywne danie szczególnie polecam wielbicielom wątróbki. składniki na żaroodporne naczynie 23cm na 35 cm 1 kg wątróbki drobiowej 1 kg ziemianków 2 cebule 1 jabłko 1 papryka czerwona 3 jajka 200g śmietany 18% olej do smażenia 2 łyżki majeranku czarny pieprz sól przepis Ziemniaki gotujemy
Smakowite Daniaszybki obiad czyli mortadela panierowana w bułce. I tak pomyślałam, że ciekawe co by wyszło, gdybym ją zmieliła, przyprawiła i usmażyła z niej płaskie burgery. Nic tylko trzeba było sprawdzić pomysł na żywo :-) I tym sposobem powstały bardzo smaczne kotleciki, które super smakują włożone pomiędzy razową bułę, z dodatkiem surówki, sałaty czy ogórka, albo jako dodatek do ziemniaków, mizerii
Walijskie PichcenieDelikatny i kremowy sos z białych szparagów. Sos jest bardzo łagodny w smaku i nadaje się do podania nawet najmłodszym członkom rodziny. Fantastycznie smakuje podany z
Kuchnia MagdaLenyPulpety drobiowe lub wieprzowe zapiekane w sosie pomidorowym, podane z makaronem spaghetti i tartym serem. Przepis na pyszne mięsne pulpeciki, które można także podać z kaszą
Moja Książka Kucharskaobiadów. Jest bardzo tania w wykonaniu - szczaw w słoiczku można kupić w każdym sklepie za grosze. Ja akurat miałam szczaw własnoręcznie zakonserwowany więc mogłam się posiłkować własnym produktem. Składniki na ok 3 litry zupy: 1/2 małego słoiczka szczawiu - ok 2 czubate łyżki 1 litr bulionu i 1 litr wody lub 2 litry wody 1 marchewka 1 duży ziemniak
Ze smakiem bez glutenubezmięsnych obiadów, bo przecież albo zupa, albo drugie danie musiało być z mięsem. Zupa nie na mięsie?? Nigdy! Teraz podchodzę do tego zupełnie inaczej. Zupą bez mięsa też można się najeść, a dodatkowo człowiek czuje się lżej. Jest jeszcze jeden aspekt mojego prawie-wegetarianizmu: środowisko naturalne. Na razie jednak zapraszam Was do stołu. Składniki: około 700 g ziemniaków 1 średnia
Codzienna kuchnia niecodziennamięsny obiad w naszym domu, czyli zawijańce w sosie. Zawijańce to nic innego jak śląskie roladki, po prostu u nas nazywają się inaczej. Mięso, które my używamy to wołowina, lecz można też zrobić ze schabu. Dzisiejszy przepis jest z plastrów schabu, także są super delikatne i pyszne w smaku. Do zawijańców można podać prawie wszystko. Pasują do kaszy, ziemniaków, klusek
Klasyka GotowaniaTradycyjnie wątróbkę smażymy na patelni, ale mi zachciało się wątróbki z piekarnika. Tak też zacząłem :), a jak wyszło zobaczycie dalej :) Wątróbkę myjemy, kroimy i moczymy
chleba naszegoWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-5 Składniki na zupę: Około 1-1,5 l wody, marchew
JejKuchnia