Dziś propozycja dla ,,niejadków”. Często w rozmowach słyszę, moje dziecko nie chce jeść. Co robić?" Zacznijmy od efektowniejszego wyglądu. Potrafimy robić zapiekanki? Zróbmy je ciut inaczej. Nadajmy kształt koszyczka. Potrzeba będzie : Czytaj więcej
Tylko pysznieprzypalonej cebuli i twarogu, kalmary podawane z arbuzem i kozim serem, zupa avgolemono z serem halloumi i sos avgolemono jako dodatek do gnocchi, czy pasticcio, czyli grecka zapiekanka makaronowa. Jest trochę greckiego streetfoodu np. frytki z fetą czy tosty fasolowe z opiekacza. Są patenty na wzmocnienie smaku przez grillowanie i przypalanie warzyw i to nie tylko zwykłego bakłażana, ale też
Ugotowane pozamiataneminut Zastosowanie jako zamiennik ryżu lub kaszy (zwłaszcza kuskus i bulgur); może też zastępować makaron i ziemniaki jako dodatek do dań głównych do przygotowywania musów owocowych do zapiekanek warzywnych lub mięsno-warzywnych doskonale sprawdza się jako dodatek do faszerowanych warzyw i kotlecików warzywnych lub mięsno-warzywnych zmiksowana z mlekiem i owocami (banany, mango, truskawki, maliny itp) stanowi rewelacyjny
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataszpinakiem i podgrzej aż zwiędnie. Dopraw całość cukrem, solą i pieprzem do smaku, przełóż do naczynia do zapiekania i posyp wierzch bułką tartą. Rozgrzej grilla w piekarniku, włóż zapiekankę i grilluj przez 2-3 minuty lub do zarumienienia. Smacznego! English version Vegetable and Sausage Casserole (4 servings) Ingredients: 1 tbsp vegetable oil 1 onion, finely chopped 1 garlic clove, crushed
karmelowypoście przedstawię Wam mój przepis na sos czosnkowo-koperkowy, który idealnie sprawdzi się do zapiekanek, nuggetsów, do grilla i do czego tylko lubicie dawać sos :). A więc zaczynamy! :) Składniki: 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku szczypta pieprzu 1,5 łyżki posiekanego koperku Przygotowanie: Koperek myjemy i kroimy drobno. Czosnek obieramy, myjemy i przeciskamy przez praskę
Gotuj z Mąkądogi hot dogi francuskie hot dog z pieczarkami koreczki serowe kotlety schabowe po hawajsku kulki czekoladowo kokosowe poncz 1 poncz 2 śledź po japońsku trufelki WuZetka zapiekane parówki zapiekanki
królestwo garówrównież odbył się w Olsztynie, Bydgoszczy i Toruniu. Po raz pierwszy zawita do Gorzowa. Czekać będą na nas smaki z różnych stron świata: od dobrze znanych burgerów i domowych zapiekanek, po specjały kuchni węgierskiej, hiszpańskiej, aż po kuchnię indyjską czy japońska. Na gości czekać będzie muzyka, miejsca siedzące i namiot konsumpcyjny (na wypadek niepogody Zapowiada się pyszne powitanie wiosny
Codzienna kuchnia niecodziennaoraz tak ważne w naszej diecie kwasy omega-3. Tuńczyk może być przyrządzany na wiele sposobów, może być smażony, grillowany, wędzony, suszony. Może być dodatkiem do wielu potraw: sałatek, zapiekanek, potraw z ryżem lub pizzy. U mnie dzisiaj grillowany stek z tuńczyka w towarzystwie warzyw, sera mozzarella oraz sosu 1000 wysp, a wszytko to owinięte tortillą. Zamiast steku, który
Smak mojej kuchniprzygotować wcześniej i odpowiednio zabezpieczyć folią przed wyschnięciem. W czasie przyjęcia wystarczy wrzucić przygotowaną tortillę na kilka minut na suchą patelnię, aż ser się roztopi i pokrojoną podać gościom. Zapiekanki domowe. Łatwe w przygotowaniu. Wystarczy bułka parówka, wędlina, pieczarki i ser żółty. Mając je przygotowane wcześniej wystarczy, że włożysz je do piekarnika na 10-15 minut w temp.180 stopni. Będą
Mojewlasne.plsię bardzo szybko . Wystarczy tylko pół godziny i obiad mamy gotowy. Ryba ze szpinakiem wyszła przepyszna. Jako, że połączenie szpinaku i pieczarek idealnie trafiło w mój gust w przypadku zapiekanki , to postanowiłam to zestawienie wykorzystać także tutaj. Ryba ze szpinakiem wyszła rewelacyjna; delikatna w smaku, aromatyczna. Polecam na szybki obiad lub kolację w wersji fit . Składniki: 50 dag filetów rybnych
Pobite gary Barbarywięc składnik idealny jako zadanie dla mnie. Z kaszy gotuję bardzo dużo i na moim blogu znajdziecie mnóstwo przepisów z wykorzystaniem kaszy jaglanej . Jest jaglanka śniadaniowa, w postaci kaszek, zapiekanek, placków, granoli i smoothie, jest chleb z dodatkiem kaszy, są słodkości: muffinki, batony, są też dania obiadowe: zupy, sałatki, kopytka, kotleciki, pulpety czy tarta. Ale przy okazji tego „zadania
Cooking for Emilywyłóż w równej warstwie 1/3 ziemniaków, na nie wyłóż 1/3 pieczarek i następnie 1/3 mozzarelli lub innego sera. Powtórz te czynności kolejne dwa razy i posyp całość parmezanem. Przykryj zapiekankę folią aluminiową (matową stroną do góry) pozostawiając lufcik z brzegu na ujście pary i zapiekaj w nagrzanym piekarniku przez 45 minut, na ostatnie 10 minut zdejmij folię żeby ser się
karmelowyProsty przepis na piękną i smaczną sałatkę... ... ryż, ser, groszek, marchewka, fasola, kukurydza, cebula, majonez, sól, pieprz, papryka, bazylia. ...takie produkty zostały mi po przygotowaniu zapiekanki i powstała pyszna sałatka:) Ryż 2 szkl. gotujemy, groszek z marchewką 2 szkl. gotujemy, kukurydza i fasola 1 szkl. z puszki, kroimy w kostkę 1/2 cebuli, 10 plastrów sera i coś zielonego :).... ...wszystko razem
chleba naszegopracy czeka nas zrobienie zakupów a następnie przygotowanie sobie obiadu, bardzo często sięgamy po produkty typu fast-food. Z tym określeniem na pewno nam się kojarzą: mrożona pizza, zapiekanki, gotowe pierogi czy tortille z kurczakiem z zimnej lodówki marketu. Dzięki daniom przygotowanym metodą sous-vide macie alternatywę. Producenci tych dań oferują dość szeroki wachlarz rodzajów mięsa: od indyka
Kuchnia PROzdrowotnarukolą w towarzystwie brokułów, które zostały mi z obiadu. Szpinak przygotowałam najprostszym sposobem, zawsze robię go więcej żeby później móc wykorzystywać w wielu innych daniach - warzywnych potrawkach czy zapiekankach. szpinakowa pasta 1/2 opakowania szpinaku mrożonego 1/2 kostki twarogu chudego ząbek czosnku odrobina oliwy i masła sól, pieprz, bazylia, oregano Na rozgrzanym tłuszczu podsmażam rozmrożony wcześniej szpinak, chwilkę podgrzewam
Kuchnia Ellie