ziemniaczane - 3000 przepisów (strona:111/200)

Tarta dyniowa z ricottą i cynamonem 150

minut, aż widelec będzie się łatwo wbijał. Ze skórek wydrążyć miąższ, zmiksować i odmierzyć potrzebną ilość. Resztę zamrozić. Masa : 500 g ricotty skórka z 2 pomarańczy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru trzcinowego 4 jajka 230 g puree z dyni* 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka gałki muszkatołowej Ser umieścić w misie miksera i na niskich obrotach połączyć

Chocolate Muffin Blog
Pikantne placki kukurydziane 154

czysto :) Co do placków. Smak hmm niby słodkie, ale nie. Smaku i wyrazistości nadaje sos lub sok z cytryny, same w sobie też smaczne, ale na pewno inne ziemniaczane. Bardzo lekkie. W 100% nadają się na drugi dzień do pracy, nawet na zimno.   Dla 4 osób Potrzebujemy: 1 szkl. mąki pszennej 2 jajka

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Sznycle w płatkach owsianych 142

jednym sklepie nie zawsze znajdzie się wszystkie potrzebne składniki, a szkoda... W oryginalnym przepisie użyte zostały kotlety schabowe, ja miałam piersi z kurczaka i było super. Jako dodatek sałatka ziemniaczana, pycha... Dla 4 osób Potrzebujemy: Kotlety: 4 filety z piersi kurczaka 1,5 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki bułki tartej 1 szklanka mąki 2 jajka pół pęczka natki

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Rurki z masą budyniową 243

minut w temperaturze 190 stopni. Po wystudzeniu nadziać kremem. Krem : 1,5 szklanki mleka 50 g masła 2 płaskie łyżki mąki pszennej 2 łyżki czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko 1/3 szklanki cukru 1 szkl. mleka zagotować z masłem i cukrem. Resztę mleka wymieszać z mąkami i jajkiem, w lać do gotującego się mleka i wymieszać ,aby nie zrobiły

Moje domowe kucharzenie
Ziemniaczano-szpinakowe muffinki (177 kcal) 156

Przepis na pyszną przekąskę na ciepło ( choć na zimno również dobrze smakuje) – wytrawne muffiny ziemniaczane. Podałam je z sosem czosnkowym. Jeden muffin zawiera 177 kcal. Składniki (na 9 sztuk): 5 sporych ziemniaków ok 150-200 g mrożonego szpinaku 200 g sera feta 3 jajka 2 łyżki mąki 2 cebule 100 g sera żółtego sól, pieprz papryka słodka i ostra

e-PrzepisyKulinarne
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA  356

ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA  D zisiaj robilam ja poraz pierwszy :) Przepis znalazlam w ksiazce kucharskiej, ale go lekko zmodyfikowalam i musze przyznac, ze jest bardzo smaczna ....przynajmniej jak dla mnie :) . Nie mam dzisiaj jakos weny do rozpisywania sie hehe:) Zapiekanka bardzo latwa w przygotowaniu a jako dodatek do niej zrobilam sos czosnkowy . SKLADNIKI: -olej -2-3 zabki czosnku -2 papryki

PychaDania
TORT BLONDYNKI URODZINOWY, czyli czekoladowy i Matcha z Kremem Limonkowym i Ganache Czekoladowym 335

Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. BISZKOPT MATCHA: 5 jajek 3/4 szklanki cukru drobnego do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki maki ziemniaczanej 1 i 1/2 łyżki herbaty Matcha Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, choć ja osobiście czasami wyciągam prosto z lodówki. Białka oddzieliłam od żółtek. Białka ubiłam na sztywną

Blondynka Gotuje
Żeberka zapiekane w ziemniakach i kaszy gryczanej 278

tarki. Dolewamy wrzące mleko i mieszamy. Dodajemy ugotowaną kaszę i mieszamy. W międzyczasie żeberka podsmażamy do lekkiego zrumienienia. Do ziemniaków dodajemy skwarki, mieszamy i doprawiamy do smaku. Część masy ziemniaczanej przekładamy na dno naczynia żaroodpornego, na niej układamy żeberka i przykrywamy pozostałą masą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 30 minut. Zmniejszamy temperaturę

Maminek kulinarny
BEZY - FIOŁKOWE 90

pięknie kwitną bzy...  No właśne bzy :) moja dzisiejsza inspiracja. Zapraszam na bezy, z lekką fiołkową nutą. SKŁADNIKI: 2 białka 4 łyżki cukru fiołkowego szczypta soli 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu z białego wina A jak to zrobić: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukier, miksując aż jego kryształki przestaną być wyczuwalne. Na koniec

Kuchnia w opałach
Torcik malinowo-arbuzowy 159

Kolorystycznie pasuje idealnie, a jak smakowo? Sami się przekonajcie.... Składniki: Tortownica 24 cm Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 2 łyżki oleju 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka mąki do pieczenia Kilka kropel czerwonego barwnika spożywczego Dodatkowo: 20 dag malin 30 dag arbuza (bez pestek) 350 ml śmietany kremówki 36% 1 śmietan fix 2 łyżki

VioletoweKucharzenie
Deser - sernik z musem truskawkowym 137

czekanie, aż poszczególne warstwy się zetną :P, ale wart poświęconego mu czasu. Bardzo polecam! :) Składniki na ciasto: 2 duże jajka 50 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodawać żółtka i cukier. Mąki przesiać, dodać do masy jajecznej i delikatnie połączyć. Dno tortownicy o średnicy

Domowa cukiernia Ewy
Tarta z kremem budyniowym i owocami 287

kolejne 10 – 15 minut do uzyskania złotego koloru. Wyjąć z piekarnika i w tym czasie przygotować krem. Krem: 400 ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru 100 g masła roślinnego 2 żółtka Polewa: 1/3 słoika dżemu brzoskwiniowego 1/2 szklanki wody Dodatkowo: owoce (np. truskawki, maliny, brzoskwinie) Z 400 ml mleka odlać

Bullio
Drożdżówki z serem i truskawkami 140

jajkami. Zagnieść ciasto. Odstawić przykryte ściereczką na około godzinę w ciepłym miejscu (do podwojenia objętości). Masa serowa: 400 g tłustego twarogu 1 jajko i 1 żółtko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 1/3 łyżeczki ekstraktu z wanilii Dodatkowo: 300 g truskawek Lukier: pół szklanki cukru pudru, 1,5 łyżki wody Twaróg zmiksować z jajkami, mąką, cukrem i ekstraktem

Bullio
Sernik z kajmakiem na migdałowym spodzie brownie 121

jajka 70 g posiekanych płatków migdałowych 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej Masa serowa: 500 g mascarpone 500 g sera twarogowego, trzykrotnie mielonego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru 5 jajek 1/4 szklanki śmietany 18% 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Wierzch: 200 g śmietany 18% 2 łyżeczki cukru Dodatkowo: 1 puszka (510 g) gotowej masy kajmakowej

Bullio
Sernik z musem malinowym 141

cukru 1 jajko 40 g mąki Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie mielonego 500 g sera mascarpone 100 ml śmietany kremówki 36% 4 jajka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki esencji waniliowej Maliny (świeże lub mrożone) zblendować z cukrem. Połamaną w kostki czekoladę rozpuścić a następnie odstawić do przestygnięcia. Utrzeć masło z cukrem

Bullio