Stek z jagnięciny wielkanocny

Stek z jagnięciny wielkanocny

Stek z jagnięciny wielkanocny

Propozycja na wielkanocny obiad, stek z jagnięciny. Mięciutki i różowy, nie jakaś szara podeszwa! Nie powiem zdarzyło mi się i taki stek upiec. Człowiek uczy się na błędach…Najpierw trzeba mięso zrumień na patelni, później piec przez około półtorej godziny, a na koniec zawinąć w folię i odstawić na 15 minut. Stek będzie wtedy soczysty. Stek z jagnięciny to tradycyjne danie na szwedzkim wielkanocnym stole. Jako dodatek proponuję pieczone ziemniaki i sałatkę z buraczków . Stek z jagnięciny Składniki: oko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

codojedzenia

Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pieczone ziemniaki, buraczki, buraki, ziemniaki, sałatki, sałatka, obiad, sosy, burak, mięsa pieczone, sałatka z buraczków, sałatka z buraków, wielkanoc, sałatki wielkanocne, pieczone buraki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, mięso na obiad, ziemniaki na obiad, sałatka do obiadu

Inne przepisy z codojedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.