gorącą przekąskę z patelni , to chrupiące kanapki z pastą jajeczną będą dla Ciebie idealnym przepisem. Te bezmięsne kanapeczki są nadziane aromatycznym farszem z jajek oraz sera feta. Aby go zrobić, wystarczy tylko zetrzeć ugotowane jajka i wymieszać z fetą oraz dodać odrobinę majonezu. Następnie przełożyć przygotowaną pastą kromki chleba i chwilę podsmażyć na złoty kolor na patelni. To wszystko! Najważniejsze(...)śniadanie, kolację lub nawet na szybki nieskomplikowany bezmięsny obiad. Zachęcamy również do sprawdzenia innych naszych pomysłów na szybkie przekąski z chleba. Min. ekspresowych zapiekanek z chleba tostowego , pysznych czosnkowych kromeczek chlebowych , oraz szybkich kanapek z patelni . Zapraszamy na przepis na chrupiące kanapki z pastą jajeczną i mamy nadzieję, że przypadną Wam do gustu. Chrupiące kanapki z pastą jajeczną Składniki: chleb
Kuchnia Na Wypasiewiele więcej): Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą Domowe chipsy paprykowe (z tortilli) Chrupiące kawałki kurczaka w musztardowo-ziołowej panierce Tosty z patelni Grillowana tortilla z wędliną, sosem czosnkowym i dodatkami Tradycyjne zapiekanki na bagietkach Francuskie poduszeczki nadziane pieczarkami Pizza na ziołowym cieście z sosem bolognese Pozdrawiam i… 3MAM KCIUKI ZA NASZĄ REPREZENTACJĘ! Zapisz Zapisz
Słodkie okruszkiKolejne danie z ciekawą nazwą, tym razem kuchni włoskiej. W zasadzie jest to coś pomiędzy omletem i zapiekanką. Czyli taki omlet z dużą ilością dodatków, smażony na patelni i zapiekamy w piekarniku z dodatkiem startego sera. Niestety nie dysponuję patelnią, którą można wstawić do piekarnika, więc nie mogłem jej przygotować zgodnie z procedurą. Jednak nie sądzę, żeby moja wersja znacząco
Gotuj z Misiemcytryny i oprószam solą i pieprzem (do skropienia ryby używam około połowy soku z cytryny resztą soku skropię selera) . Tak przyprawione filety odstawiam na czas przygotowania pozostałych składników zapiekanki Obrany i umyty korzeń selera ścieram na tarce o grubych oczkach i skrapiam pozostałym sokiem z cytryny. Umyte pieczarki kroję w cienkie półplasterki . Cebule kroję w drobną kostkę. Pomidory obieram(...)pieczarki i seler były miękkie. W tym czasie gdy duszę pieczarki z selerem przygotuję rybę. Rybę obtaczam dokładnie w mące i smażę na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Końcowe przygotowanie zapiekanki : Naczynie żaroodporne smaruję masłem. Teraz do naczynia przekładam pieczarki z selerem, delikatnie ugniatam i wyrównuję. Na pieczarki układam plasterki pomidorów jeden koło drugiego
Uwaga Babcia GotujePizza z patelni to bardzo prosta w wykonaniu, szybka wersja klasycznej pizzy pieczonej. Przepis na pizzę z patelni powinien zainteresować wszystkich, którzy szukają pomysłu na pyszną domową pizzę na szybko. Jak zrobić pizzę z patelni? Jak zrobić ciasto na pizzę na szybko? Wyrobienie ciasta wraz z wrośnięciem, formowaniem i smażeniem nie powinno zająć Ci dłużej niż 30 minut. Przyznasz(...)patelni Przygotowanie: Przesianą mąkę mieszamy z solą i roztartym w dłoniach oregano. Drożdże z cukrem rozprowadzamy w wodzie, dodajemy olej i wlewamy do mąki. Łyżką wyrabiamy ciasto i chwilę tą łyżką je obracamy. Patelnię przecieramy tłuszczem i oprószamy mąką, Dłonie posypujemy mąką i rozciągamy – rozklepujemy ciasto na rozmiar spodu patelni o średnicy minimum 28 cm. Przykrywamy patelnię pokrywką
Kuchnia Na WypasiePuszka pomidorów 10 średnich ziemniaków 150g żółtego sera 50g masła Cebula 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, pietruszka Przygotowanie zapiekanki rozpoczynamy od obrania ziemniaków i ugotowania ich w osolonej wodzie. W między czasie na patelni rozgrzewamy kapkę oleju. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Następnie wyciskamy do niej dwa ząbki(...)oregano i bazylii. Po jakiś 5 minutach wyłączamy gaz pod patelnią i dorzucamy odsączony groszek. Delikatnie mieszamy, żeby kuleczki nie popękały. Ugotowane ziemniaki odcedzamy, dodajemy masło i ugniatamy na puree. Można je nieco doprawić świeżo mielonym pieprzem. Ziemniaki przekładamy na dno naczynia do zapiekanek, na to układamy wcześniej przygotowane mięso w sosie, wierzch posypujemy startym żółtym serem
Kolizje Smakówskładają się pieczarki, kiełbasa drobiowa, pomidorki koktajlowe oraz miąższ wydrążony z bułek i dodatek przecieru pomidorowego. Składniki farszu wcześniej podsmażamy na patelni, a następnie nadziewamy wydrążone bagietki, posypujemy tartą mozzarellą i do piekarnika. Tak przygotowane zapiekanki są wyjątkowe i smakują fantastycznie! Z pewnością nikt nimi nie pogardzi. Jest to również świetny pomysł na wykorzystanie wczorajszych bułek. Idealne na kolacje(...)kroimy w drobną kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Pomidorki koktajlowe myjemy, osuszamy i przekrawamy na pół. Kiełbasę kroimy w kostkę. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Smażymy do zeszklenia, a następnie dodajemy kiełbasę. Smażymy razem kilka minut i dodajemy pieczarki. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i smażymy, aż pieczarki puszczą
Kuchnia MagdaLenyskładają się pieczarki, kiełbasa drobiowa, pomidorki koktajlowe oraz miąższ wydrążony z bułek i dodatek przecieru pomidorowego. Składniki farszu wcześniej podsmażamy na patelni, a następnie nadziewamy wydrążone bagietki, posypujemy tartą mozzarellą i do piekarnika. Tak przygotowane zapiekanki są wyjątkowe i smakują fantastycznie! Z pewnością nikt nimi nie pogardzi. Jest to również świetny pomysł na wykorzystanie wczorajszych bułek. Idealne na kolacje(...)kroimy w drobną kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Pomidorki koktajlowe myjemy, osuszamy i przekrawamy na pół. Kiełbasę kroimy w kostkę. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Smażymy do zeszklenia, a następnie dodajemy kiełbasę. Smażymy razem kilka minut i dodajemy pieczarki. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i smażymy, aż pieczarki puszczą
Kuchnia MagdaLenypszennej 1/2 l mleka ( u mnie 3,2%) 100 g sera żółtego do posypania wierzchu sól, pieprz, gałka muszkatołowa Sposób przygotowania Formę na zapiekankę lekko smarujemy tłuszczem. Ser żółty ścieramy. Boczek podsmażamy na złoty kolor. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i robimy gładką zasmażkę. Dolewamy powoli mleko. Dokładnie mieszamy, żeby nie było grudek. Czekamy aż całość zgęstnieje, dodajemy(...)Mieszamy ,dusimy całość 2 min. Masę wykładamy do naczynia do zapiekania. Posypujemy pozostałym tartym serem. Pieczemy ok 30 min. Podajemy posypaną natką. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/zapiekanka-ze-szparagami-brokulami/ MieszamWGarnku Artykuł Zapiekanka serowa ze szparagami i brokułami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuminut. W tym czasie robimy grzanki ze skórek. Skórki pozostałe po odcięciu tostów kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 1 dużą łyżkę margaryny Śniadaniowej i obsmażamy na niej tostowe kostki, aż się zarumienią. Po upieczeniu zapiekanki posypujemy ją posiekanym szczypiorkiem oraz chrupiącymi tostowymi kostkami
Bon appetit mon amieDziś pomysł na chrupiące ziemniaczki z ziołami i serem (z patelni) . Pyszne, szybkie, idealne zwłaszcza gdy nie wiemy co zrobić z ziemniakami, które zostały nam z
Słodkie okruszkiborowiki i podgrzybki. Tym razem (przed minioną gwiazką) dostępne były tylko borowiki, które jak się okazało są pokrojone na dość nieduże kawałki. Zapiekanka mięsno-warzywna z grzybami Przygotuj nóż i deskę do krojenia, garnek, miski, patelnię, naczynie żaroodporne, łyżkę, wagę kuchenną. Przygotuj składniki: 1 kg karkówki, 25-30 dag grzybów, dużą cebulę, pół pora, korzeń pietruszki, marchewkę, sól, pieprz czarny(...)pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej olej. Na gorący tłuszcz przełóż mięso. Karkówkę smaż, mieszając od czasu do czasu, aż ładnie się przyrumieni ze wszystkich stron. Podmażone mięso przełóż do naczynia żaroodpornego. Dodaj do niego pozostałe składniki: grzyby, cebulę, pora, pietruszkę i marchewkę. Całość dokładnie wymieszaj i wstaw do piekarnika nagrzanego do temeratury 180°C. Zapiekankę piecz przez
blog.moje-pasje.infoodłożyć na około 30 minut. Następnie umyć z soli, osuszyć i obsmażyć na niewielkiej ilości oliwy z oliwek (im mniej oliwy tym lepiej, bo zapiekanka będzie za tłusta) przez 3 minuty z każdej strony. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić posiekaną cebulę, po chwili czosnek i zeszklić. Dodać passatę pomidorową, oregano, sól i pieprz. Gotować na małym ogniu kilka
Oryginalny smaknadaje się do smażenia, duszenia oraz zapiekania – z łatwością można przyrządzać na niej wszelkiego rodzaju gulasze, dania jednogarnkowe , mięsa, omlety a nawet zapiekanki! Jest ciężka – co jest dla mnie zdecydowanie na plus, gdyż właśnie na takich patelniach najbardziej lubię działać. Cena mimo, ze wysoka jest adekwatna do takiej jakości sprzętu. Jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona i z całą pewnością
Ostra na SłodkoMoussaka to sztandarowe danie kuchni greckiej, przygotowywane na bazie bakłażana, mielonego mięsa i sosu pomidorowego. W zależności od wersji, dodawane są też ziemniaki lub cukinia. Zapiekanka składa się z warstw przykrytych beszamelową pierzynką i rumianym serem… Prawdziwa eksplozja smaku. Składniki:2 bakłażany400 g mieszanego mielonego mięsa (jagnięciny, wieprzowiny i cielęciny)1 cebula3 ząbki czosnku2 puszki pomidorów(...)odparuje i zrobi się gęsty. Doprawiamy solą i pieprzem, wyjmujemy laskę cynamonu.Bakłażana płuczemy z soli, osuszamy i smażymy na dosyć mocno rozgrzanej patelni z niewielką ilością oliwy z oliwek (im mniej oliwy tym lepiej, bo zapiekanka będzie za tłusta) przez 2 minuty z każdej strony.Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki i smażymy tak samo jak bakłażana.Sos beszamelowy:W rondelku
Oryginalny smak