Bardzo aromatyczne dzięki koperkowi. Z dodatkiem mleka i chrzanu. Chrzan jest wyczuwalny i dodaje niesamowitego smaku do tego dania. Chrzanowe, czyli zdrowe - chrzan w niektórych krajach
Zasmakuj KuchniWspaniałe danie, tym samym sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych z rosołu, które często nam zostają po zjedzonym rosole, a żal wyrzucić, spróbujcie takich placuszków, które mogą
kgwjanczewoSkładniki na sos: 800 g szynki wieprzowej 4 duże cebule 200 g pieczarek 1 papryka czerwona 3 ząbki czosnku liść laurowy ziele angielskie koncentrat pomidorowy
Darcia w kuchniGęsta, pożywna i ostra zupa - w sam raz na rozgrzanie w zimowe dni. Składniki: 60 - 70 dag chudej wieprzowiny lub wołowiny, 3 l bulionu warzywnego, 3
Nie tylko w kuchniJest to danie, w którym z łatwością można umieścić mnóstwo warzyw. Mimo, iż jego przygotowanie jest czasochłonne, to efekt jest pyszny. Porcja dla 1 osoby: 200
Perfect home lifeRobiłam różne sałatki ziemniaczane, ale żadna nie smakowała mi tak jak ta - chyba najprostsza ze wszystkich. Co ważne jest świetna na ciepło i na zimno
Kulinarne InspiracjeSKŁADNIKI Na MIELONE: 500 g mięsa mielonego z indyka 250 g boczniaków 1 spora garść posiekanego lubczyku 1 drobno posiekana cebula 3 ząbki czosnku- przeciśnięte przez
ClauditteMissCookingSkładniki: ok 1,5 l bulionu wołowego 2-3 kostki bulionu warzywnego 7 plasterków chudego wędzonego boczku biała i czerwona cebula kawałeczek selera 2-3 ząbki
Gaździnka warzyKiedy dopada mnie przeziębienie, nic nie smakuje mi bardziej niż rosół z kurczaka. Dlatego w niedzielę nagotowałam pysznego, esencjonalnego, pachnącego rosołu. Nie rumieniłam warzyw do rosołu
Kuchenne zapiski EdytyPo szaleństwach weekendowych czas na normalny obiad.Będzie zupa, pyszna, gorąca i pożywna. Można ją zmiksować na krem lub zostawić w tradycyjnej postaci. Ja wolę krem
pieprzny smaczekPrzez wielu nielubiana, lub pomimijana celowo, u mnie czasem gości na talerzu, bo zwyczajnie ją lubię...mortadela. Gdy kupimy tę dobrej jakości, może ona śmiało konkurować
Gosia gotujeChyba każdy lubi naleśniki. Każdy z nas ma swoje ulubione i ulubione dodatki do nich. Moje ulubione to naleśniki z serem…:) Ale właściwie lubię
UgotujmyTo.plKopytka...mmm - uwielbiamy je! Idealne jako dodatek do sosu, my jednak najbardziej lubimy podsmażone na patelni na złoty kolor. Mniam! Szybkie wykonanie, i super zabawa dla
Blondynka Gotujeobiad i na grilla lub po prostu na przekąskę-Ziemniaczki możemy upiec na grillu,lub w piekarniku-i potem nadziać-jak wolicie.... Dla mnie rewelacyjne,oczywiście dla męskiej części zjadających można wkroić trochę wędlinki,lub podać do mięs z grilla ale jak dla mnie pyszna są również jako samodzielne danie-polecam Składniki: 4 duże młode ziemniaki 2 jajka pęczek
Swojskie jedzonkozjeść na obiad, kiedy jest tak zimno, wieje wiatr i pada deszcz? Oczywiście pyszną, rozgrzewającą zupę. Taką, jaką mam dzisiaj dla Was, zrobicie w pół godziny. Trzeba mieć tylko wywar z drobiu lub po prostu rosół a reszta... to już z górki. Pozostałe składniki przeważnie zawsze mamy w domu. A więc, do dzieła... Składniki: 1,5 l wywaru drobiowego(...)ziemniaków 1 marchewka kawałek selera 1 pietruszka 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 200 g pieczarek pęto kiełbasy ulubionej 1 łyżka mąki pszennej sól świeżo zmielony pieprz 1 łyżka majeranku szczypiorek do posypania 3 łyżki oliwy do smażenia Wykonanie: Warzywa: marchewkę, seler, pietruszkę i cebulę po obraniu pokroiłam w kostkę. Czosnek posiekałam i szczypiorek a pieczarki i kiełbasę pokroiłam
Kuchnia u Krysi