gram mąki pszennej typ 500 20 gram świeżych drożdży 3 żółtka 100 gram cukru szczypta soli 200 ml mleka 100 gram masła 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego + dwie garści śliwek Czytaj więcej
Fiolka w kuchnikanapki są podstawowym pożywieniem studenta... TOP 10 Kanapki z chleba amarantusowego, serkiem typu almette śmietankowym/serkiem kermowym tip, brokułem na chwilę sparzonym w bulionie warzywnym Kanapki z chleba ze śliwką z masłem, sałatą lodową, wędliną drobiową,majonezem light, ogórkiem zielonym,pomidorem, porem, kiełkami+sól,pieprz,przyprawa fit up + zajedzone michą zupy ogórkowej zabielanej jogurtem naturalnym Bułka fitness/bułka z dynią
Fiolka w kuchniInspiracją był przepis z tej strony składniki 1 perliczka oliwa z oliwek 2 marchewki, pokrojone na kawałki 2 czerwone cebule, pokrojone na kawałki 6 suszonych śliwek, daktyli lub fig skórka z 1/4 kiszonej cytryny pokrojona w paski parę listków mięty, posiekane harissa do podania marynata (chermoula) 1 duża czerwona cebula
Stare GaryMotywem przewodnim była gra League of Legends i jeden z jej bohaterów Teemo ;) Tort nie był za słodki, krem bardzo lekki z kawałkami czekolady i mocno wyczuwalnym smakiem śliwek, skomponowały się przepysznie. Zdjęcia kiepskiej jakości ale to dlatego, że jedno z nich było robione telefonem a drugie już podczas imprezy urodzinowej w niekorzystnym świetlne. Zapraszam;) Składniki
Krakowskie smaki Aniblasze wyłożonej papierem do pieczenia polanym łyżką oleju. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. ok. 20 minut. Podawać gorące. ------------ Podobne: Pomidory faszerowane ryżem Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Faszerowana cukinia
Weekendy w domu i ogrodzieSurowa gryczanka kakao-banan, ze śliwkami W pędzie robię sobie jeszcze kawę, chowam słoik, szukając jednocześnie śpiwora i biletów, jak zwykle śpię za mało, ale to nic, bo zaraz wsiadam w busa i widzimy się w Poznaniu, wracam w poniedziałek :) Tak miało być, teoretycznie powimnam być w połowie drugi w praktyce niedawno wyruszyłam
More food, love and dreamsmają wspaniałe właściwości lecznicze: obniżają ciśnienie tętnicze krwi, poziom cholesterolu, wzmacniają mięsień serca. Dlatego nalewka z nich przygotowana nie tylko jest smaczna ale i zdrowa. Dodatek przypraw i suszonych śliwek wzbogaca smak trunku i dodaje mu lekko korzennego, złożonego aromatu. Możecie połączyć przyjemne z pożytecznym. Wybierzcie się z rodzina na spacer
Pyry na Gazmetoda z jajkiem, ale to już zostawiam do wyboru). Doprawiamy wywar solą oraz pieprzem ( wcześniej próbując) i ponownie zagotowujemy. Z mięsnej masy, w dłoniach, formujemy niewielkie pulpety ( wielkości sporej śliwki) i wkładamy je do gotującego się wywaru. Zmniejszamy ogień, tak by wywar tylko mrugał i gotujemy pulpety przez 2-3 minuty. Następnie dodajemy pozostałą część posiekanej natki pietruszki, oraz
Miód i pieprzBył pasztet z wątróbkami, teraz czas na wątróbkę. Z dobrymi śliwkami i wyśmienitymi, dojrzałymi figami. Do tego kilka azjatyckich dodatków, które wydały się nam interesujące w połączeniu z podrobami i owocami. Taki szkic na przepis. Po szybkich zakupach można było … Czytaj dalej
slodkokwasnaplUwielbiam wrzesień! Te wszystkie dojrzałe owoce motywują swoim smakiem do pieczenia i wypróbowywania nowych przepisów. Dzisiaj mam dla Was ciasto, które bardzo nam zasmakowało! Połączenie śliwek, ricotty, cytryny i wanilii gwarantuje sukces :). Jest bardzo proste do wykonania, więc proszę, żebyście nie przestraszyli się długiego opisu wykonania. Polecam! Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego
Przepisy Aleksandrypłatki owsiane i otręby gryczane na mleku sojowym waniliowym z duszonymi śliwkami i cynamonem
breakfast of dreamsJest wrzesień i na naszych stołach coraz częściej gościć będą jesienne smaki :) Jabłka, gruszki, śliwki w towarzystwie cynamonu, imbiru czy kardamonu idealnie pasują do rozgrzewających ciast i babeczek, na które mamy ochotę, gdy za oknem deszcz i zimno... Kawałek domowej szarlotki z kubkiem ciepłej herbaty lub puszysta babeczka i ulubione kakao szybko poprawiają humor w zimne wieczory :) Dziś zapraszam
Chocolate Muffin BlogDyniowe ciasto z ciecierzycy*; ze śliwkami, tahini i miodem *z ubitym białkiem Ciecierzyce kocham całym sercem (hummus ostatnio moim uzależnieniem), wszelkie wypieki z niej też i dalej miałam z niej kombinować, ale została gdzieś tam zapomniana w czeluściach tysiąca innych rzeczy, aż do chwili, gdy zagościła ona u Weroniki w wydaniu dyniowym, wiedziałam, że i ja niebawem
More food, love and dreamsłyżka masła 1 łyżka sosu sojowego 0,5 szklanki czerwonego wytrawnego wina odrobina curry, kurkumy, pieprzu 1 łyżka miodu z facelii 50 g rodzynek ( można dodać suszone śliwki i morele) Składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Kurczaka dobrze myjemy i osuszamy. Na rozgrzaną patelnię dodajemy masło i na nim podsmażamy kurczaka, tak aby skórka się lekko zarumieniła. Następnie przyprawiamy curry
Niezły Młynek