składnikami doszłam do wniosku, że wszystkie z nich uwielbiam i nie może być niesmaczna. Pascha z białą czekoladą jest doskonała, słodka, ale nie przesłodzona. Biała czekolada gości w samym serze oraz jako polewa, żeby łatwiej można było ozdobić te elementy. Chcąc zachęcić dzieci do jej wypróbowania zrobiłam z paschy kurczaczki, chociaż jak się okazało wcale nie musiałam ich przekonywać
dom-agi.plgarnka nie dotykała naczynia z ubitymi jajkami. Ubijać ok. 10-15 minut aż masa zgęstnieje. Gdy masa zgęstnieje, zdejmujemy z ognia i dodajemy po trochu masło i po łyżce sera. Gdy całość będzie jednolita i gładka dodajemy skórkę pomarańczową, skórkę z cytryny, migdały, orzechy i bakalie i dokładnie wymieszać. Masę przekładamy do formy wyłożonej gazą lub bawełnianą ściereczką. Ściereczkę zawijamy
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!dzisiaj w tym miejscu powstała knajpa z azjatyckim jedzeniem) były sprzedawane w okienku najlepsze zapiekanki w mieście, długa bułka, pieczarki z dużą ilością natki z pietruszki i ciągnący się ser. Od tej pory nie jadłam nic lepszego, a minęło dobre ćwierć wieku! Ot smaki PRL-u najlepsze! Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Duże fusilli z pieczarkami Kasza gryczana
Moja smaczna kuchniarondelka i zagotuj. Gotuj ciagle mieszając tak aby sos się zredukował przez 5-7 minut. Gotowym sosem smarujemy pizzę. Dodatki do pizzy możesz wybrać wedle własnego uznania ja użyłam: - ser żółty cheddar - czarne oliwki - pomidorki koktajlowe - kapary - żurawina w oleju Pizzę pieczemy w nagrzanym piecu przez 35-40 minut. Posypujemy rukolą, świeżą bazylią. Smacznego! Pyyyyyyszne
SMYKWKUCHNIfajnie podkręcił jego smak. SKŁADNIKI: (ok. 4 porcje) 500g makaronu tagliatelle 450g szpianku (ja użyłam mrożonego) 1 łyżka masła 2-3 ząbki czosnku 100g słodkiej śmietanki 30% 100g sera feta 2 trójkąciki serka topionego śmietankowego 1 puszka groszku konserwowego 1. Szpinak rozmrozić i odcisnąć za wody. 2. Na patelni rozpuścić masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie szpinak
Kto ugości moich gości?gęstej lub nieco rzadszej. Porcja na 4-5 osób. SKŁADNIKI 1 brokuł 1 pierś z kurczaka 1 duża śmietana 18% (330 g) oliwa do smażenia 2 opakowania spaghetti 4 sery z brokułami Knorr fix sól, pieprz 1 opakowanie makaronu spaghetti (lub wedle uznania) 300 ml wody WYKONANIE Brokuł obrać w różyczki i ugotować w wodzie lub na parze przez czas
Passions hobbies lifeosoby które nie przepadają za sernikami - są i je szanuję, ale nie rozumiem! Sernik to jedno z ciast które smakuje mi zawsze. W każdej postaci, z twarogiem, mielonym serem z kubełka czy z homogenizowanym serkiem. Dziś propozycja z tym ostatnim. Waniliowy, mięciutki a jednocześnie chrupiący dzięki słodkiej kruszonce. Kto się skusi na kawałek albo dwa? Składniki : 8 żółtek
Słodkie Przyjemnościjajka -200 gram mąki -100 ml oleju rzepakowego -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 łyżki musztardy sarepskiej -łyżka suszonej cebuli -sól, pieprz -świeża bazylia i oregano, grubo posiekane -ser żółty, 4 grube plastry w kostkę pokrojone -cztery parówki, pokrojone wzdłuż na ćwiartki i potem kostkę -kilka oliwek zielonych posiekanych -kilka posiekanych płatów papryki konserwowej -kilka glazurowanych suszonych pomidorków, posiekanych Jajka
BaRepasPrzedstawiam Wam połączenie słodkiej żurawiny z białym serem i chrzanem. Smaczna przekąska, którą przygotujecie w mgnieniu oka i zaskoczycie swoich gości! :) Składniki: 3 jajka 50g twarogu 1,5 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżeczki chrzanu z żurawiną sól, pieprz szczypiorek do dekoracji Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Każde dzielimy na pół i wyjmujemy żółtka. Blendujemy razem twaróg
Czerwona PorzeczkaCzasami mam takie dni, że kanapka z serem bądź wędliną mi nie smakuje. Nie lubię monotonności w jedzeniu czy też powielania tych samych smaków, dlatego staram się robić domowe pasty. Poniżej umieszczam przepis na tradycyjną pastę jajeczną. Polecam nie pomijać szczypiorku, ponieważ dodaje on charakterystycznej ostrości. Składniki: 4 jajka majonez sól, pieprz połowa pęczka szczypiorku
Ugotowaćłodyga selera naciowego 100 g pomidorków koktajlowych 1 filet z łososia (200 g) 1 czerwona cebula 150 g śmietany 18% 2 całe jajka + 2 żółtka starty żółty ser sok z cytryny olej 1. Ciasto rozwinąć i wyłożyć na formę do pieczenia tarty. Przygotowane ciasto nakłóć widelcem, aby za mocno nie urosło. Do rozgrzanego piekarnika (200°C) włożyć ciasto
Ugotowaćodrobiną soli/pieprzu. Połowę przygotowanej masy wyłożyć na spód łososiowy. Ogórka umyć, obrać i pokroić na cienkie, a zarazem szerokie plasterki (wykorzystałam do tego łopatkę do krojenia sera) i ułożyć na masie serkowo-łososiowej. Czynność powtórzyć jeszcze raz. Pamiętać, aby na samym wierzchu znajdowały się plasterki ogórka. 3. Przygotowane terriny przykryć przezroczystą folią, lekko ubić i zostawić na całą
Ugotowaćprzekrojoną wanilię (najlepiej po przekrojeniu "wydłubać" ziarenka i dodać je do rondelka), a także roztrzepane jajka. Wszystko ze sobą wymieszać i gotować na bardzo małym ogniu, tak długo aż ser oddzieli się od serwatki (gotowałam około 2 godzin). 2. Na durszlak wyłożyć czystą ściereczkę i przelać całą masę z rondelka. Wyjąć laski wanilii, a całą masę lekko ubić
Ugotowaćciasto na zimno. Do jego przygotowania nie jest potrzebny piekarnik, ani zbyt duża liczba składników. W smaku przypomina sernik na zimno, chociaż w składzie nie ma w ogóle sera. Przepis dodaje do akcji Lekkie desery bez piekarnika vol 2 . Jeśli macie tradycyjną tortownicę - to proponuje podwoić ilość składników. Składniki na okrągłą formę o średnicy 18 cm: 440 jogurtu greckiego
Ugotowaćnajwięcej czasu :). Do dzieła! SKŁADNIKI 4 porcje makaronu tagliatelle (ja użyłam wersji z dzikim czosnkiem z Lidla) 2 pojedyncze filety z kurczaka 250 ml śmietany kremówki 30% 125 g sera ricotta 2 żółtka 8 pomidorów suszonych w oleju 2 łyżki oleju sól pieprz bazylia zioła prowansalskie garść pestek dyni PRZYGOTOWANIE Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Filety z kurczaka umyć
zabawa smakiem