zawijane z szynki - 429 przepisów (strona:8/29)

Tortille-przekąska idealna na imprezę 78332

czosnek w proszku wykałaczki PRZYGOTOWANIE: Pomidory kroimy w kostkę,mieszamy z majonezem,wyciśniętym czosnkiem, solą ,pieprzem na placek każdej tortilli ,kładziemy listki sałaty,układamy plastry sera,szynki i pokrojone pomidorki zawijamy ciasno w rulonik,kroimy w ok 3-4 cm kawałki wbijamy wykałaczkę w każdy kawałeczek ,żeby dobrze się trzymało i gotowe- SMACZNEGO

Swojskie jedzonko
Pakieciki ze szparagami w wersji podlaskiej 150

źdźbła trawy żubrowej olej, masło sałata 2 łodygi mięty sól morska Obrane szparagi podgotować na parze razem z trawą żubrową. Chodzi o to, by zmiękły. Plastry szynki przekroić wzdłuż i zawijać nimi szparagi. Związywać trawą żubrową. Obsmażać pakieciki z obu stron na rozgrzanym oleju z masłem. Podawać z liśćmi sałaty wymieszanymi z miętą (u mnie mięta omszona). Całość posypać

Weekendy w domu i ogrodzie
Roladki z szynką i jajkiem w dietetycznym sosie 235

ręką.SKŁADNIKI:kilka plastrów szynki ( wszystko zależy od tego ile chcemy roladek)4 jajka1 twardy pomidorNa sos:2 łyżki jogurtu naturalnego , gęstego1 łyżeczka musztardy1 łyżeczka chrzanu2 ząbki czosnkuszczypta soli i pieprzuWYKONANIEWszystkie składniki sosu łączymy i dobrze mieszamy. Czosnek wyciskamy przez praskę.Jajka gotujemy na twardo- studzimy. Na szynkę kładziemy ćwiartki jajka zawijamy w rulonik, układamy na plastry pomidora. Każą

W kuchennym oknie Ewy
Kotlet cordon blue- Kotlet faszerowany 306

Składniki6-8 kotletów6-8 plasterków szynkikostki sera żółtegoolejsól, pieprz, paprika, bułka tartajajkomąka Wykonanie:Ubijamy kotlety- najlepiej ubijać między woreczkami.Ubity kotlet- solimy, pieprzymy , paprykujemy. Na kotlet układamy plaster szynki I ser żółty. Zawijamy. Obtaczamy w mace, jajku I bułce tartej.Smażymy na średnim gazie ze wszystkich stron. Kotlety podałam z brokułami.Smacznego

Smaki Edyty
Bitki wieprzowe w sosie kurkowym 307

naturalnym pieczeniowym sosie, który powstaje podczas duszenia mięsa. My lubimy wszelakie dania mięsne z wieprzowiny szczególnie polecamy przepis na szynkę duszoną , czy żeberka , zrazy wieprzowe zawijane Jak zrobić bitki z wieprzowiny w sosie z dodatkiem kurek? Składniki: 50 dag szynki wieprzowej sól, pieprz i słodka czerwona papryka do smaku 2 łyżki oleju 1 szklanka świeżych kurek 2 łyżki mąki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szynka z majerankiem i jabłkiem 210

wykorzystałam do obiadu a to co zostało posłużyło jako wędlina na kanapki. Składniki: - 1 kg szynki - 1 jabłko - 1 cebula - 1/2 szklanki oleju - 1 łyżka soli - 1 łyżeczka pieprzu czarnego - garść majeranku Przygotowanie: Szynkę nacieramy przyprawami, obkładamy plasterkami cebuli oraz jabłka. Całość zawijamy w folię i zostawiamy na noc. Zamarynowaną szynkę pieczemy w 160 C przez około 2 godziny

Zainspirowana w kuchni
Pikantne roladki z szynki 873

szczypiorek, koperek i wystudzoną oraz bez nadmiaru tłuszczu podsmażoną cebulkę z papryczką.  Wszystko mieszamy doprawiając sokiem z cytryny i pieprzem. Gotowy farsz układamy na plasterku szynki w postaci wałeczka i zawijamy w roladkę. Roladki przecinamy w pół pod skosem i układamy na stojąco na talerzu. Przechowujemy w lodówce i podajemy schłodzone

Mechanik w kuchni
Zraziki wołowe z ogórkiem i suszonym pomidorem na parze 189

dzielimy na 2-4 mniejsze, podłużne kawałki. Ogórki i pomidory kroimy na słupki (ćwiartki), a szynkę rwiemy na mniejsze części. Przy krótszym brzegu kładziemy po kawałku szynki, słupku ogórka i pomidora. Zawijamy dokładnie w roladkę i spinamy wykałaczką, w celu uniknięcia jej rozwijaniu się. Wszystkie roladki umieszczamy na sicie/przystawki do gotowania na parze, bądź w koszyczku bambusowym i gotujemy

Be Fit Be Strong
,,Krokiety z chleba tostowego’’ 6929

tutaj ) papryka słodka ( kupiona tutaj ) Przygotowanie: Każdą kromkę cienko rozwałkowujemy wałkiem dla lepszego zwijania. Odcinamy z każdej kromki skórki. Na każdą kromeczkę kładziemy żółty ser, plasterek szynki oraz połowę parówki i zawijamy. Krokiety zamaczamy w roztrzepanym jajku z przyprawami oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony do zarumienienia na złoto. Smacznego

Podróż w kulinaria
Pieczony pieróg pełnoziarnisty II z mięsnym nadzieniem, czyli ciepła kolacja dla spracowanego Męża 203

trochę letniej wody do wyrobienia ciasta Składniki (farsz): 1/2 piersi z kurczaka 1 pieczarka 15 dag sera żółtego (gouda) 3-4 różyczki brokuła 2 plastry boczku zawijanego z przyprawami 1 plaster szynki wiejskiej 1/2 niewielkiej cebuli Pierś z kurczaka pokroiłam w drobną kosteczkę, zamarynowałam na kilka godzin w soli, pieprzu, curry i odrobinie majonezu. Następnie usmażyłam wraz z posiekaną

Kuchnia po mojemu
Roladki schabowe z ricottą 357

każdy kawałek z obu stron. Smarujemy każdy plaster na całej powierzchni oprócz brzegów grubą warstwą ricotty. Posypujemy rozmarynem – świeżo posiekanymi listkami lub suszonym. Przykrywamy plastrem szynki, a następnie zwijamy roladki. Zawijamy je ścisło w folię aluminiową. Wkładamy do wrzątku, przykrywamy i gotujemy pod przykryciem 15 minut. Wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia. Gdy przestygną rozwijamy z folii. Panierujemy

Poezja smaku
PAKIECIKI ZE SZPINAKIEM, PIECZARKAMI I SEREM FETA. 180

nieco roztopić, rozkruszyć. Do tego wrzucam pastę pieczarkową, wszystko razem przesmażam, po czym zostawiam do lekkiego przestygnięcia. Ciasto dzielę na 12 kwadratów. Na każdym układam plaster szynki, kleksa z powstałego nadzienia. Zawijam ładne pakieciki: sklejam naprzeciwległe rogi, składam jak kopertę. Dokładnie sklejam brzegi. Układam na blasze wyłożonej papierem.  Każdy kwadracik dokładnie smaruję rozbełtanym jajkiem. Piekę 20 minut

W kuchni Karmel-itki
szybkowar-gołąbki z młodej kapusty z mięsem z szynki,ryżu,musztardy,koperku w pomidorach... 179

litr/domowy, woda 2 szklanki z kapusty wyciąć głąb,włożyć kapustę do wrzątku i ściągać liście, następnie z wystudzonych liści usunąc żylasty nerw aby się dobrze zawijały liście - cebulę z czosnkiem zeszklić na złoto - szynkę zmielić i dobrze wymieszać z podanymi składnikami /bez przecieru i wody/ na każdy liść nakładać porcję mięsa i zawijać gołąbki do szybkowara 9 litrów "polecam SZYBKOWAR

W Mojej Kuchni Lubię
Jajka na twardo w szynce szwarcwaldzkiej z parowaru 238

trzeba o nich pamiętać i nie pękają :)   Jak jajka trochę ostygną obieramy je i kroimy na pół. Na środek każdego plasterka szynki kładziemy połówkę jajka, na wierzch łyżkę kiełków i boki zawijamy. Szczypiorek i rzodkiewkę myjemy, następnie kroimy na małe kawałki. Układamy szynkę szwarcwaldzką z jajkiem na docelowy talerz i posypujemy rzodkiewką i szczypiorkiem.  Czekam na wasze

Parowar Faceta