propozycja dla tych, którzy lubią podroby bo do swojej tarty użyłam wątróbki. My ją bardzo lubimy, ale najczęściej przygotowuję po prostu wątróbkę smażoną z cebulką. Ale lubimy też wszelkie zapiekanki i tarty z różnym nadzieniem. Szczególnie takie kolorowe i pyszne jak ta dzisiejsza. Wystarczyła na solidny posiłek dla dwóch bardzo głodnych osób, a jeśli wcześniej podacie zupę to tarty wystarczy
Smaczna Pyzaciepłe przekrawam na pół tworząc fajne trójkąciki. Dodaję ketchup, w moim przypadku jest to łagodna wersja, ponieważ ser i papryka mają już dość wyrazisty smak. Na koniec mocuję na zapiekance z pomocą wykałaczek pomidorki koktajlowe. I mamy gotowe kanapki z owczym serem i warzywami
Kuchnia co dniaPokazywałam Wam niedawno pyszny warkocz z ciasta francuskiego wypełniony serem i warzywami. Była to taka wersja maxi do podzielenia na kilka osób. Dziś mam dla Was
Ostra na SłodkoWięc skoro smakowało komuś kto twierdzi że jest to kiepskie danie, będzie smakowało i Wam. Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami PLACEK PO WĘGIERSKU Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 1 h 50 minut Składniki: – 300 g wołowiny na gulasz – 1 cebula – pół czerwonej papryki – 1 szklanka
nietylkopasta.plswoje codzienne życie, wszystko po to, aby ograniczyć marnostrastwo jedzenia. W duchu tej filozofii staram się przetwarzać żywność, która nie została zjedzona np. z makaronu przygotowuję sałatkę lub zapiekankę, chleb mielę na bułkę tartą itp. Z wczorajszego obiadu pozostało mi mięso – stało się ono pretekstem do przygotowania pasztecików Paszteciki francuskie z mięsem przepis na ok. 30 pasztecików 2 opakowania
365 dni dookoła kuchniJesienią w mojej kuchni króluje tak zwany comfort food. Rozgrzewające, kolorowe, poprawiające nastrój dania. Dyniowe mac’n’cheese, lasagne z ciągnącym się serem, czy chociażby pikantne zapiekanki przyrządzam o tej porze roku dosyć często. Jednak równie często staram się, aby te dania były jak najbardziej zdrowe. Jednym z moich faworytów w ostatnim czasie są dyniowe bezglutenowe gofry
Mienta blogSmaczne są zapiekanki, a z ziemniakami wręcz pyszne. Ta dzisiejsza ma mało składników, ale w smaku nie ustępuje innym, tym bogatszym. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniepowstał pod wpływem chwili. W śród gości, którzy mieli być u nas na obiedzie, miały być dwie osoby, które nie jedzą mięsa. Co podać, żeby wszystkim smakowało? Zapiekanka nie wchodziła w rachubę, pierogi też odpadały. Pomyślałam i po chwili powstał przepis na szybkie danie obiadowe. Miałam nadzieję, że wszystkim zasmakuje. Zrobiłam pulpeciki. Ich głównym składnikiem był żółty
Kuchnia u KrysiRazem z Anią pichciłyśmy w ramach akcji "Trzy po trzy". Dzisiejszymi bohaterami są: makaron, brokuł i czosnek. Zapraszam po przepis na aromatyczną zapiekankę. Składniki: opakowanie makaronu penne 300 g pomidorków koktajlowych 1 duży brokuł podzielony na różyczki 2 duże filety z kurczaka 250 g miękkiego twardej mozzarelli 2/3 puszki kukurydzy sól, pieprz, słodka papryka , granulowany czosnek, zioła do pizzy
Czerwień i błękitKolorowa zapiekanka w jesiennych barwach z użyciem skarbów jesieni: ziemniaków, marchwi, pietruszki, cebuli, papryki, kalafiora i cukinii. Podana na ciepło rozgrzeje w chłodne jesienne dni. SKŁADNIKI 5 dużych ziemniaków, 30 dag mięsa mielonego, 1 szkl. przecieru pomidorowego, 1 marchew, 1 pietruszka, 1 mała papryka, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, słodka papryka, majeranek, 1 cebula, kilka różyczek ugotowanego kalafiora
słodki bratekSmaż przez minutę. Zestawiamy z ognia, wlewamy mleko, cały czas mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Stawiamy ponownie na średnim ogniu i doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając. Zapiekankę polewamy sosem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekamy przez 45-55 minut, aż dynia będzie miękka. Na sam koniec zwiększamy temperaturę do 220 stopni i zapiekamy przez
KuchcikoweLoveBrokuł to warzywo, które doskonale sprawdzi się jako składnik sałatek, zapiekanek czy makaronów. To jednak nie jedyne jego zastosowanie – na jego bazie przygotować można pyszną, sycącą zupę krem z brokułów. Przepis na nią, a także garść przydatnych informacji na temat tego warzywa, znajdziecie poniżej. Historia i pochodzenie brokułów Brokuły znane były ze swoich cennych walorów smakowych już 2000 lat temu
Kuchcik gotujestopniach z termoobiegiem pierwsze 15 minut, następnie zwiększamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy kolejne 15-20 minut, aż łódeczki będą rumiane. Zobaczcie też: Chipsy z fioletowych ziemniaków Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Artykuł Pieczone ziemniaki łódeczki z piekarnika pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia Bazylii