zapiekanka z patelni - 3013 przepisów (strona:16/201)

Zapiekanka z pieczarkami 214

istnieje, ale … skoro domowy fast food, to delikatnie można zgrzeszyć! Poza tym, czy nie wygląda smacznie? Zapiekanka z pieczarkami Posmaruj bagietki masłem czosnkowym i sosem keczupowym. Pieczarki umyj, oczyść , obierz i pokrój w paski. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozpuść 25 g masła, na którym zeszklij pokrojoną cebulę. Kiedy cebula uzyska delikatnie złotawy kolor i wydzieli swój

ugotuj-przepis.pl
Zapiekanka z pieczarkami 213

istnieje, ale … skoro domowy fast food, to delikatnie można zgrzeszyć! Poza tym, czy nie wygląda smacznie? Zapiekanka z pieczarkami Posmaruj bagietki masłem czosnkowym i sosem keczupowym. Pieczarki umyj, oczyść , obierz i pokrój w paski. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozpuść 25 g masła, na którym zeszklij pokrojoną cebulę. Kiedy cebula uzyska delikatnie złotawy kolor i wydzieli swój

ugotuj-przepis.pl
Zapiekanka makaronowa ratatouille (Pasta al forno ratatouille) 174

provenza sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Makaron Przygotowanie zapiekanki rozpoczynamy od zagotowania wody na makaron. Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy do pó ł miękkości . Ugotowany makaron odcedzamy i odstawiamy. Ratatouille Cukinie kroimy w pół plasterki, b akłażana i paprykę w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy. Dodajemy pokrojone w kosteczkę szalotki(...)czosnku. Smażymy ok. 3-4 minuty, co jakiś czas mieszając. Na patelnię wrzucamy paprykę oraz bakłażana; doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.Warzywa smażymy ok. 5 min. Dodajemy cukinię, kontynuujemy smażenie kolejne 5 minut, co jakiś czas delikatnie mieszając. Zapiekanka Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni. Ugotowany makaron mieszamy z ratatouille. Całość przekładamy

La grande e la piccola cuoca
Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami 236

czerwona cebula 2 ząbki czosnku 100 g sera żółtego 100 g śmietany jajko parmezan do posypania zapiekanki sól oraz pieprz Przepis 1 Makaron i brokuły gotujemy do miękkości. 2 Boczek kroimy w kostkę, cebulę w pióra, a ząbki czosnku siekamy. Całość podsmażamy na patelni do zrumienienia. 3 Śmietanę mieszamy z jajkiem oraz startym serem żółtym. Doprawiamy solą i pieprzem

Kuchnia Bazylii
ZAPIEKANKA MEKSYKAŃSKA 208

zachwycona. W tej pysznej zapiekance jest wszystko co być powinno: jest syta, ostra w smaku i ma przepyszny sos. Polecam na obiad lub na ciepłą kolację. Tych co wolą zapiekanki z kurczakiem odsyłam tutaj . Składniki: 1 kg mielonego mięsa (najlepiej wołowe) 2 puszki pomidorów 1 duża cebula 1 papryka czerwona 1 papryka żółta puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 3 ząbki(...)słodką paprykę. Dusimy przez ok. 30 minut. Dokładamy odsączoną na sitku kukurydzę i fasolę. Dusimy jeszcze przez kwadrans. Zawartość patelni wykładamy na dno naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy pokruszonymi chipsami. Składniki sosu dokładnie łączymy ze sobą. Doprawiamy. Polewamy zapiekankę. Wierzch posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy do czasu aż ser się roztopi. Przed podaniem posypujemy posiekaną

Pobite gary Barbary
Terrina z łososia z zielonym groszkiem 103

Mięso łososia jest ścisłe, tłuste, soczyste, pomarańczoworóżowe, ma wyrazisty smak, jest mało ościste. Przyrządza się je w piekarniku, na patelni, smaży, piecze, a także wędzi i je na surowo. Pysznie smakuje w różnego rodzaju sałatkach, zapiekankach, czy pastach do kanapek. Tworzy idealny duet z sosem śmietanowym i makaronem. Wspaniale też smakuje w zupie rybnej. Terrina  z łososia z zielonym

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak z warzywami i koperkiem 196

Kurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka a' la chłopski kociołek 166

Dzisiaj nieco odchudzona wersja zapiekanki chłopskiej. Normalnie tworząc takie danie, pomimo procesu pieczenia, i tak większość składników najpierw trafiłoby na patelnię. Oczywiście to dodatkowe kalorie no i więcej czasu spędzonego na przygotowaniach. Dlatego proponuję inną wersję, uważam, że tak czy siak niezwykle pyszną. Czytaj więcej

Pichceniomania
PIERSI Z KURCZAKA W PIEPRZNEJ MARYNACIE 229

Naczynie przykryć folią spożywczą i wsadzić na ok. 1,5 godziny do lodówki.  Po tym czasie mięso smażyć na patelni grillowej z każdej strony na złoty kolor.  Podawać z ziemniakami, różnego rodzaju kaszami lub z  ZAPIEKANKĄ STUDENCKĄ . Smacznego

pieprzny smaczek
Zapiekanka serowo-szpinakowa z orzechami pinii 168

Prosta zapiekanka, wymyślona na potrzeby zaspokojenia głodu :)Składniki:1 opakowanie makaronu np. kokardki (czy wstążki - już nie pamiętam ;)2 opakowania szpinaku mrożonego, koniecznie w liściachpół porapół szklanki orzechów pinii- prażonych na suchej patelni (można zastąpić orzechami włoskimi - są tańsze)4 pomidory obrane ze skórkisery: u mnie 1 kulka mozzarelli, 10 dag sera gouda oraz 1 serek z niebieską pleśnią200(...)szpinakiem oraz pomidorami. Wykładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy wcześniej uprażonymi na suchej patelni orzechami oraz układamy cząstki serów. Sos: śmietankę mieszamy z jajkami, wylewamy na makaron. Posypujemy odrobiną soli, suszoną bazylią oraz pieprzem. Zapiekamy w 190 stopniach około 30 minut. na makaron ze szpinakiem układamy sery.gotowa zapiekanka szpinakowo-serowa z orzechami pinii

Bon Appetit Małgorzaty
Maltańskie zapiekanki ze szpinakiem 156

zapiekankami ze szpinakiem zajadałam się podczas pobytu na tej maleńkiej wyspie. Na Malcie na każdym kroku możecie spotkać pastizzerie, gdzie sprzedają pierożki (pie) z różnego rodzaju nadzieniami. Ten ze szpinakiem bardzo mi smakował, fantastyczny był także taki z ricottą. Zapiekanka ze szpinakiem to świetna przekąska, bierze się ją w rękę i można ruszyć dalej zwiedzać piękną wyspę.  Maltańskie zapiekanki(...)gałka muszkatołowa starta skórka z cytryny sok z cytryny 1 jajko sól, pieprz oliwa do smażenia Jak zrobić maltańskie zapiekanki ze szpinakiem?  Zamrożony szpinak przesypać na sito i odstawić, aby się rozmroził i obciekł z nadmiaru wody. Na patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej cebulę pokrojoną w drobną kostkę, pora pokrojonego w cienkie plasterki (tylko biała i jasnozielona

Codzienne Gotowanie
Szybka zapiekanka makaronowa z kurczakiem i kukurydzą 244

Dodać zioła prowansalskie (1 łyżeczka), sól (1/2 łyżeczki) i pieprz (1/4 łyżeczki). Wymieszać. Do naczynia żaroodpornego wlać tłuszcz pozostały na patelni ze smażenia kurczaka i dokładnie pokryć nim dno i boki formy. W tak przygotowanym naczyniu układać warstwami zapiekankę: I warstwa - połowa ugotowanego, odcedzonego makaronu; II warstwa - kawałki podsmażonej piersi z kurczaka; III warstwa - odcedzona z zalewy kukurydza; IV warstwa

Gospodyni Miejska
Zapiekanka szparagówkowa 206

pomidorowego * pieprz cayenne * jajko * sól * zioła: bazylia, majeranek, tymianek Do dzieła! Gotujemy szparagówkę, makaron. Cebulę szklimy na patelni. Łączymy składniki sosu: czosnek drobno kroimy lub przepuszczamy przez praskę. Pieprzu cayenne dodajemy na czubku noża. mieszamy wszystko dokładnie. W naczyniu żaroodpornym/patelni/formie do zapiekanek układamy: makaron, szparagówka, cebula, makaron. Polewamy sosem i posypujemy starym serem. Zapiekamy ok 25 minut. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Pieczona tortilla, czyli omlet po hiszpańsku 140

Hiszpańską tortillę można zrobić na patelni, albo upiec w piekarniku. Polecamy drugą metodę, tym bardziej, że wymaga o wiele mniej pracy. Czas: 50-60 minut Poziom

Niedzielny kucharz
Pizza z patelni. 269

Nie mogłam się do końca przekonać do pizzy robionej w patelni. Ale uwielbiam pizzę i musiałam spróbować. I wcale nie żałuję!!! Jest naprawdę smaczna i bardzo

W kuchni u Moniki