żółtego sera w plastrach oregano, bazylia Wykonanie: Kromki chleba smarujemy niewielką ilością masła, następnie układamy nasze składniki. Ilość składników zależy od naszego osobistego uznania. Ważne aby przyprawić zapiekanki, przykryć serem i zapiec w piekarniku nagrzanego góra dół 180 *C przez około 10 -15 minut Podawać z ketchupem
W Moim Magicznym DomuPierś z kurczaka zapiekanka z kurkami i szpinakiem Jedno z moich ulubionych dań Składniki: 3 piersi z kurczaka 350 g szpinaku mrożonego bądź świeżego 300 - 400 g kurek 200 ml śmietanki 18 % 100 g sera żółtego 1 - 2 ząbki czosnku pieprz, sól, ostra papryka ostra, olej do smażenia 1 łyżka masła Wykonanie: Pierś myjemy i usuwamy zanieczyszczenia jeżeli takie
W Moim Magicznym Domuochotę spędzać długie godziny w kuchni. I tutaj z pomocą przychodzi nam Łowicz z nowymi sosami: jasnym uniwersalnym i ciemnym uniwersalnym . Jasny idealnie nada się do makaronów, ryb lub zapiekanek , zaś ciemny sprawdzi się idealnie w towarzystwie pieczeni i innych typowo mięsnych dań, np. takich jak gulasz . Mi brakowało czasu właśnie wczoraj, bo po powrocie z zakupów byłam już głodna
Passions hobbies lifecukinii. To nic jednak przy smaku jaki otrzymamy na sam koniec – po upieczeniu. Gotowi? Zatem zabieramy się za tę pyszną potrawę. Polecam wam także inne moje przepisy – zapiekanka ziemniaczana – 4 składniki , albo wypróbujcie także propozycję na kolorową pieczeń z mięsa mielonego . Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania Składniki – Pasztet z cukinii jedna duża cukinia 4 jajka
Kuchennyviral.plogrodzie powstał ostatnio gryczany placek z cukinią, szpinakiem i pomidorkami, do którego dodałam jeszcze ser feta i trochę suszonych pomidorów. Chociaż placek to nie do końca właściwa nazwa, raczej zapiekanka:) Zjedliśmy ją z sosem jogurtowym. Ten post jest automatyczny, to znaczy napisałam go w zeszłym tygodniu, teraz się automaczynie opublikował bo ja aktualnie na wakacjach. Pewnie teraz gdy to czytacie
Cooking for EmilyJajka i żółtka wymieszać z resztą cukru, ale nie ubijać. Mleko przelać przez sito i stopniowo dodawać do masy jajecznej. Masę przelać do foremek. Foremki wstawić do formy na zapiekankę wypełnionej wrzącą wodą, tak aby foremki stały zanurzone w wodzie mniej więcej do 2 cm poniżej brzegu. Przykryć folią aluminiową i ścinać flan 20-25 minut. Ugotowany flan wyjąć
Pieguskowa Kuchniaprzetworów ☺ . Ale jak jest z czego i czas pozwala, to grzech nie zrobić. Tym razem robiłam suszone pomidory. Są bardzo dobre, a zimą wprost nieocenione. Do zup, sałatek, kanapek, zapiekanek – wyobraźnia nie zna granic. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniejeszcze raz, dobre danie to dobre składniki, wysokiej jakości i z pewnego źródła. Gazpacho jest idealnym chłodnikiem na lato, ale jak się okazało może być też dodatkiem do słonych zapiekanek i przekąsek do wina, ja wiem jak to zabrzmiało, ale jak niespodziewanie wieczorem wpadają goście to potrzeba jest matką wynalazków. Mojej dobrej duszy, która zaopatruje mnie w eko pomidorki
Apetyczna babeczkaHasło zapiekanka z cukinii nie budziło większego zainteresowania wśród domowników, aż w końcu znalazłam smak idealny dzięki któremu dopiero za czwartym podejściem udało mi się zrobić zdjęcia zanim mi ją zjedli. Nie będę jej bardzo reklamować, bo tego nie wymaga, a sami się przekonacie, że jak ją już zrobicie to się zakochacie. Składniki: - 500 g młodej cukinii
Apetyczna babeczkaW naszym domu nie zawsze gotujemy dietetycznie, czasami pozwalamy sobie na chwile rozpusty 😉 Dlaczego? Bo jedzenie to przede wszystkim przyjemność! Delektowanie się smakiem i szukanie tych
Wiszniówkaprzystawek, śniadań, ŚWIETNIE SMAKUJĄ: - smażone z cebulą i czosnkiem w sosie śmietanowym, - podduszone w sosie i podane jako dodatek do mięs, - pieczone w tartach, babeczkach, zapiekankach, na tostach, - kurki jako farsz do krokietów, naleśników, pierogów, - jako główny składnik zup i sosów, - kurki marynowane, - jako farsz do pieczonych warzyw, np. faszerowane kurkami pomidory, papryki, kabaczki czy bakłażany
Zasmakuj KuchniMiałam robić spaghetti ale nie chciało mi się znowu to samo. I wymyśliłam, żeby zrobić zapiekankę z sosem takim jaki robię do makaronu. Jako bazy użyłam chleba tostowego a całość smakowała trochę jak lazania. Podałam jak wszystkie tego typu dania - z sosem czosnkowym. Pyszna była na ciepło ale na zimno też dało się zjeść. Polecam na obiad albo kolację
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabyć pomysłem na wiele potraw. Zarówno tłustą sałatkę z ziemniakami, jak i Carbonarę w nowej odsłonie. Z tych składników byłby również świetny quiche czy tarta lub zwyczajna i banalna zapiekanka. Ja postawiłam dziś na orkiszową pizze. Proste połączenie, które można zastosować w wielu daniach. U mnie tym razem w taki sposób. A wiesz już jaki planuję następny? Składniki
Mango PapajaNiech nie zwiedzie Was ta skomplikowana nazwa dania;). To prosta zapiekanka, jednak chciałam w tytule ująć wszystkie jej smaki, które komponują się ze sobą po prostu świetnie! Przepis do obowiązkowego wypróbowania. 500g ziemniaków 300g świeżego szpinaku 300g kiełbasy 3 ząbki czosnku 100g sera cheddar 1 jajko L 4 łyżki śmietany sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka słodka olej
Szefowa kuchnipolecam zrobić samemu jeśli macie pod ręką składniki.Można również użyć sklepowego,jeśli tak wolicie.Sprawdzą się idealnie i na ciepło i na zimno.Z jednego ciasta francuskiego wychodzi 8 zapiekanek,ale polecam zrobić podwójną ilość bo pesto wystarczy a gwarantuje ,że znikną błyskawicznie!!Mniam..... Składniki : 1 op ciasta francuskiego 1 łyżka śmietany 18% 1 jajko 2-3 pomidory(u mnie
Swojskie jedzonko