Gratka dla lasuchow.Bez mieszania,ucierania, odwazania pyszne" co nieco "do kawy.Chrupiace ciasto francuskie,soczysty marcepan i morele.Polaczenie smakow idealne. Zniewalajaca,pachnaca,blyskawiczna tarta.Zjecie ja zanim zdazy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!W tym roku nie mam wlasnych dzialkowych pomidorow.Te sklepowe nie maja u nas specjalnego powodzenia.Albo sa wszystkie niedojrzale i nie nadaja sie do niczego czekajac na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Najbardziej lubie lososia,ktory smakuje jak losos.Ryba ta ma tak fenomenalny smak,ktory w czystej postaci jest wrecz metafizyczny.Dlatego stosuje do tej doskonalosci tylko sol i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ciasto z cukinia? Zaskoczeni? Wlasnie tak uniwersalna jest cukinia.Sprawdzila sie nawet w ciescie,a wlasciwie to chyba raczej w babce.Za babkami nie przepadam,ale ta cukiniowa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!W tym roku,dzieki wyjatkowej operacji slonecznej owoce sa niezwykle smaczne, slodkie i aromatyczne.Korzystajmy zatem z ich dobrodziejstw,bo lato jest takie krotkie.Kupilam dzis koszyczek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Knedle ze sliwkami wpisane sa w tradycje polskiej kuchni.Potrawa ta jest rowniez bardzo popularna w Niemczech (skad zreszta pochodzi) oraz Austrii.Nie znam nikogo kto ich
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Tarta brzoskwiniowa w stylu rustykalnym.Tu perfekcjonizm nie jest wymagany,bo im bardziej nieforemnie rozwalkujemy ciasto ,tym tarta bedzie bardziej szykowna.Musicie sprobowac,bo tarta jest przepyszna.Niesamowicie chrupiace
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Korzysci z domowego przetworstwa nie trzeba nikomu uzasadniac tym bardziej,ze wrocila" moda" na domowe kompoty,w ogole na domowe przetwory. Posiadacze dzialek i przydomowych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Lubicie "ruskie "nadzienie pierogowe,a nie macie cierpliwosci lepic pierogow?Jest alternatywa,pyszne nadzienie pierogowe w nalesnikach.Do nalesnikow mozemy spokojnie uzywac 100 % razowej maki drobno mielonej.Nie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Mieso mielone doskonale komponuje sie z delikatnym smakiem baklazana. Sprawdzi sie jako danie obiadowe lub bedzie swietna kolacja.Dodatek ugotowanej kaszy jaglanej sprawi,ze nadzienie miesne bedzie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzem morelowy to najsmaczniejszy z dzemow.Wlasciwie oprocz cukru nie potrzebuje zadnych dodatkow,chyba ze innych owocow.Ma niezwykle intensywny ,boski smak i przepiekny kolor.Bezapelacyjnie to moj dzemowy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Brzoskwinie i morele juz oberwane i przetworzone.Jeszcze dojrzewaja jezyny.W lodowce cierpliwie stalo wiaderko twarogu z Piatnicy przywiezione z urlopu w Polsce i czekalo na swoja kolej.Powstal
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ryba po grecku o tej porze roku jest chyba najsmaczniejsza,bowiem "babie lato" oferuje nam dojrzale,pachnace latem kolorowe warzywa.Choc zaden Grek nie zna tej potrawy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Golabki z miesem i ryzem to klasyk polskiej kuchni.Owszem ,danie troche pracochlonne,ale jednorazowo przygotujemy ilosc wystarczajaca na kilka dni,lub nawet uda sie cos zamrozic.Lubie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Coraz czesciej mozemy spotkac w handlu swieze figi.Wrzesien to ich pora.Sa w naprawde w przystepnej cenie.Takze sie nie zastanawiajcie tylko wrzuccie je do koszyka.Mozliwosci ich wykorzystania
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!