zmielonej łopatki wieprzowej 2 słoiki pomidorów z cukinią 3/4 kg ziemniaków 25 dkg sera żółtego 2 cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz słodka i … Czytaj dalej Zapiekanka kapuściana
czarrna od kuchnijuż za nami, dlatego przygotowałam dla Was kolejny wpis z ulubieńcami miesiąca. Pierwszym ulubieńcem w tym miesiącu jest sos beszamelowy marki Valsoia. I dealnie nadaje się do lasagne, zapiekanek oraz wielu innych dań. Mi najbardziej zasmakował z naleśnikami bolognese. Kolejnym ulubieńcem jedzeniowym jest zielona soczewica. Nie wiem dlaczego, ale wcześniej jadłam tylko soczewice czerwoną. Dopiero pod koniec grudnia spróbowałam
wegujemynasza miłość, wie każdy, kto zna nas choć trochę. Możemy jeść je codziennie, pod każdą postacią. W sosach, z warzywami, owocami, twarogiem (i skwareczkami!), zupełnie bez niczego, w sałatkach, zapiekankach… Prosty, szybki i smaczny sposób na jedzenie. Ten makaron jednak, to nasz hit tego lata. Przygotowanie trwa zaledwie tyle, ile piecze się kalafior, a smak czuć jeszcze długo potem
OliveandThymepozwolić sobie na nie możemy jednie w weekendy. Myślę jednak, że wielu po prostu za nimi przepada. Mnie obiad z piekarnika kojarzy się przede wszystkim z tartami, wszelkimi zapiekankami czy całkiem bezproblemowym kurczakiem zapiekanym z ziemniakami. A sam pomysł na hasło pojawił się wraz ze wspomnieniem o znakomitym daniu, na które przepis podał mi oczywiście Maciek. Był to kurczak marynowany
zadanie-gotowaniepiekarnik do 200°C. Na dużych oczkach tarki ścieramy żółty ser. Bagietki przekrawamy wzdłuż na pół. Nakładamy usmażone pieczarki i posypujemy serem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku przez 10 minut. Zapiekanki polewamy ketchupem i posypujemy pokrojoną dymką
Qchnia po prostugrubych oczkach żółtym serem i wkładamy naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Pieczemy przez 45 minut. Po 45 minutach wyjmujemy naczynie z piekarnika i rozkładamy zapiekankę na talerze. Podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem
Życie zaczyna się w kuchnidobry, nadaję się też np. na tortillę). Nikomu chyba nie muszę tłumaczyć jak zdrowe są buraczki. Często pojawiają się u nas w domu jako sałatka do obiadu, ostatnio w zapiekankach (nadają im fajny, słodkawy posmak), a teraz jako naleśniki bezglutenowe Składniki: 1 ½ szklanki mąki gryczanej ½ szklanki mąki z tapioki 1 szklanka soku burakowego 1 łyżka oliwy 2 jajka sól
PaleoLifeSkładniki: 75 dag ziemniaków 10 dag sera żółtego 2 żółtka 30 dag śmietany 3 pory 20 dag pieczarek 5 dag siekanych orzechów laskowych mielona gałka muszkatołowa
Qchnia po prostuwieprzowej 25 dkg makaronu kokardki Lubella 20 dkg sera żółtego 1 opakowanie serka wiejskiego 1 kulka mozzarelli 1 główka czosnku 1 duża cebula sos pikantny z … Czytaj dalej Zapiekanka serowa
czarrna od kuchnipołowę ziemniaków. Na wierzch rozłóż kapustę a na kapustę jabłko. Teraz kolej na resztę ziemniaków. Ułóż na wierzchu warstwę. Przygotuj z mleka jaj i jogurtu mieszaninę, wlej całość na zapiekankę. Na wierzch rozsyp pokruszony wędzony twaróg. Zapiekaj ok 50 minut w 190 stopniach
AZgotuj!makaronu dzisiaj na blogu. Pesto z rukoli z pestkami z dyni to alternatywa popularnego pesto verde z bazylią. Poza makaronem można pesto z rukoli wykorzystać do przygotowania grzanek, zapiekanek, przekąsek lub podać jako dodatek do ulubionych serów. Ja moje pesto wykorzystam dzisiaj do makaronu i focacci. Smakuje cudownie! To takie proste! Pesto z rukoli Składniki: 3 łyżki parmezanu lub grana
Moja smaczna kuchniabardzo zimowe danie. Skład garnka może się zmieniać w zaleznosci od tego co akurat znajdziecie w swojej lodówce i spiżarni. Jeżeli jeszcze was nie przekonałam, dodam, że ta zapiekanka, to jedno z tych dań, które robią się same, wystarczy tylko wszystko wrzucić do garnka. Reszte zrobi piekarnik. Proponowane składniki
Polska Zupamożna temu zapobiec kropiąc go sokiem z cytryny. Z wężymorda można przygotować sałatkę, spożywać go obsmażonego z bułką tartą jak kalafior, można dodać go do jajecznicy lub omleta czy zapiekanki. Wężymord jest rośliną dwuletnią, rośnie w krajach o umiarkowanym klimacie (można hodować go w Polsce). Sadzony wiosną dojrzewa w listopadzie. Nazwa wężymorda pochodzi z czasów gdy używano warzywo jako antidotum
WojnaNaSmaki.plPasta na kanapki, torty, zapiekanki o intensywnym smaku orzechów. Super smakuje na ciepło o czym mam nadzieję sami się przekonacie Czas wykonania: 10 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 1 szklanka obranych orzechów włoskich 200 g żółtego sera 4 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany szczypta soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Orzechy zmiksować. Ser żółty zetrzeć
KuchniaWeDwoje.plAromatyczna zapiekanka makaronowa, czyli zapiekany makaron penne z bazyliowym sosem pomidorowym i mozzarellą. Składniki (3 duże porcje): 2 średnie cebule 4 duże ząbki czosnku 8 łyżek oliwy extra vergine 2 puszki pomidorów lub 1 kg świeżych pomidorów 2 duże garście siekanych liści bazylii 1 płaska łyżeczka cukru sól i pieprz do smaku 2 kulki mozzarelli 300 g makaronu penne Wykonanie
Smak mojego domu