cappuccino - 1096 przepisów (strona:8/74)

Cappuccino II – ciasto 85

Cześć! To jest drugie wydanie mojego ciasta cappuccino. Pierwsze jest dość popularne na moim blogu  przepis .  Pojawiły się jednak pytania od czytelników czy zamiast żółtek można dodać coś innego, zamienić innym składnikiem. Spróbowałam zrobić to ciasto bez żółtek. Udało się! Trzyma się świetnie i jest tak samo smaczne a nawet lżejsze w jedzeniu.  Składniki: * 1 opakowanie mleka(...)proszku (400 g opakowanie) * 1 masło * 300 g serka homogenizowanego waniliowego * 1 szklanka cukru * 10-12  łyżek kawy cappuccino (suchej w  proszku) * 100 ml śmietanki 30% * biszkopty ok. 25 dkg Na polewę: * 1 czekolada * 1 łyżeczka (do herbaty) żelatyny * 1 łyżka masła Dodatkowo: * 3 łyżki kawy rozpuszczalnej * 1/2 szklanki wrzątku Blaszka 21×24 cm Kawę rozpuściłam

Pieprzyć z Fantazją
PINA COLADA 153

szklanki cukru 75 g mąki pszennej 75 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki kakao  1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki gorącej wody Masa cappuccino: 2 opakowania budyniu śmietankowego 3 łyżki cukru 3/4 szklanki cappuccino o Italian Truffles (o smaku kokosowym) 250 g margaryny z dodatkiem masła 0,5 litra mleka Dodatkowo: 2 opakowania galaretki(...)rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie tężeć. Ananas - plastry ananasa odsączyć z syropu, a następnie pokroić w kostkę.  Masa cappuccino -   ugotować budyń z 2 opakowań budyni śmietankowych w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać 3 łyżki cukru, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały

Ciastka - domowe słodkości
KAWUŚ 133

szklanki cukru 75 g mąki pszennej 75 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki kakao  1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki gorącej wody Masa cappuccino: 2 opakowania budyniu śmietankowego 3 łyżki cukru 3/4 szklanki cappuccino np. amerykańskiego Brownie 250 g margaryny z dodatkiem masła 0,5 litra mleka Dodatkowo: 2 opakowania galaretki truskawkowej(...)minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Galaretka - 2 opakowania galaretki truskawkowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie tężeć. Masa cappuccino -   ugotować budyń z 2 opakowań budyni śmietankowych w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać 3 łyżki cukru, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały

Ciastka - domowe słodkości
Kakaowy biszkopt z masą cappuccino, biszkopcikami i kajmakiem 133

Początkowo zamysł na to ciasto był zupełnie inny, jednak w trakcie przygotowań postanowiłam zmienić to i owo. W efekcie otrzymaliśmy biszkoptowe ciasto z masą cappuccino. Ciasto jest smaczne, aczkolwiek z dodatku masy kajmakowej śmiało można zrezygnować. Nie będzie aż tak słodko;) Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl. cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka(...)proszku do pieczenia szczypta soli Masa: 500 g śmietany 36% 250 g mascarpone 100 g białej czekolady 4-5 łyżek cappuccino Poncz: 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 2-3 łyżki cappuccino Dodatkowo: 1 op. biszkoptów czekolada deserowa 100 g ok. 50-70 g słodkiej śmietanki 30% Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku

Smaki Na Talerzu
Cappuccino Brazylijskie 127

Cappuccino Brazylijskie to ostatnia kawa, którą miałam okazję przygotować podczas testowania ekspresu Nivona CafeRomatica 759. Przepis, opracowany przez Marcina Rusnarczyka, Mistrza Polski Baristów, idealnie nadaje się na jesień. Ta słodka i delikatna kawa z wyraźną orzechową nutą z pewnością umili mi jeszcze niejedno popołudnie :) Masło z orzechów brazylijskich Składniki: 200 g orzechów brazylijskich 1 łyżka miodu 5 ml oleju sezamowego(...)słonecznikowego) Przygotowanie: Orzechy brazylijskie miksujemy, aż do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy miód i olej. Mieszamy. Cappuccino Brazylijskie Składniki: 2 łyżeczki masła z orzechów brazylijskich 1 łyżeczka miodu akacjowego Espresso Spienione mleko Przygotowanie: Do szklanki dodajemy składniki w następującej kolejności: Masło orzechowe z orzechów brazylijskich Miód Cappuccino przygotowane w ekspresie Nivona CafeRomatica 759 – za jednym przyciśnięciem palca! Przed wypiciem wszystko

Mienta blog
Ciasto Cappuccino z orzechami 204

Lubicie Cappuccino? Jeśli tak to na pewno to ciasto wpasuje się w Wasze gusta. Biszkopt, krem oraz pyszna wkładka orzechowa. Proste ciasto, które świetnie się komponuje z filiżanką lub kubkiem...jak kto woli pysznej kawy lub herbaty. Zapraszam na mój przepis 😊 Składniki: biszkopt: jajka 5 szt, cukier 1 szklanka, mąka pszenna 1 szklanka, mąka ziemniaczana 0,5 szklanki, proszek(...)łyżka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, masa: mleko 700 ml, budyń waniliowy 1 szt, mąka pszenna 1 łyżka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, cukier 0,5 szklanki, masło 200 g, cappuccino 6 łyżeczek, dodatkowo: cappuccino 8 łyżeczek, czekolada mleczna 40 g, Sposób przygotowania: Składniki na biszkopt, powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną

kulinarne odsłony pati
Ciasto ,,Kawoszek''. 482

Witajcie :) Lubicie ciasta o smaku kawy? Ja uwielbiam. I stwierdziłam, że zbyt rzadko je piekę. Ciasto w każdej swej warstwie ma kawę cappuccino, samej kawy cappuccino pić nie lubię ( wolę czarną ), ale w cieście uwielbiam. Biszkopt, krem, pianka i dekoracja z biszkopcików to idealne połączenie. Ciasto jest troszkę pracochłonne, ale też łatwe w wykonaniu i na pewno uda się każdemu(...)zapewniam, że będziecie zachwyceni, tak jak ja. Zapraszam :) Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej pół szklanki kawy cappuccino o smaku śmietankowym 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500 ml mleka 25 dag masła lub margaryny 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 2 kopiaste łyżki cukru

Izabelawkuchni
Ciasto orzechowo-jabłkowe z masą cappuccino 199

Anastazji:) Przepis wypatrzyłam kiedyś na blogu u Beti i czekałam na moment, aż go wykonam:) Pyszny, mięciutki biszkopt orzechowy. Fantastyczna, wilgotna jabłkowo-orzechowa wkładka i masa o smaku cappuccino. Masa obarczona jest ryzykiem niepowodzenia, bowiem jak czytałam w komentarzach, niektórym wychodziła dosyć rzadka. Również u mnie po dodaniu ubitych na parze jajek nieco się upłynniła, jednak po chwili spędzonej(...)sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt orzechowy: 8 jajek 1,5 szkl. cukru pudru 100 g mąki 200 g zmielonych orzechów włoskich 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa cappuccino: 4 jajka 3/4 szkl. cukru 30 g kawy cappuccino (u mnie orzechowe) 1/4 szklanki wody 200 g masła Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy w małą kostkę. Przekładamy

Smaki Na Talerzu
JAK ZROBIĆ DOBRĄ KAWĘ? 151

PRAWIDŁOWO PRZYGOTOWAĆ LATTE? CAPPUCCINO? ESPRESSO? JAK ZROBIĆ KAWĘ SMAKOWĄ? JAKĄ KAWĘ WYBRAĆ? CZYM SIĘ KIEROWAĆ? Dzisiaj postaram w jednym poście odpowiedzieć Wam na wszystkie te pytania, które tak często mi zadajecie, oglądając moje kawy na Instagramie . Przygotowanie dobrej i smacznej kawy w domu, wcale nie jest trudne, ale wymaga trochę wiedzy i troszkę umiejętności.  No to zaczynamy! Na pierwszy(...)było gładkie i kremowe.  Temperatura mleka spienionego powinna wynieść 65 stopni C. Parzymy espresso, nie przeciągając go.  Mleko przelewamy do wysokiej szklanki, następnie wlewamy espresso. I gotowe! CAPPUCCINO Cappuccino to biała kawa, jest intensywna i słodka jednocześnie. Podaje się ją w rozmiarze 150 -180 mililitrów. Cappuccino to połączenie espresso i prawidłowo spienionego mleka, dzięki czemu staje się słodkie

SMYKWKUCHNI
Torcik Cappucino 297

Torcik Cappucino 2016-11-19 19:54:24 Porcje 24 Cappuccino to bardzo popularny napój kawowy. W ciągu ostatnich kilku lat stało się ono bardzo popularne w USA i większość ludzi sądzi, że jest to nowy rodzaj kawy. Prawda jest jednak taka, że cappuccino jest przygotowywane w Europie już od ponad stu lat. Cappuccino zaczęto przyrządzać mniej więcej na początku(...)wieku, kiedy to wynaleziono ciśnieniowe ekspresy do kawy. Włosi jako pierwsi zaczęli doprawiać espresso mlekiem, a na wzrost popularności takiego napoju nie trzeba było długo czekać. Smakosze cappuccino docenią finezję dzisiejszego deseru. Delikatny biszkopt, pyszny krem śmietankowy i lekka jak piórko masa o pełnym, kawowym smaku. Ciasto z pewnością posmakuje nie tylko smakoszom małej czarnej! Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj

Wędrówki po kuchni
Cappuccino z kokosem Siostry Anastazji. 231

Witajcie :) mamy weekend więc musi być pyszne ciasto do kawy:) Dzisiaj mam dla Was kakaowe ciasto  przekładane kremem cappuccino i ciastem kokosowym. Przepis znalazłam w Wielkiej księdze przepisów Siostry Anastazji jednak troszeczkę go zmieniłam. Ciasto jest bardzo pyszne, mięciutkie i nie za słodkie. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na biszkopt kakaowy: 8 jajek 1 szklanka cukru 170 g mąki pszennej(...)Młynomag 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku 2 łyżki kawy cappuccino orzechowe Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać po jednym żółtku,mąkę z proszkiem i kakao. Blaszką wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Składniki na ciasto kokosowe : 200 g wiórek kokosowych 5 białek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto cappucino 162

Składniki: ciasto 10 całych jaj szklanka cukru 12 łyżek mąki pszennej 8 łyżek mąki ziemniaczanej 6 łyżek kawy cappucino orzechowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia szklanka suchego maku krem 1/2 l mleka 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek kawy cappucino 1/2 l śmietany kremówki kostka masła Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę(...)cukrem. Do ubitej piany dodać żółtka - wymieszać. Do ubitych jajek dodać obie mąki, proszek do pieczenia, mak oraz kawę cappucino. Całość miksować na wolnych obrotach do czasu połączenia się składników. Tak przygotowane ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (tradycyjna prostokątna). Piec 25-35 minut w 160 stopniach bez termoobiegu lub 180 stopni z termoobiegiem. Krem cappucino Z sypkich

Pychotkaaa
Kruche księżyce cappuccino 184

ciasteczka w oryginale nazywają się "Cappuccino-Kipferl", co oznacza "rogaliki cappuccino". Ten właśnie kształt jest bardzo charkterystyczny dla tych ciastek w Niemczech, najpopularniejsze są oczywiście Mandel-Kipferl i Vannille-Kipferl, czyli migdałowe i waniliowe. Można nawet kupić gotowe, schłodzone ciasto na te wypieki. My jednak zrobiłyśmy same, Asia, Zuzia i ja, bo ciastka powstały podczas pobytu Asi i Pawła(...)już pisałam tutaj , wybrała je Zuzia z książeczki "Plätzchen" z serii "Essen&Genießen", wydawnictwa Happy Books. No i wybrała świetnie, bo ciastka były przepyszne z wyraźnym aromatem cappuccino i pyszną czekoladową dekoracją. Dodatkowo bardzo łatwo się je robi i dobrze się przechowują w szczelnej puszce lub plastikowym pudełku.  Przekonajcie się sami! ;) Składniki: (ok. 50 sztuk) 20 g rozpuszczalnej

Kuchnia Prezydentowej
Ciasto Hrabina 26962

łyżka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 1/3 szklanki oleju. Ciasto jasne: 6 białek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka octu, 1/3 szklanki oleju. Masa cappuccino: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietankowego, 4 łyżki cukru, 1 kostka masła, 3 łyżki cappuccino o smaku rumowym, Dodatkowo: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów, 200 ml mocnej kawy parzonej VASPIATTA(...)pieczenia wykładam naprzemiennie porcje jasnego i ciemnego ciasta. Ciasto delikatnie mieszam widelcem. Piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa blaty. 4. Masa cappuccino: Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko gotuję z cukrem. W odlanym mleku mieszam budynie. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Budyń odstawiam do przestudzenia

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kostka Cappucino 197

możesz upiec dwa blaty, każdy osobno. Wówczas należy je piec około 12-15 minut do tzw. suchego patyczka. Blaty można naponczować, np. przestudzoną kawą z amaretto. Składniki na masę cappucino: 250 g serka mascarpone; 250 g śmietany kremówki (30%); 3 płaskie łyżeczki żelatyny; 60 g kawy cappucino (proszku); około 3 łyżki drobnego cukru do wypieków; Serek mascarpone wymieszać dokładnie(...)cappucino. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody (około 50 ml), przestudzić. Śmietanę (dobrze schłodzoną) ubić razem z cukrem na sztywno, cały czas miksując wlewać do śmietany przestudzoną żelatynę. Ubitą masę dodać do serka mascarpone i delikatnie wymieszać lub krótko zmiksować. Składniki na wierzch ciasta: 250 ml śmietany kremówki (30%); 1 łyżka drobnego cukru do wypieków; 20 g kawy cappucino

In my kitchen