Przepis na : obiad
Jeśli szukasz pomysłu na pyszną gorącą przekąskę z patelni , to chrupiące kanapki z pastą jajeczną będą dla Ciebie idealnym przepisem. Te bezmięsne kanapeczki są nadziane aromatycznym farszem z jajek oraz sera feta. Aby go zrobić, wystarczy tylko zetrzeć ugotowane jajka i wymieszać z fetą oraz dodać odrobinę majonezu. Następnie przełożyć przygotowaną pastą kromki chleba i chwilę podsmażyć na złoty kolor na patelni. To wszystko! Najważniejsze, że przepis prosty i bardzo skuteczny, ponieważ kanapki są wyjątkowo p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.