dziś w wersji nietypowej, bo nie jest to wszystkim znany dip a twarożek. Pyszny, pachnący ziołami, na kromce pełnoziarnistego chleba jawi się jako smaczna i zdrowa kolacja. :-) 250g sera twarogowego 1/2 dużego ogórka przyprawa tzatziki, u mnie od Skworcu mleko (do rozrzedzenia twarożku) 1. Twarożek przekładamy do miseczki. Dolewamy mleko (w takiej ilości by uzyskać ulubioną przez nas konsystencję
Szefowa kuchniminuty na niewielkiej ilości oleju, następnie chwilę poddusić pod przykrywką, aż warzywa będą miękkie. 5. Zdjąć z ognia, wymieszać z pokrojoną mozzarellą (bierzemy tylko połowę, resztę sera zostawiamy do zapieczenia). Dodać bardzo drobno posiekaną papryczkę i pieprz. 6. Nadziać upieczone łódeczki, na to położyć drugą połowę mozzarelli. 7. Zapiekać 15 minut. Udekorować natką pietruszki. SMACZNEGO! 1 porcja
Powiedz dietom niemożna ręcznie albo za pomocą rozdrabniacza) Następnie wlewamy roztopione masło do pokruszonych herbatników i mieszamy aż uzyskamy miękką "papkę". Wykładamy nią brzegi i dno tortownicy. Do miksera wkładamy ser z żółtkami i mieszamy. Dodajemy mleko, cukier puder cały czas mieszając. Kolejno wsypujemy budyń (mieszamy mikserem) oraz ubijamy białka na sztywno i delikatnie dodajemy je do masy serowej, mieszając
ciastkarnia na kruchym spodzieCiasto rozwałkować i przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Dodawać kolejno po jednym żółtku aż powstanie puszysta masa. Sery przełożyć do dużej miski. dodać utarte masło, budyń w proszku i zmiksować na jednolitą masę. Dorzucić rodzynki. W plastikowym pojemniku ubić białka na sztywno ze szczyptą soli. Dodać
Gosia gotujegodzinę. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek,a chwilę później szpinak i przyprawy, Dusić na wolnym ogniu przez ok. 8-10 minut, na samym końcu dodać śmietanę. Ser feta dokładnie rozmieszać ze śmietaną. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim foremki, obciążyć fasolą lub kulkami ceramicznymi. Piec ok. 15-20 minut w 170 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika nałożyć na ciasto
Jadło i czytadłosię nie przypaliły, gdyby masa była zbyt gęsta można dodać nieco gorącej wody. Cukier musi się rozpuścić a masa powinna się zrobić jasna i puszysta. Następnie dodajemy ją do sera i ubijamy do połączenia składników na samym końcu dodajemy żelatynę, nadal dokładnie miksujemy i masę wylewamy na ciastka. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Następnie na masę układamy owoce, ja miałam
Jadło i czytadłoinnych warzyw bardzo zyskuje na smaku. 1/2 główki sałaty lodowej 1/2 melona 1/2 długiego ogórka zielonego 1 kostka serka feta 1 pomidor sos ziołowy + oliwa Sałatę poszatkować, warzywa i ser pokroić w kostkę, przygotować sos na bazie oliwy, polać nim sałatkę i wymieszać. Sałatka raczej nie nadaję się na długie przechowywanie
Jadło i czytadłocukru i pozostawiłam na noc w lodówce. Następnego dnia na bardzo małym ogniu smażyłam na patelni teflonowej około 20 minut. Gotowa konfitura jest doskonałym dodatkiem do mięs i serów, dokładnie tak jak żurawina, jest słodkawo - kwaskowa, bardzo dobra. D odam tylko, że kupno owoców derenia chyba nie jest takie proste, ja mam to szczęście, że znam pewien bajkowy ogród
Jadło i czytadłoKolejna szybka i bardzo smaczna sałatka. Uniwersalna, fajnie komponuje się z dowolną wędliną, jajkiem czy serem. Pasuje i na przyjęcia i na codzienne śniadanie czy kolację. Potrzebne są do niej tylko 4 składniki, które ( no może poza porem) zawsze są dostępne w mojej kuchni. Składniki - duży por ( tylko biała część ) - jajka na twardo 2 szt. - ogórki kiszone 3 szt. - jabłko
Kuchnia z widokiem na ogródKolejna smaczna, szybka i łatwa w wykonaniu pasta. Kiedy zwykłe kanapki np. z szynką i serem, czy jajkiem już się nam naprawdę znudzą, warto ją przygotować, zajmuje to naprawdę chwilkę, a wybornie smakuje i dużym i małym :) Polecam :) Składniki - jajka 6 szt. - szynka konserwowa 10- 15 dkg. - szczypiorek lub zielona cebulka - majonez - domowa wegeta lub sól, ( opcjonalnie pieprz
Kuchnia z widokiem na ogródwysmarowania blaszki - polewa czekoladowa - czekolada ( opcjonalnie ) Wykonanie Składniki na ciasto zagniatam, kiedy się połączą wykładam ciasto na spód blaszki, wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Na masę serową mieszam ser z żółtkami, cukrem i budyniem, dodaję pokrojone w kostkę brzoskwinie, na końcu dodaję ubita pianę z białek, lekko mieszam. Masę wykładam na ciasto,które jest w blaszce. Na kruszonkę ubijam
Kuchnia z widokiem na ogródszpinaku z fetą, makaronu i delikatnego mięsa wołowego. Po prostu Viva l’Italia. 250 g makaronu spaghetti 2 łyżki masła 450 g szpinaku rozdrobionego mrożonego np. Hortex 150 g sera feta 3 ząbki czosnku Pieprz 500 g mięsa mielonego wołowego 1 pomidor 1 cebula 2 łyżki keczupu 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 100 ml wody 0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
VioletoweKucharzenieBardzo prosta, kolorowa surówka, pięknie wyglądająca na stole, a przy tym wspaniała w smaku, wersję można ubogacić serem mozzarella lub feta, pokrojonym w kostkę, surówka będzie jeszcze bardziej kolorowa, a na smaku na pewno nie straci... Składniki: 1 opakowanie rukoli 1 mix trzech sałat 1 jabłko 1 gruszka 1 cebula czerwona po pół papryki czerwonej i żółtej 1 łyżka pestek
kgwjanczewosklepowy niestety miał inny smak a córcia zażyczyła sobie abym jej zrobiła taki sklepowy sernik. No i zrobiła, ale nie na serkach homo tylko na mielonym białym serze. Składniki: biszkopt: 2 jajka 35g mąki 35g cukru 1 łyżeczka
Amatorka kuchennaprzy słowach "Wiktor, idź po sklepu po bataty TERAZ". Wyszły więc nam kreatywne leniwe pierogi z batatów. Pomarańczowe i zupełnie inne w smaku. SKŁADNIKI: - 2 bataty (średniej wielkości) - kostka sera białego - mąka ziemniaczana 250g - mąka bezglutenowa chlebowa ( w zależności od potrzeb) WYKONANIE: bataty gotujemy około 20 minut w mundurkach, uważając, żeby się nie rozgotowała. Jak przestygną, obieramy i dusimy (tłuczkiem
Wypisz Wymaluj