żeberka - 2641 przepisów (strona:4/177)

Żeberka pieczone w całości 125

Roast ribs Składniki. 1,5 kg. żeberka grube 2 cebule 6 ząbków czosnku przyprawa do dań Kucharek pieprz majeranek 100 ml śmietana 18% Bejca. 3 łyżki sos worcestershire 2 łyżki sos chilli 2 łyżki oliwa z oliwek Wykonanie. Żeberka przekroić na dwie części, kości wytrybować. Posypać przyprawą do dań Kucharek, pieprzem i majerankiem. Odstawić na 2 godziny do lodówki. Bejcę(...)wymieszać, przesmarować żeberka, odstawić na 2 godziny, następnie obsmażyć z każdej strony. Na  pozostałym tłuszczu, przesmażyć pokrojoną w plasterki cebulę i ząbki czosnku. Mięso włożyć do brytfanny, dodać przesmażoną cebulę i czosnek. Patelnie zdeglasować i cały wytworzony podczas smażenia smak dodać do żeberek. Piec w piekarniku około 3 godziny w temperaturze 160 oC. Co pewien czas sprawdzać i uzupełniać

Kulinarny karnet Christophera
Smoliste żeberka w mielonej kawie 177

Zanim zaczniecie pisać jakież to one są spalone przeczytajcie skład marynaty a dowiecie się  że   kolor żeberek to efekt jej głównego składnika a nie wynik mojej nieostrożności i gapiostwa. W marynacie bowiem jest mielona, świeża kawa i to ona wraz z pozostałymi składnikami nadaje mięsu ten kolor, a w środku mięso nadal pozostaje soczyste, a skorka(...)chrupiąca a nie zwęglona. Inspiracja z bloga Mummy, I can cook . Smoliste żeberka w mielonej kawie 1,2 kg żeberek wieprzowych marynata: 1,5 łyżki  mielonej kawy 1  łyżeczka   świeżo  zmielonego pieprzu 1  łyżeczka  pieprzu  młotkowanego  z kolendra 1  łyżka  czerwonej papryki (pomieszana ostra ze  słodką

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Żeberka duszone z warzywami 160

Zaczęłam dziś robić żeberka . Szło mi jak po grudzie. To znaczy nie tyle samo robienie bo to poszło automatycznie- gorzej było gdy siadłam do laptopa. Spisanie składników i przepisu przerastało mój ból głowy. Na swoje marudzenie , że mi nie idzie usłyszałam ,, dobrą radę" -- proponuję napisać ,, składniki macie - dalej radźcie sobie sami...:) ". Nie wiem co Wy na to ? Potem mi przeszło(...)końcu przepis spisałam. Czas: 2 godziny Składniki: 1 kg żeberek 2 łyżeczki mielonej papryki 1 łyżeczka czarnego pieprzu mielonego 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki pikantnego ketchupu 1 łyżeczka musztardy 5 łyżek oleju z pestek winogron 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki sosu sojowego 1/2 dużej cebuli czerwonej 2 cebule białe 1/2 pora ( biała i zielona część ) 2 marchewki 1/2 pietruszki

Buniabaje w kuchni
Grillowane żeberka na słodko 172

Sezon grillowy można uznać w pełni. Warto wiedzieć, co przygotować na grilla aby było smacznie i abyśmy zaskoczyli znajomych. Tym razem będą to żeberka w miodowej marynacie. Błyskawiczny przepis na marynatę, jednak warto żeberka zamarynować parę, albo kilkanaście godzin wcześniej :) Składniki 150 ml miodu 2 łyżki musztardy sok z 1/2 cytryny sól pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki żeberka Grillowane żeberka(...)słodko – przepis Żeberka dzielimy na mniejsze porcje. Dokładnie myjemy. Wszystkie składniki mieszamy w misce do połączenia się składników. Żeberka dokładnie obtaczamy w marynacie i zostawiamy w lodówce na kilka, kilkanaście godzin, aby mięso przeszło aromatem składników. Pieczemy na rozgrzanym ruszcie aż mięso będzie miękkie i rumiane. Zobaczcie też więcej przepisów na grilla ! Artykuł Grillowane żeberka na słodko pochodzi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ŻEBERKA PO MYŚLIWSKU - pieczone w winie z cebulą i suszonymi śliwkami 112

Moja Książka Kucharska ŻEBERKA PO MYŚLIWSKU - pieczone w winie z cebulą. Przepis na soczyste żeberka z piekarnika. Nic nie może równać się ze smakiem domowych potraw. Zwłaszcza, gdy serwowane są pyszne żeberka pieczone w winnym sosie z cebulą. Sekretem wyśmienitego smaku tych żeberek jest marynata z czerwonego wina, miodu, suszonych śliwek, czosnku i aromatycznych przypraw. Mięso powinno macerować się przynajmniej(...)przez kilka godzin. Dzięki temu uzyskujemy nie tylko wyjątkowy smak mięsa, ale jest ono także niezwykle kruche i delikatne. Jak wyczarować żeberka duszone w kiszonej kapuście - prosty przepis. Zamarynowane w winie, miodzie i przyprawach żeberka można z powodzeniem przygotować z kapustą, boczkiem i cebulą.  Wyjęte i osuszone z marynaty mięso oprószamy solą oraz pieprzem, obsmażamy na złoty kolor

Moja Książka Kucharska
Żeberka smażone w własnym sosie 136

Składniki : około 50 dag żeberek wieprzowych mąka do obsmażania żeberek sól, pieprz, liść laurowy cebula, zioła prowansalskie, tymianek, majeranek Przygotowanie ; Umyte żeberka pokroić na małe kawałki W garnuszku zagotować około pół litra wody, dodać liść i pieprz ziarnisty Żeberka oprószyć mąką i usmażyć na oleju do lekkiego zrumienienia Na końcu usmażyć pokrojoną w krążki cebulę Przełożyć usmażone żeberka do wrzątku

Proste Potrawy
Bretoński kociołek czyli fasolka na wędzony żeberku 116

Zapowiadałam, że fasolka gości często na naszym stole. Po sezonowej wersji z grzybami i wołowiną dziś wersja zimowa - na wędzonym żeberku. Bretoński kociołek czyli fasolka na wędzony żeberku Składniki: 1/2 kg fasoli "Piękny Jaś" 1 duże wędzone żeberko 20 dag kiełbasy jałowcowej  2-3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 cebula 3 łyżki przecieru pomidorowego(...)razy większej niż fasola, dodać czosnek, liść laurowy i ziele angielskie, przykryć i odstawić najlepiej na noc, by fasola napęczniała. Następnego dnia do garnka dodać wędzone żeberko i gotować całość około 1,5 godziny (fasolę gotuję w tej samej wodzie, dzięki temu nie pozbywam się białka i witamin). Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i posiekaną

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Azjatyckie żeberka 42

zrobicie te żeberka, będziecie zachwyceni. To najbardziej delikatne i miękkie żeberka jakie udało mi się przygotować. Tym razem zrobiłam je z azjatyckim sosem, ale możesz przygotować te żeberka w różnych wersjach, na przykład w sosie barbecue czy w miodzie. Podobne przepisy na pyszne obiadowe dania: –  gratin ziemniaczane –  polędwiczki z szynką parmeńską –  królik w winie –  pulled pork(...)schab z pieczarkami –  pikantny gulasz z czerwonym winem –  kurczak barbecue –  pomysł na kurczaka –  polędwica z marynowanym pieprzem –  placek po węgiersku –  młoda kapusta AZJATYCKIE ŻEBERKA PRZYGOTOWANIE: 2 h Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 600 g surowych żeberek – najlepiej jeden większy pas żeberek – 3 łyżki brązowego cukru – 1 łyżka soli – 1,5 łyżki przyprawy

nietylkopasta.pl
Spare ribs. Żeberka wieprzowe z piekarnika 79

Spare ribs. Żeberka wieprzowe z piekarnika . Te żeberka wieprzowe BBQ są pieczone w piekarniku, tak długo aż będą miękkie i mięso będzie odchodzić się od kości. To najprostszy sposób na zrobienie glazurowanych żeberek, są bardzo pyszne! Ten przepis jest szczególnie wam polecam, ponieważ jest tak bardzo łatwy i wygodny. Nie ma znaczenia, która jest pora roku i jaka jest pogoda(...)zewnątrz, ponieważ grillowanie odbywa się w piekarniku. Najważniejsze to wykorzystanie pysznego sosu BBQ (możesz użyć sosu ze sklepu), żeberka będą miały wspaniały smak, kolor i będą miękkie. Jak zrobić żeberka wieprzowe w piekarniku : Składniki: 1 ½ kg żeberka wieprzowe , chude, mięsiste 1 łyżeczka soli kamiennej 1 ½ szklanka sosu do grilla BBQ zakupione w sklepie lub domowej roboty W dzisiejszych czasach wybór

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Soczyste żeberka z glazurą 68

dzisiaj ugotowaliście na obiad ? Wczoraj zamarynowałam żeberka, dzisiaj je gotowałam i piekłam. Żeberka to popularne w Szwecji świąteczne danie. Uwielbiam żeberka z glazurą. Lubię je jeść rękoma i oblizywać palce. Do takiego pysznego mięska świetnie pasują marynowane oliwki kalamata i świeżutka bagietka na zakwasie . Żeberka wieprzowe jeśli dobrze przyrządzone po prostu rozpływają się w ustach. To smaczny obiad na święta(...)niedzielę. Bardzo często przyrządzam żeberka wieprzowe z piekarnika lub grillowane. Nie przepadam jednak za duszonymi żeberkami. Lubią żeberka pieczone, wytopione z tłuszczu i lekko chrupiące. Są po prostu najlepsze. Żeberka z glazurą 4 porcje Składniki: 1,5 kg żeberek, cienkich 300 ml piwa porter 0,75 ml japońskiej soi 150 g golden syropu lub miodu 1 łyżeczka suszonych płatków chili

codojedzenia
Żeberka w miodzie i ketchupie 117

Żeberka w miodzie i ketchupie to pyszne pieczone żeberka w marynacie słodko-pikantnej. Przepis na żeberka w miodzie jest bardzo prosty, więc na pewno udadzą się one każdemu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żeberka w miodzie pieczone w piekarniku są soczyste i wręcz rozpływają się w ustach. Mięsko ładnie odchodzi od kości, więc nawet Ci, co nie lubią ‘skubać(...)powinni być zadowoleni. Żeberka w miodzie z piekarnika to mój drugi ulubiony pomysł na ten rodzaj mięsa tuż po żeberkach duszonych w sosie własnym . Żeberka mogą być pieczone pod przykryciem w naczyniu żaroodpornym lub w rękawie do pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żeberka w miodzie i ketchupie – Składniki: ok. 1 kg żeberek wieprzowych (najlepiej żeberka-paski i dość mięsiste

Kulinarne Przeboje
1530.Żeberka duszone w sosie pomidorowym 159

Pyszne żeberka.. 1 kg żeberek mąka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łyżki oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego śmietana sól, pieprz  listki laurowe ziele angielskie majeranek  Żeberka pokroić.Rozgrzać olej, włożyć żeberka obtoczone  w mące,podsmażyć lekko rumieniąc.Dodać pokrojoną cebulę, czosnek i marchewkę  jeszcze chwilę razem smażyć. Dodać przyprawy, wlać wodę

Moje domowe kucharzenie
Żeberka w glazurze miodowo-ketchupowej 198

Pewnie każdy z Was robił już żeberka w miodzie i w ketchupie. Danie wzbogaciłam o ocet winny z czerwonego wina i musztardę. Ale jeśli ktoś przeoczył takie danie w swoim jadłospisie to serdecznie zapraszam do mojego przepisu. Smakuje głównie panom :) Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych 1 cebula sól, pieprz suszony majeranek 4 łyżki naturalnego miodu 10 łyżek ketchupu 3 łyżki(...)octu winnego z czerwonego wina 3 łyżeczki musztardy grillowej 1 łyżka sosu chilli olej do smażenia Żeberka nacieramy solą, pieprzem i majerankiem i podsmażamy na oleju. Cebulę kroimy w piórka wrzucamy do garnka. Dodajemy miód, ocet winny, ketchup, sos chilli, musztardę i wszystko mieszamy. Zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Dodajemy jeszcze trochę pieprzu i majeranku. Glazurę wcieramy w żeberka

Bon Appetit Małgorzaty
Żeberka w sosie własnym 129

Przepis wykorzystałam już wiele ra z y, chętnie do niego wracam, ponieważ żeberka wychodzą bardzo smaczne. Pomysł pochodzi z internetu, ale źródła nie podam, ponieważ p rz epis przepisałam bezpośrednio do zeszytu. Składniki: 70 dag żeberek 1 duża cebula czosnek granulowany 1 łyżka margaryny 3 łyżki oleju przyprawa do żeberek sól, pieprz Sposó b przygotowania: 1. Myjemy żeberka, osuszamy(...)porcjujemy. Posypujemy przyprawą do żeberek, czos nkiem granul owa nym, solą i pieprzem i wkładamy do lodówki (minimum 2 godziny do 24 godzin). 2. Na patelni rozgrzewamy olej i margarynę. Mięso rumienimy na rozgrzanym tłuszczu. 3. Do rondla dodajemy posiekaną cebulę, żeberka i razem smażymy, aż cebula się zarumieni. Wlewamy 1,5 szklanki wody i całość dusimy do miękkości

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania