żeberka - 2797 przepisów (strona:145/187)

Pieczony schab z kością 176

Knorr raczej się kojarzy z gotowcami typu "zalej wrzątkiem", ale tym razem wypuścili całkiem zacny produkt. Pierwsze dwie esencje nie pozostawiają wątpliwości, że to całkiem przyjemny towar. Dla przypomnienia: - Żeberka z sosem keczupowo-cebulowym - Pierś indycza faszerowana daktylami  Zresztą to danie również pokazało nam, że te esencje nie są takie złe jak niektórzy dyletanci o nich piszą

Marder&Marder Manufacture
Grillowana pierś indycza marynowana w jogurcie 200

czwarty już, w którym testujemy nowe esencje Knorr przeznaczone dla osób gotujących od podstaw. Zresztą o wszystkim tym pisaliśmy w trzech poprzednich wpisach. Zapraszamy do zapoznania się z nimi: - Żeberka w sosie cebulowo-keczupowym - Pierś indycza faszerowana daktylami - Pieczony schab z kością Tym razem właśnie wzięliśmy na warsztat esencję do sosu pieczeniowego ciemnego. I znowu się nie zawiedliśmy, sos zyskał

Marder&Marder Manufacture
Żurek wielkanocny 239

pochwał pod adresem mojego żurku jeszcze nie słyszałam, tak więc chyba tegoroczna świąteczna zupa była wyjątkowo udana i mogę spokojnie podzielić się przepisem. 1kg mięsnych kości wieprzowych 1/2kg wędzonych żeberek lub boczku 1/2l zakwasu 1kg białej kiełbasy 4-5 ząbków czosnku 2 marchwie, pietruszka (korzeń i nać), kawałek selera ziemniaki w ilości odpowiedniej do ilości osób konsumujących;] kilkanaście ziaren ziela

Kuchenna Kontrrewolucya
Zupa z włoskiej kapusty na wędzonce 344

octu jabłkowego Wykonanie: Żebro myjemy, wkładamy do garnka zalewamy 2 litrami wody, dodajemy listek laurowy, ziarenka ziela i zagotowujemy. Włoszczyznę obieramy kroimy w kosteczkę dokładamy do garnka. Gotujemy z żeberkiem około 40 min. Pod koniec gotowania dokładamy poszatkowaną kapustę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki przyprawiamy, chwilę gotujemy na wolnym ogniu doprawiamy do smaku octem jabłkowym, solą i świeżo zmielonym pieprzem

kgwjanczewo
Botwinka z młodymi ziemniakami 239

twardo Botwinkę dokładnie myjemy. Odkrawamy buraczki, obieramy je i kroimy w kostkę. Łodygi drobno siekamy (z niewielką ilości liści). W garnku nastawiamy wywar warzywny lub rosół, dodajemy wędzone żeberka lub boczek, ziele angielskie, liście laurowe, pokrojone buraczki oraz obraną i pokrojoną również w kostkę marchewkę. Gotujemy na małym ogniu przez 15–20 minut, aż warzywa będą miękkie. Młode warzywa gotują

bistro mama
Zupa z młodej kapusty z pomidorami 246

zupę przyprawić solą i pieprzem do smaku. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 2,75 litra zupy. Zupę można także ugotować na rosole drobiowym czy na żeberkach. Pomidoy do zupy muszą być dojrzałe. Inaczej bardzo długo nie rozpadną się w zupie. Pomidory można zastąpić puszką pomidorów krojonych w zalewie (400 g) lub koncentratem pomidorowym (200 g). Źródło

Gospodyni Miejska
żeberka duszone w pikantnym ketchupie i musztardzie 137

Polecam przepis na żeberka najpierw smażone a póżniej duszone..Ja mam takie słuszne porcje jakie lubi mój mąż produkty

Ugotujmy Coś
Potrawka z ciecierzycy i fasolek -danie jednogarnkowe 287

smacznie.  Zapraszam do pichcenie i dzielenie się opinią i fotkami :)  Konkurs trwa :) *potrawkę podałam na talerzu z serii Martha Platin od Porcelana Bogucice  60 dag wędzonych żeberek ( kąty) 50 dag cienkiej kiełbasy ( podwawelska lub inna) 1 duża cebula puszka fasolki czerwonej (400 g) puszka fasolki białej (400 g) puszka ciecierzycy (400 g) 2 listki laurowe 3 kulki

Takie tam pichcenie
Donna Hay "Szybko, świeżo, prosto" - kilka słów o książce 225

dział - ŚWIEŻO - klasyczne dania w nowej, świeżej odsłonie - np. sałatka Cezara czy caprese, burger, stek, makarony, pieczone kurczaki,  pieczone mięsa, jajka na grzankach, kurczak w cieście, zupy, pierożki, żeberka, ryby i krewetki. Na końcu działu również znajdują się słodkości - np. bananowo-karmelowe ciasto, kruchy placek z brzoskwiniami, pudding cytrynowy, panna cotta, creme brulee czy czekoladowe brownie. Trzeci dział - PROSTO

Plate of Joy
Ciapkapusta 287

Ciapkapustę jedliśmy po raz pierwszy. Jedliśmy u naszej przyjaciółki Oli - rodowitej Ślązaczki. Sama  ciapkapusta smakuje wyśmienicie  a z dodatkiem żeberek lub kotletów mielonych  to prawdziwa uczta. Staraliśmy się zapamiętać przepis i zapisać w wersji oryginalnej, ale wersja Oli jest najlepsza.    Składniki: -kiszono kapusta - 1 kg -kartofle - 0,7 kg - 2 średnie cebule -czorny pieprz -magi

Maminek kulinarny
Wędzony sos Barbecue. 204

blogu jest już przepis na standardowy sos Barbecue , o którym pisałam, że pasuje do   żeberek i pikantnych skrzydełek, kanapek z mięsem oraz jako sos do pizzy (smarujemy nim ciasto przed wypieczeniem lub po, jak kto woli). Tym razem przygotowałam go ze słodką papryką wędzoną, która dodała mu dodatkowego posmaku, co moim zdaniem idealnie do niego pasuje. Do jego przyrządzenia

MamaOskarka
Grochowa na wędzonych żeberkach 140

jagodzianka" Zupa grochowa jest wyjątkową zupą. To wspomnienie z dzieciństwa, zupa, która rozgrzewa i syci. Grochowa na wędzonce to polska klasyka, … Przeczytaj cały artykuł Post Grochowa na wędzonych żeberkach pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Krupnik 184

Blueberry Corner by "jagodzianka" Magda Gessler gotuje krupnik na żeberkach cielęcych. Ja, tak samo jak moja mama i babcia do przygotowania krupniku wykorzystuję kości … Przeczytaj cały artykuł Post Krupnik pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Bigos 169

jest ekstra. Polecam szczególnie tym, którzy myślą, że smaczne gotowanie musi być trudne- przekonajcie się jak bardzo się mylicie! Składniki: 2 kg kiszonej kapusty 0,5 kg łopatki wieprzowej żeberko wołowe 3 kiełbasy 3 liście laurowe pieprz garść suszonych grzybów 100g koncentratu pomidorowego woda łyżka smalcu   Sposób przygotowania: Mięso obsmaż na smalcu na złoty kolor. Dodaj kapustę, grzyby, przyprawy

Wielki apetyt
Restauracja Rondel- Sopot 145

leśniczego, czyli boczniaki w panierce podawane z kurkowym sosem.  Nazwa -Rondel ma swoje odzwierciedlenie w menu. Podano w nim shoarmę. Moja towarzyszka zabrała się za polecone przez obsługę- żeberka. Mimo wielkości porcji, skusiłyśmy się na desery -łatwo nie było,ale stanęłyśmy na wysokości zadania. Ciasto marchewkowe i deser z mascarpone (bardzo fajny, lekki, chrupiący i owocowy- zdecydowanie nasz faworyt

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania