zdrowe przepisy - 11000 przepisów (strona:239/734)

Fasolka po bretońsku-pycha 1060

Fasolka po bretońsku to stosunkowo łatwe do przygotowania danie, ma rzeszę zwoleników.Ja się plasuję w czołówce wielbicieli,choć muszĘ przyznać, robię fasolkę bardzo rzadko. Ten

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dynia faszerowana kasza gryczaną i pieczarkami 237

Dynia,prawdziwa krolowa jesieni nadal zajmuje poczesne miejce w mojej kuchni.Nadaje sie nie tylko na pyszna ,rozgrzewajaca zupe,dodatek do ciast i nalesnikow,sprawdzi sie rowniez

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z mango i mlekiem kokosowym-znakomity 198

Dawno bylam ciekawa tego smaku.Mango-najwykwintniejszy owoc tropikalny,ze wzgledu na smak ,zapach i kolor z kremowym,gestym i delikatnym i upajajacym zapachem miazszem.Do tego niepowtarzalny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Barszcz czerwony zabielany na zakwasie buraczanym-wegeteriański wg Kuchni Polskiej 191

Zupy sa pracochlonne,bo wymagaja czasu..Do tych zup nalezy przygotowanie czerwonego barszczu.Trud sie jednak oplaci,a przepis ten zadowoli i wegetarian i miesozercow.To kwestia dodania

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Buraczki zasmażane 186

Buraczki zasmazane to klasyk polskiej kuchni i pyszny dodatek do zimowego obiadu.Swietnie smakuja z ziemniakami,wszelkiej masci kluskami,kopytkami i pyzami oraz smazonym i duszonym miesem.To

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Waniliowy niezbędnik świąteczny.Domowy cukier i esencja waniliowa 145

Jesli zadajemy sobie trud wypiekania domowych slodkosci,zadbajmy rowniz o skladniki do nich najwyzszej jakosci bez chemicznych dodatkow.Wiekszosc ciast i deserow wymaga dodatku  cukru waniliowego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa krem z pasternaku z orzechami włoskimi 187

Pasternak niegdys krolowal na polskich stolach.Warzywo to przegralo kilkaset lat temu z ziemniakiem i wloszczyzna sprowadzona do Polski przez krolowa Bone.Nadal rzadko sie pojawia na naszych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Naleśniki gryczane z dyniowym nadzieniem 193

Gryka ,ktora ma silne wlasciwosci rozgrzewajace jest idealnym uzupelnieniem diety jesienno-zimowej.Chetnie jemy ugotowana kasze jako dodatek do drugiego dania.Dzis gryka wystapi w roli glownej,jako skladnik

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makaroniki z marcepanem i makiem 194

Pierwsza niedziela adwentu za nami.A przed nami nie tylko radosne 4 tygodnie oczekiwania na swieta Bozego Narodzenia,ale rowniez ciasteczkowe manewry kuchenne.Przyznam szczerze ,ze nie przepadam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rogaliki krucho-drozdzowe- najlepsze 190

Przepis na te kruche rogaliki z dodatkiem drozdzy jest ze mna od zawsze .Uwielbiam je nie tylko ja, smakuja wszystkich .Niezwykle kruche i delikatne w smaku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Piernik mocno czekoladowy 176

W polska tradycje swiateczna wpisane sa pierniki,koniecznie  na miodzie i pachnace korzennymi przyprawami.Bez nich trudno wyobrazic sobie swieta.Kazdy ma swoj najlepszy przepis powielany przez

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chałka makowa i co o maku warto wiedzieć 160

Nikt zapewne nie wyobraza sobie Wigilii bez potraw przygotowanych z maku.W kazdym regionie sa one inne.W koncu ile ziarenek w utartej masie z jego udzialem,tyle

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Świąteczny łosoś pieczony w cieście francuskim z duszonym porem z curry 286

Tak podana rybe mozna spokojnie wlaczyc do swiatecznego menu,bo nie tylko wyglada niezwykle dekoracyjnie ale i smakuje doskonale.Losos zapieczony w chrupiacym francuskim ciescie-to klasyk

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Paluchy z parmezanem-błyskawiczne 194

Po wczorajszym lososiu,pozostalo mi sporo okrawkow z ciasta francuskiego.Z tych resztek zrobilam blyskawiczna przekaske z parmezanem.Paluchy sa bardzo chrupiace i delikatne,a przygotowanie ich zajmie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Apfel-Strudel czyli strudel z jabłkami i bakaliami 156

Tradycyjny wiedenski strudel,popularny zwlaszcza w Austrii,a uwielbiany przez Niemcow.Najlepiej smakuje podany na cieplo z bita smiatana,sosem waniliowym lub lodami,choc nam smakuje najbardziej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania