Całość gotować, aż ziemniaki będą miękkie, a kasza ugotowana. Na końcu, do ugotowanej zupy dodać posiekaną natkę pietruszki. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Boczek wędzony można zastąpić wędzonymi żebarkami. Żeberka należy gotować do miękkości, następnie wyjąć z wody, obrać z mięsa i dodać je do zupy. Kaszę jęczmienną można zastąpić kaszą jaglaną. Kasza jęczmienna gotuje się przez około
Gospodyni Miejskagałązki ziele angielskie 3 szt liść laurowy 2 szt sól, pieprz do smaku kminek do smaku wedle uznania kość wieprzowa lub kawałek żeberek, łopatki kasza jęczmienna drobna 125 ml SPOSÓB WYKONANIA : - nastawiam wodę, dokładam umytą kość lub mięso i wstawiam do gotowania - między czasie obieram włoszczyznę marchew kroję w kostkę drobną lub paseczki
Basia w kuchniZamieszczam kilka przepisów z mojego bloga na dania mięsne. Może wykorzystacie. Domowa rolada Filet z indyka Żeberka w sosie słodko- kwaśnym Mielone z pieczarkami Pulpety z karkówki SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwyWariacja na temat sosu BBQ. Świetnie sprawdza się do mięs grillowanych, pieczonych -np. żeberek, chrupiących kurczaków ,mięsnych kanapek czy wreszcie tak modnych ostatnio burgerów. SKŁADNIKI 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 6 łyżek octu balsamicznego 4 łyżki keczupu 4 łyżki musztardy 4 łyżeczki miodu 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki papryki wędzonej szczypta chili oliwa z oliwek
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki, 4 litry zupy: Bulion: 200 g żeberek 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 marchewka 0,5 korzenia selera 1 pietruszka (korzeń + liście) 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 4 ziarenka pieprzu 4 suszone grzybki Zupa: 0,5 kg czerwonych buraków 2 ząbki czosnku 1 cebula pieprz i sól do smaku natka pietruszki Przygotowanie: Wszystkie składniki
cooklifewywar słoik przecieru szczawiowego 2 marchewki pietruszka liść laurowy ziele angielskie śmietana 18% gotowane jajka Wykonanie: Do zimnej wody wkładamy mięso:może być to kawałek żeberka lub kilka skrzydełek (w zależności od tego co mamy i na czym lubimy gotować zupki),marchew, pietruszkę,liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu 30 minut, do miękkości
Walijskie Pichceniezupy. Póki co jest połowa marca, pogoda jeszcze bez rewelacji, spokojnie można więc zaserwować na obiad pożywny krupniczek. Tym razem w wersji z grubej kaszy i na wędzonym żeberku. Zupka wyszła pyszna, aż słodka od dodanych warzyw i gęsta, bo do krupniku kaszy nie żałuję :) Składniki na duży gar: ok. 300g wędzonego boczku liść laurowy ziele angielskie
Walijskie PichcenieGdybym miała ocenić, która jest Nr 1 - chyba bym nie umiała :) Mimo delikatnej zmiany smaku - wszystkie uwielbiam! Przepis na zupę jest identyczny jak na OGÓRKOWĄ NA WĘDZONYCH ŻEBERKACH , z tą różnicą, że tym razem zupę gotowałam na skrzydełkach drobiowych i zamiast ziemniaków zrobiłam lane kluski. Składniki na lane kluski: 2 jajka 4 łyżki mąki Wykonanie: Jajka rozbijamy
Walijskie Pichceniejako prezent, w urocze drewniane skrzyneczki np. po winie. Uroczysta kolacja w restauracji Colmar. Cudowna kuchnia śródziemnomorska i nie tylko! Wspaniała obsługa, która z łatwością wymówi słowo "żeberka" :) Domowej roboty pesto, tapenady, sałatki z kaszy bulgur z rodzynkami, marchewką... konfitura z cebuli, grillowane papryki z cytrynami w oliwie, prosciutto, pasztety, sałatki... Jedząc zapisywałam na kartce składniki danych sałatek
Moja smaczna kuchniaGrochówka Grochówka na żeberkach Krem z dyni Krem z kurek Pomidorowa z ryżem Rosół z przypalaną cebulą Zupa buraczkowa Zupa krem kalafiorowa Zupa krem z brokułów Zupa krem z cukinii Zupa wiśniowa
Aga w kuchnigrochowa, w trochę innym niż to jej klasyczne wydanie. Grochówka kojarzy się nam z reguły z wojskową garkuchnią, z zupą podaną w tradycyjny sposób, ugotowaną na wędzonych żeberkach w kawałkami ziemniaków. Moja grochówka jest trochę inna, bardzo prosta, z niewielką ilością składników. Może i Wam posmakuje ? Grochowa zupa-krem Składniki: 475 g suchego
Kulinarne przygody Gatitypieczonymi pomidorami Klasyczny steak z antrykotu z masłem miso Beef bourgunion z karkówki z pure z fioletowych ziemniaków Stir fry ze skrzydła wołowego z pęczakiem Długo pieczone żeberka z konfiturą z czerwonej cebuli
Kulinarne przygody Gatityczasie Lekcji gotowania z Dobrą wołowiną i Grzegorzem Łapanowskim przygotowaliśmy między innymi długo pieczone żeberka z konfiturą z czerwonej cebuli. Muszę powiedzieć, że ta konfitura bardzo mi przypadła do gustu i postanowiłam ją odtworzyć w mojej kuchni. Konfitura z czerwonej cebuli Składniki na 6-8 porcji Czas przygotowania: 40 minut Składniki
Kulinarne przygody Gatitymiseczce można doprawić jogurtem lub śmietaną. Przepis ten znalazłam w "Przepisach na zdrowie"- przesłała go pani D. Zygmunt Tam podano, że można ją ugotować w wersji na żeberkach, moja jest w wersji bezmięsnej, letniej :) Oryginalna w smaku, delikatniejsza od tradycyjnej ogórkowej, mnie pasuje ten smak
Proste Potrawysoczewicy czerwonej 1 szklanka małej białej fasolki 2 ziemniaki 500 gram przecieru pomidorowego pół szklanki śmietany 1/2 cukinia papryka 3 litry wody 2 kostki rosołowe warzywna lub z żeberek 3 łyzki przyprawy typu Warzywko szczypta chilli 2 ząbki czosnku szczypta imbiru Wykonanie: Soczewice, fasolę pozostawiamy do namoczenia przez kilka godzin lub na noc zwłaszcza fasole. Następnie juz wymoczoną
NaKońcuJęzyka