żeberka - 2743 przepisów (strona:147/183)

Go West – Odkryj wina Kalifornii. 103

połączeniu z jedzeniem.    Do Cabernet Sauvignon pieczona jagnięcina, cielęcina, dziczyzna, grillowana wołowina lub krojona w plastry kacza pierś. Do Merlota idealna byłaby grillowana kaczka, udziec barani, żeberka jagnięce, sarnina lub polędwica wołowa. Do Ponot Noir zjedlibyśmy polędwicę wieprzową, delikatną dziczyznę oraz pieczony lub grillowany drób (kurczak , kaczka, indyk, bażant, przepiórka) Zinnfandel kojarzy nam się z dużym, soczystym grillowanym

królestwo garów
grillowanie 133

kurczaka szaszłyki z kurczaka udka z kurczaka roladki z indyka  pierś kaczki pierś z gęsi  kaczka z grilla T-bone z grilla  górka cielęca z grilla żeberka   karkówka karkówka z grilla II    polędwiczki wieprzowe schab z grilla comber jagnięcy kaszanka/kapusta kiszona/ śliwki/ miód    ser camembert grillowane warzywa kukurydza z grilla szparagi sałatka

królestwo garów
Tydzień Kuchni Chilijskiej w warszawskim Hotelu Bristol 106

Marques De Casa Chardonnay. Złożone o dobrej jedwabistej strukturze. Dominowały aromaty dojrzałych owoców, ananasów, bananów i Brzoskwiń. Z przyjemnych i długim finiszu. W końcu przyszedł czas na dania mięsne: Żeberka wołowe / polędwica wołowa / quinotto z warzywami / orzechy włoskie Jagnięcina / liście botwiny / pszenica mote / suszone grzyby Do nich zaproponowano nam wino Marques De Casa Cabernet Sauvignon. Typowy, bardzo przyjemny przykład chilijskiego

królestwo garów
Odkrywamy kalifornijskie wina 130

smażonych. Do pieczonej jagnięciny, dziczyzny...   Petite Sirah   Do kurczaka barbecue, kanapki z pieczonej wołowiny z musztardą, łagodnych serów pleśniowych.   Merlot   Do grillowanej kaczki, udźca baraniego, żeberek jagnięcych, sarniny, polędwicy wołowej.   Pinot Noir   Do grillowanego dzikiego łososia, pieczonych nóżek cielęcych, dań z boczku wędzonego, pieczonego lub grillowanego drobiu (kurczak, kaczka, indyk, bażant, przepiórka).   Syrah

królestwo garów
żeberka z gruszkami 66

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1 kg żeberek 3 łyżki ketchupu słoik gruszek-kompot

Ugotujmy Coś
Męskie gotowanie 113

prawdziwi faceci”! Prawdziwy facet według Cave’a je mięso. Je go dużo i w tradycyjnych, oszczędnych potrawach. Mamy tu zatem przepisy na steki, burgery, wołowinę, baraninę, boczek, żeberka. Słowem mięso omal saute. Wszystkich dotkniętych tą opinią wegetarian od razu uspokajamy, że my tu też wypadamy na średnio męskich. Autor zresztą ma dla nas wszystkich propozycję: Want to explore

GRUBY WAŁEK
Marzenie o Toskanii, czyli pizza, pizza, pizzunia na super prostym cieście! 157

przybranie: 30 dag żółtego sera (dobrze topliwego - gatunek w zależności od preferencji, my lubimy Edam) 1 kulka mozzarelli 1 cebula 2-3 pieczarki 2 kąski mięsne (w tym przypadku żeberka z mniszka ) 1 ogórek konserwowy (z braku kiszonego) kilka plasterków szynki (z braku kiełbasy wiejskiej) kilka czarnych oliwek 5-6 suszonych pomidorów z oliwy Składniki - sos: 2-3 łyżki koncentratu

Kuchnia po mojemu
Świąteczny jadłospis po mojemu, czyli wielkanocny stół pełen inspiracji w fotograficznym skrócie 164

chlebeczka Sałatki: jarzynowa oraz chińska wg Ewy Sałatka warstwowa - tym razem wg mojej Mamy Pasztet Mamy Hani of course Schabik w musztardzie pieczony Sałatka z grillowaną piersią kurczaka Pieczone żeberka z kluskami śląskimi Mazurek biszkoptowy z bakaliami, ciasto czekoladowe i błyskawiczne - makowe Biszkoptowa babka waniliowa produkcji mojego Taty I mój Syn zwarty i gotowy pochłonąć wszystko co w zasięgu ręki

Kuchnia po mojemu
Barszcz czerwony inaczej 121

hartujemy w wodzie z lodem, następnie je wyciągamy i zdejmujemy łupinki. Z b ulionu wyjmujemy warzywa, doprowadzamy go do wrzenia (jeżeli mamy gotowy, ale możemy też ugotować na wędzonych żeberkach). Ogórki kroimy na cienkie plasterki, czosnek – w słupki, cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, przekładamy pokrojone ogórki – smażymy. Dodajemy pokrojony czosnek, a po chwili cebule i smażymy na niedużym

mojewypiekiinietylko
2 rok blogowania za mną :) 126

botwinką w sosie koperkowym CZERWIEC Ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką LIPIEC  Risotto z prawdziwkami SIERPIEŃ Paella mixta z langustynkami i kurczakiem WRZESIEŃ Dyniowe kluski śląskie z żeberkami w kapuście PAŹDZIERNIK Falafel z cieciorki, grochu i soczewicy LISTOPAD Pieczona kaczka z brukselką GRUDZIEŃ Tarta z kiszoną kapustą i grzybami Zapraszam również w tym roku

MarciochaKucharzy
Krupnik na kurczaku z kaszą jaglaną 156

Zwykle krupnik gotuję na żeberkach, dodając do niego kaszę jęczmienną. Dzisiejsza wersja jest na udkach z kurczaka - użyłam 2 kawałki ze skórą i dwa bez skóry. Zupę zagęściłam kaszą jaglaną. Dodałam również suszone grzyby, bo zawsze do zup na rosole je dodaję. Nie może w niej również zabraknąć cebuli i czosnku. Zupa smakuje jeszcze lepiej na drugi dzień ! Składniki

Czerwień i błękit
Przyprawy Rafex 153

Przyprawa do pierogów 60g 13.    Przyprawa do placków ziemniaczanych 50g 14.    Przyprawa do rosołu 70g 15.    Przyprawa do żeberek 60g 16.    Przyprawa gosposi 60g 17.    Przyprawa naturalna bez soli i glutaminianu 150g 18.    Przyprawa węgierska 60g 19.    Zioła Ojca

Kto ugości moich gości?
Babciny królik i duszona marchewka 175

oleju sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN + marynowanie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Królika myjemy, osuszamy i kroimy na części - otrzymamy 2 duże nóżki, 2 małe, 2 polędwiczki i żeberka - te ostatnie są niepotrzebne do tego dania, możemy ich użyć do przygotowania np. zupy. Tak przygotowane mięso polewamy sokiem z cytryny, nacieramy solą, pieprzem i słodką papryką (ja dodałam jeszcze

My Culinary Art
Liebster blog 151

gdyż chciałam mieć taką moją własną Książkę Kucharską:) 4.Inspiruje mnie wiele rzeczy, czasem jakiś inny blog, czasem jakiś produkt, ale większość to z przepisy wyniesione z domu rodzinnego 5.Żeberka w sosie miodowym na kukurydzy 6.Potrzebuję wielu urządzeń, ale chyba brak piekarnika najbardziej by mi doskwierał, bo bez piekarnika to już nic bym nie upiekła:D 7. Harlan Coben

Bea(u)ty kitchen
Żurek świąteczny 232

karę "iż przez 6 tygodni panował nad mięsem morząc żołądki ludzkie słabym posiłkiem swoim". Odkąd żur wkroczył do świątecznego menu przyrządza się go na wywarze mięsnym. Najczęściej na żeberkach, kiełbasie lub wędzonym boczku. Żurek podawany jest z jajkami, białą kiełbasą, skwarkami z boczku. Taką bogatą wersję nazywano wcześniej białym barszczem. Jaka obecnie jest różnica między tymi zupami? Niektórzy twierdzą

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania