zawijane z szynki - 429 przepisów (strona:8/29)

Beef Wellington – wołowina w cieście 233

jednolitą masę. Na arkuszu papieru pergaminowego rozkładamy plastry szynki parmeńskiej tak by lekko na siebie zachodziły, na niej rozsmaruj masę z grzybów. Następnie połóż wołowinę i całość owiń pomagając sobie papierem.  Ciasto francuskie rozwijamy na kolejnym arkuszu papieru, a na nim układamy owiniętą wołowinę w szynce i całość szczelnie zawijamy ugniatając brzegi ciasta (użyj niewielką ilość wody

Niezły Młynek
Roladki schabowe z szynką parmeńska ,mozzarella i koperkiem 250

musztardowy. Mieszamy energicznie. Koperek i pietruszkę siekamy drobno i łączymy  razem. I zaczynamy. Rozkładamy rozbity kawałek schabu ,smarujemy go mozzarella,posypujemy ziołami. Następnie wzdłuż kładziemy szynkę,posypujemy parmezanem i zawijamy. Zawinięte roladki musimy zawinąć ścisło w folię kuchenna tak jak byśmy zawijali cukierki i czynność powtarzamy z folia aluminiowa. Wstawiamy wodę na ogniu i umieszczamy nasze cukierki

Viola cooks with passion
Roladki wołowe z papryką i pieczarkami 211

śmietany 18% Ok. 2 łyżeczek mąki Wykonanie: Plastry wołowiny rozbijamy, przyprawiamy solą, pieprzem i smarujemy z jednej strony musztardą. Na każdy kawałek wołowiny układamy plaster szynki, po kawałku papryk. Zawijamy w roladkę i zabezpieczamy sznurkiem. Podsmażamy z każdej strony na niewielkiej ilości oleju. Pieczarki i pozostałe kawałki papryk oraz cebulę kroimy i przesmażamy. Dodajemy do roladek. Podlewamy bulionem

Smaki Ewy
Indycze rolady zapiekane w zupie cebulowej 211

tego co miałam w lodowce zapiekane w zupie cebulowej, która mi została.  Składniki: 1 pierś z indyka (ok. 1 kg) 150 g wędzonego boczku 100 g dowolnej szynki 1 duży bądź 2 małe ogórki kiszone 1 duży liść pory mała cebula papryka słodka, pieprz, sól, 1 mały słoiczek musztardy stołowej olej do smażenia 500 ml zupy cebulowej / ewentualnie(...)smarujemy musztardą, przyprawiamy pieprzem, solą i słodką papryką. Ja uwielbiam pieprz więc dodaję go dość sporo. Następnie dodajemy na górę pokrojoną w kostkę: cebulę, porę, ogórki kiszone, szynkę i boczek. Mięso zawijamy w roladki za pomocą nici. Smażymy na rozgrzanej patelni aż się mięso zarumieni i odstawiamy na bok aż ostygnie by ściągnąć nici. Następnie wkładamy roladki do naczynia żarootpornego

W Moim Magicznym Domu
Roladka z kurczaka na puree z dyni 243

szynce szwarcwaldzkiej z jabłkiem i morelą na puree z dyni posypaną palonym porem Składniki: - 1 pierś z kurczaka (ok.270 g) - 5 sztuk suszonych morel - pół małego jabłka - 5 plasterków szynki szwarcwaldzkiej - 1 cebula - 1,5 cm korzenia imbiru - 500 g dyni - 1 łyżka masła - sól, pieprz - ostra papryka - ćwiartka pora Dodatkowo: - olej do smażenia pora - 1 łyżka masła(...)kroimy na paseczki i układamy na jabłkach. Po ułożeniu owoców zwijamy roladkę. Obok rozkładamy sobie dwa kawałki folii jeden na drugim i kładziemy szynkę szwarcwaldzką (jeden plasterek musi zachodzić na drugi). Na szynkę dajemy roladkę i zawijamy w nią. Następnie tak przygotowaną roladkę zawijamy ciasno w folię, boki folii zawiązujemy na supeł. Robimy takiego cukierka Roladkę wrzucamy na gotującą się

Kuchenne Wariacje
Tortille-przekąska idealna na imprezę 78394

czosnek w proszku wykałaczki PRZYGOTOWANIE: Pomidory kroimy w kostkę,mieszamy z majonezem,wyciśniętym czosnkiem, solą ,pieprzem na placek każdej tortilli ,kładziemy listki sałaty,układamy plastry sera,szynki i pokrojone pomidorki zawijamy ciasno w rulonik,kroimy w ok 3-4 cm kawałki wbijamy wykałaczkę w każdy kawałeczek ,żeby dobrze się trzymało i gotowe- SMACZNEGO

Swojskie jedzonko
Pakieciki ze szparagami w wersji podlaskiej 186

źdźbła trawy żubrowej olej, masło sałata 2 łodygi mięty sól morska Obrane szparagi podgotować na parze razem z trawą żubrową. Chodzi o to, by zmiękły. Plastry szynki przekroić wzdłuż i zawijać nimi szparagi. Związywać trawą żubrową. Obsmażać pakieciki z obu stron na rozgrzanym oleju z masłem. Podawać z liśćmi sałaty wymieszanymi z miętą (u mnie mięta omszona). Całość posypać

Weekendy w domu i ogrodzie
Roladki z szynką i jajkiem w dietetycznym sosie 293

ręką.SKŁADNIKI:kilka plastrów szynki ( wszystko zależy od tego ile chcemy roladek)4 jajka1 twardy pomidorNa sos:2 łyżki jogurtu naturalnego , gęstego1 łyżeczka musztardy1 łyżeczka chrzanu2 ząbki czosnkuszczypta soli i pieprzuWYKONANIEWszystkie składniki sosu łączymy i dobrze mieszamy. Czosnek wyciskamy przez praskę.Jajka gotujemy na twardo- studzimy. Na szynkę kładziemy ćwiartki jajka zawijamy w rulonik, układamy na plastry pomidora. Każą

W kuchennym oknie Ewy
Kotlet cordon blue- Kotlet faszerowany 346

Składniki6-8 kotletów6-8 plasterków szynkikostki sera żółtegoolejsól, pieprz, paprika, bułka tartajajkomąka Wykonanie:Ubijamy kotlety- najlepiej ubijać między woreczkami.Ubity kotlet- solimy, pieprzymy , paprykujemy. Na kotlet układamy plaster szynki I ser żółty. Zawijamy. Obtaczamy w mace, jajku I bułce tartej.Smażymy na średnim gazie ze wszystkich stron. Kotlety podałam z brokułami.Smacznego

Smaki Edyty
Bitki wieprzowe w sosie kurkowym 350

naturalnym pieczeniowym sosie, który powstaje podczas duszenia mięsa. My lubimy wszelakie dania mięsne z wieprzowiny szczególnie polecamy przepis na szynkę duszoną , czy żeberka , zrazy wieprzowe zawijane Jak zrobić bitki z wieprzowiny w sosie z dodatkiem kurek? Składniki: 50 dag szynki wieprzowej sól, pieprz i słodka czerwona papryka do smaku 2 łyżki oleju 1 szklanka świeżych kurek 2 łyżki mąki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szynka z majerankiem i jabłkiem 255

wykorzystałam do obiadu a to co zostało posłużyło jako wędlina na kanapki. Składniki: - 1 kg szynki - 1 jabłko - 1 cebula - 1/2 szklanki oleju - 1 łyżka soli - 1 łyżeczka pieprzu czarnego - garść majeranku Przygotowanie: Szynkę nacieramy przyprawami, obkładamy plasterkami cebuli oraz jabłka. Całość zawijamy w folię i zostawiamy na noc. Zamarynowaną szynkę pieczemy w 160 C przez około 2 godziny

Zainspirowana w kuchni
Pikantne roladki z szynki 901

szczypiorek, koperek i wystudzoną oraz bez nadmiaru tłuszczu podsmażoną cebulkę z papryczką.  Wszystko mieszamy doprawiając sokiem z cytryny i pieprzem. Gotowy farsz układamy na plasterku szynki w postaci wałeczka i zawijamy w roladkę. Roladki przecinamy w pół pod skosem i układamy na stojąco na talerzu. Przechowujemy w lodówce i podajemy schłodzone

Mechanik w kuchni
Zraziki wołowe z ogórkiem i suszonym pomidorem na parze 220

dzielimy na 2-4 mniejsze, podłużne kawałki. Ogórki i pomidory kroimy na słupki (ćwiartki), a szynkę rwiemy na mniejsze części. Przy krótszym brzegu kładziemy po kawałku szynki, słupku ogórka i pomidora. Zawijamy dokładnie w roladkę i spinamy wykałaczką, w celu uniknięcia jej rozwijaniu się. Wszystkie roladki umieszczamy na sicie/przystawki do gotowania na parze, bądź w koszyczku bambusowym i gotujemy

Be Fit Be Strong
,,Krokiety z chleba tostowego’’ 6979

tutaj ) papryka słodka ( kupiona tutaj ) Przygotowanie: Każdą kromkę cienko rozwałkowujemy wałkiem dla lepszego zwijania. Odcinamy z każdej kromki skórki. Na każdą kromeczkę kładziemy żółty ser, plasterek szynki oraz połowę parówki i zawijamy. Krokiety zamaczamy w roztrzepanym jajku z przyprawami oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony do zarumienienia na złoto. Smacznego

Podróż w kulinaria
Pieczony pieróg pełnoziarnisty II z mięsnym nadzieniem, czyli ciepła kolacja dla spracowanego Męża 242

trochę letniej wody do wyrobienia ciasta Składniki (farsz): 1/2 piersi z kurczaka 1 pieczarka 15 dag sera żółtego (gouda) 3-4 różyczki brokuła 2 plastry boczku zawijanego z przyprawami 1 plaster szynki wiejskiej 1/2 niewielkiej cebuli Pierś z kurczaka pokroiłam w drobną kosteczkę, zamarynowałam na kilka godzin w soli, pieprzu, curry i odrobinie majonezu. Następnie usmażyłam wraz z posiekaną

Kuchnia po mojemu
Roladki schabowe z ricottą 434

każdy kawałek z obu stron. Smarujemy każdy plaster na całej powierzchni oprócz brzegów grubą warstwą ricotty. Posypujemy rozmarynem – świeżo posiekanymi listkami lub suszonym. Przykrywamy plastrem szynki, a następnie zwijamy roladki. Zawijamy je ścisło w folię aluminiową. Wkładamy do wrzątku, przykrywamy i gotujemy pod przykryciem 15 minut. Wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia. Gdy przestygną rozwijamy z folii. Panierujemy

Poezja smaku
PAKIECIKI ZE SZPINAKIEM, PIECZARKAMI I SEREM FETA. 243

nieco roztopić, rozkruszyć. Do tego wrzucam pastę pieczarkową, wszystko razem przesmażam, po czym zostawiam do lekkiego przestygnięcia. Ciasto dzielę na 12 kwadratów. Na każdym układam plaster szynki, kleksa z powstałego nadzienia. Zawijam ładne pakieciki: sklejam naprzeciwległe rogi, składam jak kopertę. Dokładnie sklejam brzegi. Układam na blasze wyłożonej papierem.  Każdy kwadracik dokładnie smaruję rozbełtanym jajkiem. Piekę 20 minut

W kuchni Karmel-itki
szybkowar-gołąbki z młodej kapusty z mięsem z szynki,ryżu,musztardy,koperku w pomidorach... 227

litr/domowy, woda 2 szklanki z kapusty wyciąć głąb,włożyć kapustę do wrzątku i ściągać liście, następnie z wystudzonych liści usunąc żylasty nerw aby się dobrze zawijały liście - cebulę z czosnkiem zeszklić na złoto - szynkę zmielić i dobrze wymieszać z podanymi składnikami /bez przecieru i wody/ na każdy liść nakładać porcję mięsa i zawijać gołąbki do szybkowara 9 litrów "polecam SZYBKOWAR

W Mojej Kuchni Lubię
Jajka na twardo w szynce szwarcwaldzkiej z parowaru 272

trzeba o nich pamiętać i nie pękają :)   Jak jajka trochę ostygną obieramy je i kroimy na pół. Na środek każdego plasterka szynki kładziemy połówkę jajka, na wierzch łyżkę kiełków i boki zawijamy. Szczypiorek i rzodkiewkę myjemy, następnie kroimy na małe kawałki. Układamy szynkę szwarcwaldzką z jajkiem na docelowy talerz i posypujemy rzodkiewką i szczypiorkiem.  Czekam na wasze

Parowar Faceta

Proponowane wyszukiwania