pora roku – kolorowa i piękna. To właśnie we wrześniu i w październiku mam najwięcej motywacji do gotowania i chęci do sięgania po nasze, lokalne produkty. Dynie, pomidory, maliny, śliwki, jabłka oraz oczywiście orzechy. Ten czas kojarzy mi się także z rodzinnymi spotkaniami, przy ognisku lub kominku, Czytaj dalej... Artykuł Pieczone jabłka nadziewane kaszanką pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakupracy mały słoiczek * kilka łyżek jogurtu kilka łyżek musli ( u mnie pyszne musli z Sante ) owoc – u mnie pół nektarynki, ale może to być jabłko, śliwki, gruszka co tylko posiadasz Na dno słoiczka przekładamy łyżką jogurt naturalny, na niego kładziemy musli i na to owoce. Zamykamy słoiczek. W pracy otwieramy mieszamy zawartość
Kuchnia na wzgórzukaszę manną podprażyć na suchej patelni. Później kaszkę ugotować na mleku, aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Opcjonalnie dosłodzić, dodać kilka kropel aromatu migdałowego. Swoją kaszkę podałam z sosem śliwkowym (śliwki pokrojone i podgrzane wraz z cukrem w kuchence mikrofalowej) i pokrojonymi migdałami
tost z dżememgrecki, do tego domowa granola lub ulubione musli, które kupuję w Rossmannie (dobra kaloria), do tego pół łyżeczki płynnego miodu i sezonowe owoce (maliny, jeżyny, wcześniej truskawki, teraz śliwka, banan, brzoskwinia). W pracy piję też dużo wody, w domu już gorzej :) LUNCH (godz. 13.30 - 14.00) Nie przepadam za tym słowem, ale ono najlepiej oddaje
bistro mamagram mąki pszennej typ 500 20 gram świeżych drożdży 3 żółtka 100 gram cukru szczypta soli 200 ml mleka 100 gram masła 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego + dwie garści śliwek Czytaj więcej
Fiolka w kuchnikanapki są podstawowym pożywieniem studenta... TOP 10 Kanapki z chleba amarantusowego, serkiem typu almette śmietankowym/serkiem kermowym tip, brokułem na chwilę sparzonym w bulionie warzywnym Kanapki z chleba ze śliwką z masłem, sałatą lodową, wędliną drobiową,majonezem light, ogórkiem zielonym,pomidorem, porem, kiełkami+sól,pieprz,przyprawa fit up + zajedzone michą zupy ogórkowej zabielanej jogurtem naturalnym Bułka fitness/bułka z dynią
Fiolka w kuchniInspiracją był przepis z tej strony składniki 1 perliczka oliwa z oliwek 2 marchewki, pokrojone na kawałki 2 czerwone cebule, pokrojone na kawałki 6 suszonych śliwek, daktyli lub fig skórka z 1/4 kiszonej cytryny pokrojona w paski parę listków mięty, posiekane harissa do podania marynata (chermoula) 1 duża czerwona cebula
Stare GaryMotywem przewodnim była gra League of Legends i jeden z jej bohaterów Teemo ;) Tort nie był za słodki, krem bardzo lekki z kawałkami czekolady i mocno wyczuwalnym smakiem śliwek, skomponowały się przepysznie. Zdjęcia kiepskiej jakości ale to dlatego, że jedno z nich było robione telefonem a drugie już podczas imprezy urodzinowej w niekorzystnym świetlne. Zapraszam;) Składniki
Krakowskie smaki Aniblasze wyłożonej papierem do pieczenia polanym łyżką oleju. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. ok. 20 minut. Podawać gorące. ------------ Podobne: Pomidory faszerowane ryżem Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Faszerowana cukinia
Weekendy w domu i ogrodzieSurowa gryczanka kakao-banan, ze śliwkami W pędzie robię sobie jeszcze kawę, chowam słoik, szukając jednocześnie śpiwora i biletów, jak zwykle śpię za mało, ale to nic, bo zaraz wsiadam w busa i widzimy się w Poznaniu, wracam w poniedziałek :) Tak miało być, teoretycznie powimnam być w połowie drugi w praktyce niedawno wyruszyłam
More food, love and dreamsmają wspaniałe właściwości lecznicze: obniżają ciśnienie tętnicze krwi, poziom cholesterolu, wzmacniają mięsień serca. Dlatego nalewka z nich przygotowana nie tylko jest smaczna ale i zdrowa. Dodatek przypraw i suszonych śliwek wzbogaca smak trunku i dodaje mu lekko korzennego, złożonego aromatu. Możecie połączyć przyjemne z pożytecznym. Wybierzcie się z rodzina na spacer
Pyry na Gazmetoda z jajkiem, ale to już zostawiam do wyboru). Doprawiamy wywar solą oraz pieprzem ( wcześniej próbując) i ponownie zagotowujemy. Z mięsnej masy, w dłoniach, formujemy niewielkie pulpety ( wielkości sporej śliwki) i wkładamy je do gotującego się wywaru. Zmniejszamy ogień, tak by wywar tylko mrugał i gotujemy pulpety przez 2-3 minuty. Następnie dodajemy pozostałą część posiekanej natki pietruszki, oraz
Miód i pieprzBył pasztet z wątróbkami, teraz czas na wątróbkę. Z dobrymi śliwkami i wyśmienitymi, dojrzałymi figami. Do tego kilka azjatyckich dodatków, które wydały się nam interesujące w połączeniu z podrobami i owocami. Taki szkic na przepis. Po szybkich zakupach można było … Czytaj dalej
slodkokwasnaplUwielbiam wrzesień! Te wszystkie dojrzałe owoce motywują swoim smakiem do pieczenia i wypróbowywania nowych przepisów. Dzisiaj mam dla Was ciasto, które bardzo nam zasmakowało! Połączenie śliwek, ricotty, cytryny i wanilii gwarantuje sukces :). Jest bardzo proste do wykonania, więc proszę, żebyście nie przestraszyli się długiego opisu wykonania. Polecam! Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego
Przepisy Aleksandry